بهترین روش کاشت بذر گل شمعدانی
در هر خانهای حداقل یک گیاه آپارتمانی وجود دارد، اما گاهی دلتان میخواهد یک گیاه دیگر را در خانه نگهداری کنید. کسی که عاشق نگهداری از گیاهان است، دوست دارد جای خرید گیاه، بذر آن را پرورش دهد. شمعدانی، گیاهی عامه پسند بوده که هر فردی با دیدن آن به وجد میآید. شمعدانیهایی که در بازار به فروش میرسند، ممکن است کیفیت خوبی نداشته باشند و قیمت بسیار زیادی داشته باشند. اگر اقتصادی فکر کنید به این نتیجه میرسید که کاشت بذر گل شمدانی به صرفهتر از خرید یک شمعدانی بالغ است. حتی شاید جز افرادی باشید که دوست دارند بذر گیاه را خریداری کرده و تا زمان بالغ شدن مراقب آن باشند. شاید فکر کنید پروش بذر شمعدانی سخت باشد، اما اینطور نیست و با خواندن این مطلب میتوانید آموزش کاشت گل شمعدانی را یاد بگیرید.
مراحل کاشت بذر گل شمعدانی
زمانی که صحبت از کاشت میشود، در ذهن کاشتن بذر در خاک و نگهداری از آن تداعی میشود، اما اینطور نیست و بذر باید قبل از دفن شدن زیر خاک، بررسیهایی روی آن انجام شده و مراحلی را پشت سر بگذارد. اول از همه مطمئن شوید که توانایی و شرایط کاشت بذر شمعدانی را دارید. وقتی بذر شمعدانی را تهیه کردید ابتدا امتحان ورودی از بذر بگیرید تا مطمئن شوید بذر آمادگی کاشته شدن را دارد یا خیر.
تست جوانه زنی بذر گل شمعدانی
منظور از بررسی اولیه این است که تست جوانهزنی از بذر شمعدانی بگیرید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید. برای تست جوانهزنی بذر، ابتدا یک ظرف آب آماده کنید و تمام بذرها را درون ظرف بریزید. 40 الی 60 دقیقه به بذرهای شعمدانی فرصت بدهید و بعد از گذشت زمان، بذرها را چک کنید. بذرهایی که در آب فرو رفتهاند برای کاشت مناسباند، اما بذرهایی که روی آب شناور شدهاند، از کیفیت لازم برخوردار نیستند.
نحوه کاشت شمعدانی
بذرهایی که توانستهاند تست سلامت را با موفقیت پشت سر بگذارند را بهمدت 24 ساعت در آب بخیسانید و آب ظرف را هر 4 ساعت یکبار عوض کنید تا بذر شمعدانی دچار بیماری نشود. یک سینی نشاء آماده کرده و خاک را با قارچ کش سم زدایی کنید. حالا زمان انتقال بذرها به خاک است و باید هر یک از بذرها را در یکی از گلدانکهای سینی کشت بکارید. برای جوانه زدن سریعتر بهتر است، بذرهای سینی نشا را در مکانی گرم بگذارید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید.
در بین تمام روشها، این سادهترین و بهترین روش کاشت بذر شمعدانی است که نتیجه بهتری به شما میدهد. بعد از یک الی دو هفته بذرها سر از خاک بیرون میآورند. بعد از گذشت یک الی دو ماه، زمان آن است که هر کدام از گیاهچههای گل شمعدانی را به یک گلدان مناسب منتقل کنید. اگر هنوز نحوه کاشت بذر این گیاه برایتان نامفهوم است پیشنهاد میکنم فیلم نگهداری و کاشت شمعدانی را ببینید.
فصل مناسب و زمان کاشت بذر گل شمعدانی
در بحث پرورش بذر شمعدانی، تنها نحوه و طرز کاشت شمعدانی در اولویت قرار ندارد و اولویتهای دیگری از جمله زمان کاشت بذر گل شمعدانی را هم باید در نظر داشت. توصیه میشود بیشتر بذرها اوایل و اواخر اسفند ماه کاشته شوند، اما بذر شمعدانی باید در فروردین و اردیبهشت ماه کاشته شوند تا به ثمر بشیند. شمعدانی جز گیاهانی هستند که علاقه زیادی به گرما دارد و بههمین دلیل توصیه میکنم بذر آن را اوسط فصل بهار بکارید. این زمان مناسبترین فصل کاشت شمعدانی محسوب میشود.
میزان آبیاری بذر گل شمعدانی
اگر بهطور کلی به این آموزش نگاه کنید تا این بخش از مطلب، همه مراحل کاشت بذر این گیاه گفته شده است، اما اگر کمی جزئیتر به این مسئله نگاه کنید متوجه میشوید که میزان آبیاری بذر شمعدانی را جا انداختهایم. بعد از موضوع زمان کاشت بذر شمعدانی به میزان آبیاری بذر این گیاه باید بسیار توجه شود. در صورت آبیاری بیش از حد، ممکن است گیاه دچار کپک زدگی یا بیماری قارچی شود. این عوامل مانع رشد و جوانهزنی بهتر بذر شمعدانی میشود.
در آموزش کاشت بذر شمعدانی یکی از مهمترین عوامل رشد و جوانه زدن، آبیاری دقیق و حساب شده است. یکی از اشتباهاتی که باعث از بین رفتن و جوانه نزدن بذر میشود آبیاری بذر با آب کلردار است. پس لازم باید آبی که میخواهید به گیاه یا بذرتان بدهید 24 ساعت در فضای اتاق نگهداری شود. این کار باعث میشود کلر و دیگر املاح مضر موجود در آب ازبین بروند و هیچ آسیبی به گیاه نرسد.
تا زمانی که بذرها سر از خاک بیرون نیاوردهاند بهتر است آبیاری نکنید و تا حد امکان فضایی مرطوب برای بذرها ایجاد کنید. آبیاری را زمانی انجام دهید که بذرها از خاک بیرون آمدهاند. در ذهن بعضی افراد فرضیهای وجود دارد که میگوید هر زمان سطح خاک کمی خشک شده است به گیاه آب بدهند، اما این فکر کاملا غلط بوده و بهترین زمان برای آبیاری بذر زمانی است که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد.
مطالعه بیشتر: قلمه زدن گل شمعدانی
روشی ساده برای تشخیص زمان آبیاری بذر
تشخیص رطوبت خاک شاید در ظاهر کمی سخت به نظر برسد، اما اینطور نیست و با یک سیخ چوبی ساده میتوانید رطوبت خاک را اندازهگیری کنید. سیخ چوبی را به آرامی در خاک گلدان فرو کنید تا زمانی که سیخ چوبی به ته گلدان برسد و پس از آن سیخ چوبی را بیرون بکشید. اگر حدود 80 درصد سیخ چوبی خشک بود و ذرات خاک به آن نچسبیده بود میتوانید بذر را آبیاری کنید.
خاک مناسب کاشت بذر گل شمعدانی
خاک یکی از مهمترین عوامل رشد و نمو بذر گل شمعدانی است. البته این موضوع برای همه گیاهان صدق میکند. برای کاشت بذر شمعدانی در سینی نشا بهتر است از خاک کوکوپیت و خاک سبک استفاده کنید تا بذر جوانه بزند. وقتی که بذر تبدیل به یک گیاهچه شد، باید آن را به یک گلدان بزرگ و خاک سنگین یا به اصطلاح خاک لومی منتقل کنید.
بیشتر بخوانید : طریقه مصرف کود سه بیست
نکته مهم در کاشت شمعدانی
یادتان باشد که همه گیاهان از جمله گل شمعدانی نیاز بسیار زیادی به نور خورشید دارند و بهتر است بعد از انتقال گیاهچه به گلدان، گیاه را در مکانی که نور کافی دارد، قرار دهید. این کار باعث میشود شمعدانیتان زودتر گل بدهد. بعد از ریختن گلهای شمعدانی، بذرها به وجود میآیند و تکثیر آن با بذر امکانپذیر میشود.
سخن پایانی
کاشت بذر شمعدانی تجربهای جذاب و آرامشبخش است که علاوه بر صرفهجویی اقتصادی، به شما این امکان را میدهد تا از رشد و شکوفایی گیاهتان لذت ببرید. با رعایت نکات و اصول گفته شده در این مقاله، میتوانید شمعدانیهای زیبا و سالمی پرورش دهید. اگر به نگهداری گیاهان علاقه دارید، کاشت بذر گل شمعدانی میتواند نقطه شروعی عالی برای تجربهای دلنشین در دنیای گیاهان باشد.
سوالات متداول
- چه زمانی برای کاشت بذر گل شمعدانی مناسبتر است؟
بهترین زمان برای کاشت بذر شمعدانی در اوایل فصل بهار، یعنی فروردین و اردیبهشت است. این زمان به دلیل گرمای مناسب و شرایط مساعد برای جوانهزنی ایدهآل است.
- آیا بذر شمعدانی نیاز به آمادهسازی خاصی قبل از کاشت دارد؟
بله، پیش از کاشت باید بذرها را آزمایش جوانهزنی کنید و به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید. این کار به افزایش کیفیت کاشت و جوانهزنی بذرها کمک میکند.
- چگونه از آبیاری بیش از حد و بیماریهای قارچی در بذر شمعدانی جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از مشکلات ناشی از آبیاری بیش از حد، از آب بدون کلر استفاده کنید و تنها زمانی آبیاری کنید که خاک کاملاً خشک شده باشد. همچنین، محیط مرطوب بدون آبیاری مستقیم میتواند در مرحله اولیه کاشت به جوانهزنی کمک کند.
عالی بود. ممنون
ممنون از مطالب مفیدتون
Very interesting subject, thanks for posting.>