گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما و کم آبی
با نزدیک شدن به فصل گرما، افراد زیادی به دنبال گلکاری باغچه یا پرورش و نگهداری از گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما و خشکی هستند. با مطالعه این مقاله با گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی و گرما که یکی از انواع گل های آپارتمانی هستند؛ آشنا می شوید که درنهایت انتخاب مناسبی برای نگهداری از گل و گیاه در فصل تابستان داشته باشید.
گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما
اغلب گل و گیاهان آپارتمانی که مناسب تابستان و فصول گرم بوده، به راحتی قادر به تحمل گرما و حرارت ناشی از تابش آفتاب و رطوبت هستند. اگر مایل به نگهداری از گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما هستید، در ادامه قصد داریم به معرفی چند نمونه از این گیاهان زیبا و سرسبز بپردازیم.
1. گل پتوس
گل پتوس در دسته گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما و کم آبی قرار می گیرد. به طور کلی پتوس دارای دو گونه ابلق و سبز بوده که نوع ابلق آن از ترکیب رنگ لیمویی یا زرد به همراه سبز تشکیل شده است. این گیاه به خوبی دمای بالای 24 درجه را تحمل می کند و در خاک های سبک و جنگلی بهترین رشد را دارد.
2. گل زاموفیلیا
اگر به دنبال گلی می گردید که در دمای بالا و گرمای تابستان خشک نشود، خرید گل زاموفیلیا یکی از بهترین انتخابها می تواند باشد. این گل از خانواده آراسه بوده و زادگاه آن به جنوب و شرق آفریقا بر می گردد. در طول روز قادر به تحمل دما تا 30 درجه سانتی گراد است و در شب دمای 22 درجه را به خوبی تحمل می کند. اغلب برای رشد و پرورش این گیاه استفاده از خاک کاکتوس پیشنهاد می شود.
3. گل لیندا
گل لیندا از پس تحمل تابش آفتاب تابستان به خوبی بر می آید. این گل زیبا به راحتی در محیط های گرم و آفتاب گیر به زندگی و رشد خود ادامه می دهد و دمایی در حدود 21 درجه سانتی گراد را به خوبی تحمل می کند. برگ های لیندا باریک، مقاوم، ضخیم و کشیده هستند که در سنین بالا رو به پایین رشد کرده و حالت سرازیری دارند.
4. گل فیکوس
یکی از گیاهان مقاوم به گرما، گل فیکوس است. این گیاه زیبا زادگاهی آسیایی و استوایی داشته و برگ های سبز چرمی و براقی دارد. به طور کلی دمای مناسب برای نگهداری از فیکوس در فصل تابستان 29 درجه سانتی گراد است.
5. گیاه مریم گلی
برخلاف اسم لطیف و جذاب این گل، مریم گلی یکی از گیاهان مقاوم به کم آبی و گرما است. شکوفه های این گل در اواخر تابستان نمایان می شوند و برای جذب حشرات گزینه بسیار خوبی به شمار می روند. به طور کلی ارتفاع این گیاه با گل های زنگولهای شکل خود به 15 الی 90 سانتی متر می رسد که برگ های آن تمام طول ساقه را می پوشاند.
6. گل پامچال
این گل زیبا و مقاوم، علاوه بر زیبایی و جلوه خاصی که به خانه هدیه می دهد، خواص دارویی فراوانی نیز دارد. پامچال نیاز به بستر کاشتی غنی دارد که به رشد خود ادامه دهد. از ریشه تا برگ های این گیاه خوراکی بوده و برای درمان مشکلات و حساسیت های پوستی به کار می رود.
7. گل برگ انجیری
یکی از زیباترین گیاهان مناسب فصل تابستان، برگ انجیری نام دارد. امروزه نگهداری و پرورش این گیاه به شدت رواج یافته و علاقه مندان زیادی را به سمت خود جلب کرده است. این گیاه با برگ های پهن خود به صورت بوته ای افشان رشد کرده و دمایی بین 13 الی 30 درجه سانتی گراد را تحمل می کند.
8. گل شمعدانی
بدون شک در هر یک از خانه های ایرانی، یک گل شمعدانی با گلبرگ های مخملی و زیبای خود به چشم می خورد. با خرید گل شمعدانی صاحب یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما و کم آبی، از بومیان آفریقا خواهید شد. دریافت نور کافی و غیرمستقیم باعث رشد این گل شده و دمای 25 درجه سانتی گراد برای نگهداری از آن بهترین درجه حرارت به شمار می رود.
بیشتر بخوانید: با نحوه کاشت و تکثیر گل شمعدانی آشنا شوید
9. گیاه دیفن باخیا
اگر به گیاهان آپارتمانی برگ پهن علاقه دارید، دیفن باخیا انتخاب خوبی است. این گل برگ هایی پهن و بیضی شکل دارد که طول هر یک به 60 سانتی متر می رسد. به دلیل سمی بودن برگ های این گیاه به عصای لالی شهرت یافته؛ زیرا اگر به صورت و لب ها برخورد کند، باعث لکنت می شود. نور زیاد و غیرمستقیم با دمای 18 درجه سانتی گراد، مناسب ترین محل برای نگهداری دیفن باخیاست.
10. گل شامادورا
شامادورا گیاهی بسیار سازگار با محیط های گرم و مرطوب بوده و یکی از گیاهان مقاوم به گرما به شمار می رود. زادگاه آن به آمریکای مرکزی بر می گردد و به دلیل رشد کمی که دارد، تنها تا 2 متر ارتفاع می یابد. نور غیرمستقیم با دمای 22 درجه سانتی گراد، بهترین شرایط نگهداری از این گل زیبا و سرسبز است.
گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی و خشکی
بسیاری از گل و گیاهان آپارتمانی هستند که در برابر خشکی و کم آبی از خود مقاومت نشان داده و اگر آب کافی در دسترس نداشته باشند، از بین نمی روند. تعدادی از این گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما و خشکی را در ادامه معرفی می کنیم.
1. گل بگونیا
یکی از گیاهان آپارتمانی گلساره ای، گل بگونیا عروس است. این گیاه بیش از 900 گونه دارد که به صورت سبز، خزان کننده، علفی و گلدار رشد می کند. همچنین این گیاه دارای رنگ های صورتی، زرد، قرمز و سفید بوده و ارتفاع آن هنگام رشد به 25 الی 40 سانتی متر می رسد.
2. گیاه سرخس
یکی از انواع گل مقاوم به گرما و کم آبی، سرخس است. زادگاه آن به مناطق استوایی برمی گردد و ارتفاع آن به 2 متر می رسد. این گیاه مقاوم در برابر کم آبی خواصی همچون درمان نفخ، درمان دردهای مفصلی و درمان درد استخوان لگن دارد. به طور کلی زمانی که خاک گیاه خشک شد، آبیاری را انجام دهید و آن را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید.
3. گل کروتون پرتقالی
یکی از خوشرنگ ترین گیاهان مقاوم به کم آبی، گل کروتون پرتقالی است. به طور کلی با توجه به گونه های مختلف این گل، رنگ برگ ها و شکل آن ها متفاوت است و از رنگ های قهوه ای، صورتی، نارنجی و ارغوانی با زمینه سبز تشکیل شده اند. این گل در فصل تابستان با خشک شدن خاک، هفته ای دوبار به آبیاری نیاز دارد.
4. گیاه سانسوریا
یکی از گیاهان مقاوم به کم آبی و شرایط نامناسب سانسوریاست. در برخی از گونه های این گیاه، برگ ها باریک و کشیده بوده و در برخی دیگر کوتاه و گوشتی هستند. نیاز آبی گیاه سانسوریا بسیار کم است و در تابستان باید هفته ای یکبار آبیاری شود. برای خرید سانسوریا ابلق می توانید به این صفحه مراجعه نمایید.
5. گل ارکیده
نگهداری از ارکیده در خانه کار افراد باسلیقه است؛ زیرا این گل جلوه ویژه ای را به خانه می بخشد. ارکیده بیش از 50 گونه پرطرفدار داشته که نگهداری از آن ها کار چندان سختی نیست. زمانی که خاک گیاه خشک شد، آن را هفته ای یکبار آبیاری کنید. به طور کلی ارکیده در دمای 16 الی 26 درجه سانتی گراد ماندگاری دارد. برای اطلاع از قیمت گل ارکیده میتوانید از محصولات دمبرگ دیدن کنید.
6. گیاه شفلرا
این گیاه از مقاوم ترین گیاهان نسبت به خشکی، کم آبی و شرایط نامساعد است که برگ های براق و چرمی آن بسیار چشم نواز هستند. به طور کلی با نگهداری خوب و اصولی از شفلرا، هنگام رشد ارتفاع به 3 متر می رسد. اغلب آبیاری این گیاه با خشک شدن خاک آن صورت می گیرد.
7. گیاه یوکا
یکی از گل های مقاوم به گرما و کم آبی، یوکاست. این گل برگ های کشیده، نوک تیز و بزرگی دارد که ساقه های گل دهنده آن هر چند سال یکبار نمایان می شود. اغلب نیاز آبی این گیاه بسیار کم بوده و هر زمان که خاک گیاه خشک شد، باید آبیاری شود.
8. گل ژنورا
تنوع بالایی که گیاهان آپارتمانی دارند، باعث شده افراد زیادی به سمت آن ها جذب شوند. این گل از بومیان اندونزی و آسیای مرکزی به شمار می رود و پوششی خز مانند با برگ های بنفش پرزدار به زیبایی بیشتر این گیاه برگساره ای افزوده است.
9. گیاه آرالیا
یکی دیگر از گیاهان مقاوم به کم آبی و گرما، آرالیاست. برگ های این گیاه پنجه ای شکل بوده و 7 بریدگی عمیق روی آن ها دیده می شود. سرسبزی و نشاطی که آرالیا با خود در فصل تابستان به خانه می آورد، وصف ناپذیر است؛ زیرا برگ های براق و سبز روشن آن، حال و هوای خانه را عوض می کند.
10. گل پاندانوس
گل پاندانوس، دارای برگ های نوک تیز و خارداری بوده که در طول محور ساقه رشد می کنند. این گیاه زمانی که به خوبی رشد کرد، میوه های خوراکی را به بار می آورد. به طور کلی زادگاه پاندانوس به ماداگاسکار و موریس برمی گردد و در محیط های کم نور از بین می رود.
پیشنهاد می دهیم اگر قصد خرید گل و گیاه آپارتمانی را دارید به فروشگاه اینترنتی دمبرگ اعتماد کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
سخن پایانی
اگر به دنبال زیبایی، نشاط و طراوت در محیط خانه یا محل کار خود هستید، انتخاب گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما و کم آبی میتواند گزینهای عالی باشد. این گیاهان با تحمل شرایط سخت مانند گرما و کمآبی، نگهداری آسان و کمهزینهای دارند. همچنین، توجه به شرایط محیطی و نیازهای خاص هر گیاه، نقش مهمی در رشد و شادابی آن ایفا میکند. برای خرید این گیاهان و آشنایی با روشهای نگهداری، فروشگاه اینترنتی دمبرگ گزینهای مطمئن برای شماست. به طبیعت نزدیک شوید و زیبایی آن را به خانه خود بیاورید!
سوالات متداول
- کدام گیاهان آپارتمانی مناسب فصل تابستان هستند؟
گیاهانی مانند زاموفیلیا، پتوس، لیندا، سانسوریا، و شمعدانی از جمله گیاهان مقاوم به گرما و مناسب فصل تابستان هستند. این گیاهان میتوانند در دمای بالا و نور غیرمستقیم به خوبی رشد کنند.
- چگونه از گیاهان مقاوم به خشکی نگهداری کنیم؟
برای نگهداری این گیاهان، کافی است زمانی که خاک آنها خشک شد، اقدام به آبیاری کنید. اغلب این گیاهان نیاز کمی به آب دارند و میتوانند شرایط خشکی را تحمل کنند. همچنین، قرار دادن آنها در نور غیرمستقیم و خاک مناسب به رشد بهتر آنها کمک میکند.
- آیا گیاهان مقاوم به گرما نیاز به کوددهی دارند؟
بله، این گیاهان نیز مانند سایر گیاهان به تغذیه نیاز دارند. استفاده از کودهای مناسب هر چند وقت یکبار، به رشد و شادابی آنها کمک میکند. با این حال، نیاز به کوددهی در این گیاهان کمتر از گونههای حساستر است.