اصول سمپاشی درختان میوه و باغات
درختان میوه و باغات همواره در معرض حمله آفات و بیماری ها قرار دارند؛ به همین دلیل خرید سم و اسمپاشی درختان میوه در زمان مناسب بسیار حیاتی است. زیرا آفات با حمله به میوه ها باعث نابودی تمامی محصولات می شوند و ضرر سنگینی را برای باغداران و کشاورزان به بار می آورند.
برای کنترل بیماری ها و همچنین حمله حشرات باید زمان مناسبی را برای سمپاشی انتخاب کرد؛ زیرا برخی از آفات پس از ورود به داخل میوه دیگر قابل کنترل و نابودی نیستند و با هیچ گونه آفت کشی از بین نمی روند. به همین دلیل مجموعه دمبرگ به عنوان یکی از فروشگاه های معتبر کشاورزی سعی داشته است که اطلاعات کاملی در رابطه با اصول سمپاشی درختان در اختیارتان قرار دهد.
اصول سمپاشی درختان میوه
میوه ها علاوه بر آنکه برای انسان ها بسیار لذیذ و خوشمزه هستند، برای کرم ها و حشرات نیز طعم دلنشینی دارند. اما حشرات با خوردن میوه ها خسارات زیادی را به باغداران وارد می کنند و به درختان آسیب می زنند. بنابراین کنترل حشرات و آفات باید مطابق با اصول خاصی در زمان مشخص انجام شود.
سمپاشی درختان یک چالش برای باغداران و کشاورزان است؛ زیرا باید به موقع انجام شود و درختان از حمله آفات در امان بمانند. البته زمان حمله حشرات به طور دقیق مشخص نیست، اما پیشگیری و رعایت نکات سمپاشی تا حد زیادی از خسارات احتمالی جلوگیری می کند. به طور کلی در سمپاشی باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- زمان مناسب محلول پاشی و سمپاشی؛
- استفاده از ابزار مناسب؛
- استفاده از آبی با PH و EC مناسب؛
- به کار بردن سورفکتانت ها؛
- یکنواختی در سمپاشی؛
- استفاده از سموم مناسب از جمله سم آفت کش با کیفیت
برای سمپاشی باید از ابزارهای مرتبط کمک گرفت. اغلب این ابزارها سم را با فشار خاصی به سمت درختان می پاشند که تمامی قسمت های آسیب دیده درختان را پوشش می دهد. همچنین آفت کش هایی متناسب با انواع درختان میوه، بیماری و حشرات در بازار موجود است که با استفاده از آن ها تا حد زیادی به سالم ماندن محصولات کمک می شود.
بهترین زمان سمپاشی درختان میوه و باغات مرکبات
پرورش درختان سالم و پربار نیازمند رسیدگی در زمان مناسب است. با سمپاشی در زمان مشخص، محصولاتی سالم تر و بازدهی بیشتری خواهیم داشت. برای سمپاشی هر یک از درختان میوه زمان مشخصی وجود دارد که در ادامه شرح می دهیم.
- سمپاشی درختان در فصل بهار: فصل بهار یکی از حساس ترین فصل ها برای درختان میوه است؛ زیرا درختان وارد مرحله شکوفه دهی می شوند و اگر آفات به آن ها حمله کنند خسارات زیادی به بار می آید. از این رو بهترین زمان سمپاشی درختان میوه این فصل است. بنابراین پیشنهاد می دهیم از سمپاشی آهن و سولفات مس در این فصل استفاده شود.
- سمپاشی درختان در فصل پاییز: سمپاشی در این فصل باعث آماده شدن درختان برای ورود به فصل سرما می شود. در پاییز برای کنترل آفاتی مانند کنه و سایر حشرات از روغن ولت به همراه کنه کش های مناسب تاج درختان برای سمپاشی استفاده می شود.
- سمپاشی درختان میوه در زمستان: با توجه به آمار به دست آمده از کارشناسان حوزه کشاورزی، استفاده از سم اتیون و روغن ولت در اواخر زمستان باعث یکنواختی سرعت رشد محصولات، افزایش کیفیت و کمیت محصول در فصل رشد می شود. همچنین این سمپاشی به زودرس شدن میوه ها و افزایش میوه دهی درختان کمک می کند. توجه داشته باشید با توجه به آنکه در فصل زمستان اغلب درختان میوه ای ندارند، سمپاشی باعث مسمومیت محصولات نمی شود.
انتخاب سم آفت کش مناسب برای درختان میوه
سمپاشی درختان باغات و میوه مطابق با استانداردهای خاصی توسط کشاورزان و باغداران برای کنترل بیماری ها، پیشگیری از حمله آفات و حشرات و همچنین تامین مواد مغذی مورد نیاز محصول انجام می شود. در واقع کشاورزان با استفاده از محصولات ارگانیک یا شیمیایی از درختان در برابر آسیب های محیطی محافظت می کنند.
متناسب با هر یک از درختان و محصولی که باغداران و کشاورزان تولید می کنند، آفت کش هایی با دوز مصرفی متفاوت در بازار موجود است. در ادامه به معرفی برخی از آفت کش ها می پردازیم.
- سمپاشی آهک- گوگرد: اغلب این سم برای کنترل قارچ ها و انواع بیماری های باکتریایی همچون آنتراکنوز و سوختگی برگ ها استفاده می شود. توجه داشته باشید از این سم برای درختان زردآلو استفاده نکنید.
- سمپاشی مس: اغلب از این سم برای درختان سیب، هلو، آلو و گیلاس استفاده می شود. البته پیش از مصرف حتما مندرجات روی بسته را مطالعه کنید و مطابق با دستور از آن استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های موجود در سایت دمبرگ تماس بگیرید. کارشناسان دمبرگ با توجه به نوع درخت و بیماری بهترین سم و آفت کش را به شما معرفی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش روش های صحیح سمپاشی گل و گیاهان آپارتمانی
توصیه ها و نکات ایمنی قبل از سمپاشی درختان میوه
قبل از سمپاشی باید نکاتی را رعایت کنید که از آسیب به انسان و محیط زیست جلوگیری و بهترین نتیجه حاصل شود. برخی از این نکات به شرح زیر هستند:
- شناسایی نوع آفت و بیماری؛
- اطلاع از دوره پایداری سم و نسبت ترکیب آن با آب؛
- استفاده از لوازم مورد نیاز برای سمپاشی همچون لباس های ایمنی، ماسک و دستکش باغبانی؛
- انتخاب وسیله مناسب برای سمپاشی با توجه به نوع آفت کش، نوع گیاه و وسعت کار؛
- مطالعه دقیق دستورالعمل مندرج روی بسته و نحوه استفاده از سم؛
- عدم بو کردن سموم حین کار؛
- عدم استفاده از دست برای ترکیب محلول نهایی؛
- پرهیز از سمپاشی درختان هنگام وزش باد؛
- تنظیم دستگاه برای پاشیدن ذرات سم با اندازه مناسب؛
- جلوگیری از تماس سم با پوست بدن و صورت؛
- عدم خوردن و آشامیدن هنگام سمپاشی.
لازم به ذکر است در صورت تماس سم با چشم، دهان و بینی ناحیه را با آب فراوان بشویید. همچنین از پاشیدن سم با قطرات درشت خودداری کنید؛ زیرا این کار باعث سوختگی برگ ها می شود.
توصیه ها و نکات ایمنی بعد از سمپاشی درختان میوه
پس از پایان سمپاشی برای کسب بهترین نتیجه نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- ظروف سمپاشی را به طور کامل با آب و مواد شوینده شستشو دهید؛
- مناطق سمپاشی شده را با نصب تابلو مشخص کنید؛
- از ورود حیوانات خانگی و کودکان به مناطق سمپاشی شده جلوگیری کنید؛
- اگر پس از سمپاشی بارندگی شد، سمپاشی را مجدد تکرار کنید؛
- پس از اتمام سمپاشی حمام کرده و لباس های خود را تعویض کنید؛
- از نگهداری سموم به مدت طولانی بپرهیزید؛
- ظروف سم را دور از تابش نور خورشید و حرارت نگهداری کنید.
لازم به ذکر است پس از سمپاشی درختان میوه، برای استفاده از محصولات باید تا پایان دوره پایداری سم منتظر بمانید که اثرات سم از بین برود. فروشگاه اینترنتی دمبرگ با عرضه انواع سم آفت کش، دستگاه سمپاش و سایر ابزارهای باغبانی در خدمت مشتریان سراسر کشور است.
بله خیلی خوب بود