نگهداری گل مریم در گلدان
گل مریم بومی آمریکا جنوبی است و یکی از اعضای خانواده مارچوبگان بهحساب میآید. این گل بسیار زیبا و معطر بوده و بههمیندلیل طرفداران زیادی دارد. هرجایی از دنیا را که ببنید، این گل طرفداران زیادی دارد و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد در ایران هم به کاشت و پرورش گل مریم مشغول شوند. اگر میخواهید با آموزش کاشت پیاز گل مریم آشنا شوید، این مطلب را تا آخر بخوانید. سعی داریم در ادامه، اطلاعاتی کامل درباره این گل به شما بدهیم.
گیاه شناسی گل مریم
این گل یکی از بهترین و خوشبوترین گلها بهحساب میآید و از آن در صنعت عطرسازی استفاده میشود. همین موضوع باعث شده که کاشت و پرورش گل مریم همیشه مورد توجه بسیاری از گلخانهداران قرار بگیرد. علاوهبر بوی خوش، این گل ظاهری زیبا هم دارد و گلهای آن معمولا پر تراکم یا کم تراکم هستند؛ این اتفاق میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. شاید بد نباشد بدانید که گل مریم بین 45 تا 90 سانتیمتر رشد خواهد کرد. این گل نماد نجابت، پاکی و صداقت محسوب میشود و درصوتی که آن را به کسی هدیه دهید، یعنی به پاکی و نجابت او مطمئن هستید.
طریقه کاشت گل مریم در گلدان و باغچه
وقتی که میخواهید پیاز گل مریم را در خاک بکارید، باید پیازها را در فاصله 30 سانتیمتری از یکدیگر قرار دهید. بعداز کاشت پیاز باید ۱۰ سانتیمتر خاک روی آن بریزید. اگر ارتفاع خاک بیشتر باشد، بذر دیرتر سبز میشود. فرقی نمیکند که پیاز را در باغچه بکارید یا گلدان. عمق پیاز در خاکهای شنی باید بیشتر از خاکهای رسی باشند.
در مناطق گرمسیری مثل دزفول ، اگر میخواهید پیاز را در فصل پاییز بکارید، باید قبل از کاشت، آن را در محیطی خنک با دمای 4 یا 5 درجه به مدت دو ماه قرار دهید تا جوانه بزند. پیازهای این گل باید در محیطی آفتابی و دور از باری و وزش باد کاشته شوند تا جوانه آن از بین نرود. قبل از کاشت جوانه گل مریم به این مورد توجه داشته باشید که جوانه داخل خاک باشد. همچنین موارد مربوط به نگهداری آن را هم رعایت کنید.
پیاز این گل را باید اوایل فصل بهار بکارید و اوایل تابستان این فصل شاهد گل دادن آن باشید. البته اگر در مناطق جنوبی کشور زندگی میکنید، میتوانید آن را در فصل پاییز تا زمستان هم بکارید. در ادامه اصول کاشت و پرورش گل مریم را بهطورکامل بررسی خواهیم کرد.
شرایط مورد نیاز برای پرورش گل مریم
گل مریم تفاوت زیادی با بقیه گلها ندارد و حساسیت زیادی هم نسبت به شرایط مختلف نشان نمیدهد. البته اگر از آن بهخوبی مراقبت نکنید، باعث میشود که گلتان از بین برود. در ادامه موارد مربوط به نحوه کاشت و نگهداری گل مریم را توضیح میدهیم.
خاک مورد نیاز گل مریم
گل مریم هم مانند بقیه گلها به خاکی نیاز دارد که زهکشی مناسبی داشته باشد. بهتر است میزان اسیدی بودن خاک این گل بین 6 تا 7 باشد تا بهترین بازدهی از گل را بتوانید مشاهده کنید. همچنین گل مریم در خاکهای سبک رشد بهتری خواهد داشت، پس تا حد ممکن این خاکها را بخرید. مقداری شن باعث میشود که خاک، زهکشی بهتری داشته باشد. اولین قدم در آموزش کاشت پیاز گل مریم این است که بدانید، نباید از خاک سنگین استفاده کنید، چون این نوع خاک مانع از رشد پیاز گل خواهد شد.
رطوبت خاک گل مریم را همیشه بررسی کنید، اگر میزان رطوبت محیط این گل کم شود، رنگ برگهای آن تیره خواهد شد و کمکم گیاه میمیرد. اگر این اتفاق برای گل بیوفتد، شادابی گلهایش هم از بین خواهد رفت. نکته مهمی که باید درباره کاشت و پرورش گل مریم بدانید، این است که این گل به رطوبت حساسیت زیادی دارد، پس آن را بهصورت غرقابی آبیاری نکنید. اگر در مناطق گرمسیری مانند جنوب کشور زندگی میکنید، میتوانید هر 3 یا 4 روز یکبار، آبیاری را انجام بدهید. آبیاری در فصل زمستان به 15 روز افزایش خواهد یافت.
جهت خرید و مشاهده قیمت گل آنتوریوم قرمز به فروشگاه دمبرگ مراجعه نمایید.
نور مناسب گل مریم
هنگام مطالعه طریقه نگهداری و کاشت گل مریم باید به نور گیاه هم توجه داشته باشید. خوشبختانه این گل به نور زیادی نیاز دارد و در سایه به رشدش ادامه نخواهد داد. البته باید در طول روز ۸ ساعت نور کافی به گل مریم برسد تا بتواند بهترین رشد و گلدهی را داشته باشد. گل مریم نیازی به نور مستقیم ندارد.
دمای مناسب گل مریم
بهترین دما برای کاشت و پرورش گل مریم 16 تا 18 درجه است. البته اگر میخواهید از این گیاه در فصل زمستان نگهداری کنید، باید حتما آن را در گلخانه پرورش دهید یا از زمین خارج کنید و در انباری نگهداری کنید. این گیاه به دمای خیلی پایین حساس است و کاهش دما باعث مرگ آن خواهد شد. اگر گل مریم را در گلخانه بکارید، بعداز گذشت 8 هفته میتوانید محصول آن را برداشت کنید.
اگر در منطقهای زندگی میکنید که آبوهوای آن گرم است، میتوانید پیاز گل مریم را در باغچه یا فضای باز کاشته و منتظر گل دادن آن بمانید، اما اگر در مناطق سردسیری زندگی میکنید، باید آن را در گلخانه بکارید. البته گل مریم تا دمای 10 درجه سانتیگراد هم مقاومت داشته و میتوانید آن را در این دما هم نگهداری کنید.
کوددهی گل مریم
بهترین کودی که میتوانید برای کاشت گل مریم در زمین یا گلدان استفاده کنید، کودهایی هستند که حاوی پتاسیم، فسفر بیشتر نسبت به نیتروژن باشند. اگر به موارد گفته شده درباره خاک مناسب این گیاه توجه داشته باشید، نیازی نیست که کوددهی را بهصورت مکرر انجام دهید. همچنین میتوانید از کودهای پوسیده حیوانی و گیاهی هم برای نگهداری از این گل استفاده کنید. همانطور که میدانید استفاده از کودهای مناسب میتواند به تغذیه و رشد بهتر گل کمک کند.
استفاده از پتاسیم باعث میشود که پیاز گل مریم رشد بهتری داشته باشد. اگر این گل را بهمنظور مصارف تجاری میکارید باید برای هر هکتار خاک، 20 تا 40 تن کود پوسیده حیوانی را به خاک اضافه کنید. این کودها باید بهطورکامل با خاک مخلوط شوند که همه پیازها بتوانند از آن تغذیه کنند. یکی از مشکلاتی که ممکن است در گل مریم بوجود بیاید، تغییر رنگ گلهاست. این مشکل بهدلیل کمبود فسفر خاک بوجود میآید.
تکثیر گل مریم
گل مریم به 2 روش تکثیر خواهد شد و با استفاده از این روشها میتوانید آن را تکثیر کنید. این گل را میتوانید با بذر یا پیاز بکارید. مهمترین موردی که باید درباره روش های کاشت گل مریم بدانید، این است که هر پیاز را فقط یک بار میتوانید استفاده کنید. قبل از شروع فصل زمستان، باید پیاز گل را از خاک خارج کرده و آن را در محیطی خنک مانند انبار نگهداری کنید. بعد از مناسب شدن هوا میتوانید آن را بکارید. بذر گل مریم هم یکیدیگر از روش های کاشت گل مریم محسوب میشود.
فصل کاشت پیاز گل مریم
همانطور که گفته شد، بهترین زمان برای کاشت گل مریم در زمین فصل بهار است. فرقی نمیکند در چه منطقهای زندگی میکنید، این زمان بهترین موقع برای کاشت این گل محسوب میشود. البته اگر گلخانه دارید یا در مناطق گرمسیری زندگی میکنید، میتوانید زمستان هم آن را بکارید. فصل مناسب برای کاشت گل مریم بستگی به شرایط شما دارد و نمیتوان فصلی قطعی برای آن بیان کرد.
پیازهایی بزرگ زودتر از دیگر پیازها سبز میشوند. پیشنهاد میکنیم این پیازها را بخرید. فروشگاه دمبرگ سعی دارد بهترین بذر و پیازها را در اختیار کشاورزان و علاقهمندان به گیاهان قرار دهد، پس برای خرید پیاز گل مریم، سری به فروشگاه دمبرگ بزنید.
برداشت گل مریم
اگر در فصل زمستان گل مریم به خواب نرود، میزان گلدهی آن کمتر میشود. گلدهی این گیاه در فصل بهار و تابستان به اوج خود میرسد. میتوانید بعد از گذشت 90 تا 100 روز بعداز سبز شدن گیاه، گلهای زیبا و معطر آن را برداشت کنید. البته این هم بستگی به شرایط منطقه شما دارد، شاید بتوانید زودتر از زمان گفته شده هم زیباترین گلها را برداشت کنید.
آفت، بیماری و علف های هرز گل مریم
آفت و بیماری های گل مریم هم مثل بقیه گلها، مانع از رشد میشود و باید حواستان به آنها باشد تا بتوانید بهترین گلدهی را از گل مریم ببینید. کنه، تار عنکبوت، شته و تریپس مهمترین آفتهای این گل محسوب میشوند. هنگامی که میخواهید پیاز گل مریم را در خاک بکارید، باید حواستان به حلزون و علفهای هرز هم باشد. این موجودات آسیبهای زیادی به گل وارد میکنند.
اگر میزان کلسیم خاک کم شود، کمکم ریشههای این گل از پوسیده میشود، پس هنگام کاشت و پرورش گل مریم حواستان به میزان کلسیم خاک باشد. یکیدیگر از مواد آلی که گل مریم به آن نیاز دارد، منیزیم است. درصورتی که این ماده در خاک کم شود، رنگ برگها به زرد تغییر پیدا میکند.
امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعاتی کامل درباره گل مریم به شما داده باشیم. با خرید پیاز گل مریم از سایت دمبرگ، مطمئن باشید که میتوانید گیاهی سالم و سرحال داشته باشید.