روشها و شرایط نگهداری از گل برگ انجیری
نگهداری گل برگ انجیری بسیار آسان است و اگر با این گیاه به خوبی آشنا باشید، می دانید که این گیاه هر آن چیزی که نیاز داشته باشد را با علائم ظاهری نشان می دهد. برگ انجیری نوعی گیاه آپارتمانی به حساب می آید. اگر در خرید و نگهداری گیاهان تازه کار هستید در ادامه با ما همراه باشید و با این گیاه آپارتمانی بیشتر آشنا شوید.
معرفی برگ انجیری
برگ انجیری در دسته گیاهان سخت قرار می گیرد. این گیاه رونده است بنابراین توصیه می کنیم برای نگهداری برگ انجیری از چوب خزه یا هر پشتیبان دیگری استفاده کنید. در کنار روش های ساده نگهداری برگ انجیری زیبایی چشمگیری این گیاه باعث محبوبیت زیاد آن شده است. نگهداری برگ انجیری بسیار آسان است و اگر با این گیاه به خوبی آشنا باشید، می دانید که این گیاه هر آن چیزی که نیاز داشته باشد را با علائم ظاهری نشان می دهد. برگ انجیری نوعی گیاه آپارتمانی به حساب می آید. اگر در خرید و نگهداری گیاهان تازه کار هستید در ادامه با ما همراه باشید و با این گیاه آپارتمانی بیشتر آشنا شوید.
-
مشخصات ظاهری برگ انجیری
چند گونه از فیلودندرون ها با برگ های پهن و شکاف های عریض وجود دارند. برای نگهداری برگ انجیری جالب است بدانید که این شکاف ها آب باران را از برگ های بزرگ این گیاه عبور می دهند و به این ترتیب از شکستن برگ ها جلوگیری می کنند. برخی از این گیاهان نیز به دلیل شباهت ظاهری با گیاه پتوس اشتباه گرفته می شوند.
-
انواع گل برگ انجیری
نکته جالب این است که بیش از 500 گونه مختلف از فیلودندرون ها وجود دارد. برخی از آن ها شامل برگ انجیری، ایمپریال، سلوم، گوش گرگی، برگ قرمز و اسکاندیس می شوند. به طور کلی نگهداری برگ انجیری امری آسان است که همه از عهده آن بر می آیند.
-
خواص گل برگ انجیری
در برگ ها و ساقه های این گیاه به مقدار زیادی اگزالات کلسیم وجود دارد؛ خوردن این ماده برای انسان ها و حیوانات سمی است. البته این نکته به میزان مصرف خوراکی این گیاه بستگی دارد. درواقع اگر مقدار کمی از آن خورده شود خطر چندانی برای سلامت انسان و حیوان نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل پتوس
آموزش نگهداری گل برگ انجیری
پس از خرید گل برگ انجیری لازم است که نگهداری از این گیاه را نیز فراگیرید. این گیاه آپارتمانی به خوبی با شرایط داخل خانه سازگاری دارد؛ اما توصیه می کنیم در صورت مناسب بودن هوای بیرون آن را مدتی در سایه قرار دهید. همه عوامل موثر در نگهداری این گیاه را در ادامه بررسی کرده ایم.
-
آبیاری برگ انجیری
خاک برگ انجیری باید همیشه مرطوب باشد اما مرطوب نگه داشتن خاک در زمستان نوعی چالش برای شما محسوب می شود. زمان آبیاری با تغییر محیط متفاوت است؛ باید توجه داشته باشید که سطح خاک این گیاه بین دو آبیاری باید کاملا خشک شود. مشکلات زیر به دلیل آبیاری نامناسب این گیاه دیده می شوند:
- پوسیدگی ریشه: به دلیل آبیاری بیش از حد؛
- ریزش برگ ها: به علت آبدهی نامناسب؛
- وجود برگ های زرد: به دلیل آبیاری بیش از اندازه؛
- وجود برگ های قهوه ای: نشانه از بی آبی گیاه.
-
رطوبت برگ انجیری
برگ انجیری گیاهی است که رطوبت را دوست دارد. به این منظور یک سینی با سنگریزه در نظر بگیرید و گلدان خود را در آن قرار دهید. هر دو روز یک بار این سینی را پر از آب کنید؛ به این ترتیب رطوبت لازم را جهت نگهداری برگ انجیری فراهم کرده اید.
-
نور برگ انجیری
برای نگهداری برگ انجیری باید آن را در سایه یا در محیطی که نور مستقیم تابیده نشود، نگهداری کنید. اگر پس از مدتی شاهد زرد شدن برگ های گیاه خود بودید، باید بدانید که دلیل آن نور مستقیم است. توصیه می کنیم که جای گلدان خود را تغییر بدهید، در غیر این صورت برگ های آن می سوزند.
-
دمای محیط نگهداری برگ انجیری
توجه داشته باشید که هیچ فیلو دندرونی دمای زیر 55 درجه فارنهایت (15 درجه سانتی گراد) را دوست ندارد؛ به همین دلیل هرگز چنین دمایی را برای نگهداری برگ انجیری انتخاب نکنید. بهترین دما جهت نگهداری از برگ انجیری دمای بین 18 تا 27 درجه سانتی گراد است.
-
خاک برگ انجیری
این گیاه خاک های سبک را دوست دارد. به همین دلیل استفاده از خاک کمپوست جهت نگهداری برگ انجیری پیشنهاد می شود.
-
کود و تغذیه مناسب برگ انجیری
سعی کنید گیاه خود را در طول فصل رشد آن به خوبی تغذیه کنید؛ باید توجه داشته باشید که این گیاه نیاز چندانی به کوددهی ندارد. اما اگر از آن دسته گیاه دوستانی هستید که به رشد سریع گیاه خود تمایل دارید، ماهی یک بار به آن کود بدهید. در این صورت برگ های گیاه شما بزرگتر خواهند شد.
نحوه پرورش گل برگ انجیری
اگر امکان فراهم کردن محیط مناسب جهت نگهداری برگ انجیری را داشته باشید، گیاه شما بیشترین رشد را خواهد داشت. در ادامه به برخی عوامل مهم دیگر اشاره می کنیم.
-
گلدان مناسب و تعویض گلدان برگ انجیری
برخی از انواع فیلودندرون ها رشد سریعی دارند. به همین دلیل توصیه می شود که گیاهان را قلمه بزنید و در گلدان های جدید قرار دهید. توجه داشته باشید که اندازه گلدان ها را بر اساس نوع برگ انجیری خود انتخاب کنید. برخی از این نوع گیاهان قد بلند و برگ های بزرگی دارند؛ بنابراین برای رشد آن ها نیاز به گلدان های بزرگ و فضای مناسب خواهید داشت.
-
هرس کردن برگ انجیری
اگر مدت طولانی است که نگهداری برگ انجیری را به عهده گرفته اید و شاخ و برگ این گیاه به اندازه کافی رشد کرده است، باید آن را هرس کنید. بهترین زمان جهت هرس کردن این گیاه فصل بهار است. توصیه می کنیم که شاخه ها را از محل گره ها ببرید.
-
تمیز کردن برگ های برگ انجیری
این گیاه برگ های پهن و زیبایی دارد که صاحبان آن را تشویق به تمیز کردن آن می کند. بهترین روش جهت تمیز کردن برگ های برگ انجیری استفاده از پارچه یا اسفنجی مرطوب است. برخی افراد نیز دوست دارند برگ های گیاه برق بزند و زیبایی آن چشمگیر شود؛ در این صورت توصیه می کنیم ماهی یک بار از براق کننده های شیمیایی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل بنجامین در خانه
روش های تکثیر برگ انجیری
اگر به خوبی از پس نگهداری برگ انجیری برآمده باشید، تکثیر آن دغدغه بعدی شما خواهد بود. در ادامه روش های مختلف تکثیر برگ انجیری را شرح می دهیم.
-
تکثیر برگ انجیری با کاشت بذر
یکی از راه های تکثیر برگ انجیری کاشت بذر آن است. این بذرها را باید در گلدان های کوچک بکارید و از آن مراقبت کنید. در نهایت با بزرگ شدن گیاه جدید آن را به گلدان های بزرگتر انتقال دهید. به این ترتیب از وجود گلدان جدید در خانه لذت خواهید برد.
-
تکثیر برگ انجیری با قلمه زدن
بهترین زمان جهت قلمه زدن فصل بهار است. برای این کار یک شاخه جوان و سالم را انتخاب کنید و آن را در گلدانی دیگر با عمق کم بکارید. توجه داشته باشید که خاک قلمه ها باید همیشه مرطوب باشد؛ پس از 3 الی 8 هفته قلمه ها ریشه خواهند داد.
-
تکثیر برگ انجیری از ریشه هوایی
گیاه برگ انجیری ریشه های هوایی دارد؛ تکثیر با استفاده از این ریشه ها یکی از گزینه های پیش روی شما خواهد بود. ریشه های هوایی را در خاک بکارید و با رشد گیاه جدید آن را به گلدان مخصوص به خود منتقل کنید.
-
تکثیر برگ انجیری در آب
اگر به خوبی نگهداری برگ انجیری را پشت سر گذاشته اید و به دنبال تکثیر گیاه خود هستید، باید بدانید که بهترین روش قرار دادن قلمه ها در آب است. زمانی که قلمه ها به خوبی ریشه دادند، آن ها را باید در خاک بکارید.
بیماری های گل برگ انجیری و روش های درمان آن
برگ انجیری مانند همه گیاهان آپارتمانی در معرض آسیب آفات قرار دارد. برخی از آفت های اصلی این گیاه به شرح زیر است:
- کنه تار عنکبوتی: از نشانه های آن کم رنگ شدن برگ ها است و شاهد تار عنکبوت در زیر برگ های آن خواهید بود.
- شپشک و شپشک آرد آلو: لکه های قهوه ای و ریز در ساقه گیاه و به خصوص سطح زیر برگ از نشانه های آن است.
- لکه برگی: با ظاهر شدن لکه های سیاه یا قهوه ای خود را نشان می دهد.
جهت از بین بردن کنه از سموم سیستماتیک و جهت دفع آفات دیگر از سموم قارچ کش استفاده کنید.
مشکلات گل برگ انجیری
چانچه به خوبی از هر گیاهی مراقبت نشود، آن گیاه دچار مشکلاتی خواهد شد. در ادامه می خواهیم برخی از مشکلات برگ انجیری و راه های برطرف کردن آن را بررسی کنیم.
-
علت توقف رشد گیاه برگ انجیری
عوامل متعددی در توقف رشد این گیاه تاثیر دارد؛ به همین منظور توصیه می کنیم که بار دیگر تمام شرایط نگهداری برگ انجیری را به دقت مطالعه کنید. اگر هر کدام از این شرایط را برای گیاه خود فراهم نکرده اید، آن را اصلاح کنید.
-
علت زخم های سفید پنبه ای برگ انجیری
در صورتی که این زخم ها را بر گیاه خود مشاهده کردید، نگران نباشید. علت این موضوع وجود نوعی آفت به نام شپشک آردی است. این مشکل با استفاده از سم حشره کش برطرف خواهد شد.
-
لکه های قهوه ای برگ های گیاه برگ انجیری
زمانی که در نور آفتاب غبارپاشی بر گیاه را انجام می دهید، قطره های آب مانند یک ذره بین عمل کرده و به برگ ها آسیب وارد می کنند. به این صورت لکه های قهوه ای بر برگ های گیاه شما ظاهر خواهد شد. در نگهداری برگ انجیری مراقب این عارضه باشید.
برگ انجیری یا فلو دندرون ها گیاهانی با تنوع بالا هستند که امروزه از آن ها در دکوراسیون خانه ها بسیار استفاده می شود. اگر شرایط لازم برای این گیاه فراهم باشد، از وجود برگ های پهن و زیبای آن لذت خواهید برد. متخصصین دمبرگ شما را در نگهداری برگ انجیری راهنمایی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری و تکثیر گل اسپاتی فیلوم
راهکار سریع شدن رشد برگ انجیری چیست؟
- تصفیه سالانه خاک گلدان
- تأمین نور برگ انجیری
- استفاده از کود مناسب