نحوه کاشت کاکتوس در گلدان
کاکتوس ها به دلیل شکل، اندازه و برخورداری از گل های زیبا، زیبایی خیره کننده ای به فضای خانه و گلخانه شما می بخشند. همچنین کشت آن ها نیز بسیار ساده است. به همین دلیل یکی از محبوب ترین گل و گیاهان آپارتمانی هستند. در حالی که کاکتوس ها با روش های مختلفی مانند جداکردن پاجوش، قلمه زنی قابل تکثیر هستند، رایج ترین و آسان ترین روش، کاشت بذر این گیاهان است. در این متن به آموزش کاشت بذر کاکتوس می پردازیم.
مزایای کاشت بذر کاکتوس
با محبوبیت روزافزون گیاهان کاکتوس، تکثیر این گیاهان از طریق بذر نیز افزایش یافته است. فقط کافی است شرایط مناسبی برای کاکتوس ها فراهم کنید و از رشد این گیاهان شگفت زده شوید. در حالی که کاکتوس ها می توانند جلوه زیبایی را به نمایش گیاهان داخلی شما بدهند، ممکن است این سوال برای شما پیش آید که آیا داشتن کاکتوس در خانه برای شما و سلامتی خانواده شما مفید است؟ بله؛ نگهداری کاکتوس ها در منزل برای سلامتی نیز مزایای بسیاری دارد. تصفیه هوا و خواص آرام بخش از جمله این مزیت ها است. بدین صورت که گیاه کاکتوس، دی اکسیدکربن آزاد شده در خانه را به اکسیژن تازه تبدیل می کند. از جمله ویژگی های کاکتوس ها نیاز به آب کم در طول فصل تابستان است. کاکتوس ها نیاز به مراقبت و آبیاری بسیار کمی دارند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را بکارید و بنشینید و از رشد این گیاه لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: آموزش تهیه خاک برگ از برگ درختان
لوازم مورد نیاز برای کاشت بذر کاکتوس
از آنجایی که کاکتوس ها یکی از کم توقع ترین گیاهان با روش کشت بسیار ساده هستند، فقط چند ابزار ساده همان چیزی است که برای کاشت کاکتوس ها نیاز خواهید داشت. پرورش کاکتوس ها با استفاده از کاشت بذر کاکتوس، آسان ترین روش است. به همین دلیل در این متن سعی داریم با آموزش کاشت بذر کاکتوس شما را راهنمایی کنیم. در ابتدا با ابزار لازم برای کاشت بذر کاکتوس آشنا شوید.
سینی کاشت
ساده ترین روش کاشت بذر کاکتوس، کشت بذر این گیاه در سینی کشت است. از آنجایی که بذر کاکتوس برای جوانه زنی نیاز به رطوبت بالای 70 درصد دارد، استفاده از سینی های پلاستیکی درب دار بهترین انتخاب برای کاشت بذر این گیاهان است. توجه کنید که زهکشی سینی باید مناسب باشد.
خاک بستر کشت
یکی از مراحل مهم در کاشت کاکتوس ها، استفاده از خاک مناسب برای بستر کاشت این گیاه است. بهترین خاک نیز خاک پیت ماس و ماسه به حساب می آید. بدین صورت که ترکیبی از 70 درصد پیت ماس ریز و ماسه فاقد خاک، مناسب ترین انتخاب است.
سم قارچکش
یکی از مشکلات رایج در کاشت بذر کاکتوس، بیماری های قارچی است که در صورت وجود شرایط نامناسب ممکن است بروز کند. به همین دلیل استفاده از سموم قارچ کش در کشت این گیاهان ضروری است. می توانید از قارچ کش کاربندازیم و قارچکش مانکوزب استفاده کنید.
بذر کاکتوس
با توجه به حساسیت بالای بذر کاکتوس، در کشت بذر کاکتوس توجه کنید که خرید بذر مرغوب بسیار مهم است. بنابراین سعی کنید بذور دارای قوه نامیه و خلوص بالا را تهیه کنید.
اصول و مراحل کاشت بذر کاکتوس
مانند ساکولنت ها، کاکتوس ها نیز به شرایط گرم، خشک و آفتابی نیاز دارند. بسیاری از کاکتوس ها بومی بیابان هستند. ساقه های گوشتی و معمولاً بدون برگ این گیاهان برای ذخیره آب طراحی شده است ، بنابراین می توانند با دوره های طولانی خشکسالی کنار بیایند. به همین دلیل این گیاهان به آبیاری بسیار کمی احتیاج دارند و حتی اگر بیش از حد به آنها آب داده شود، ممکن است پوسیده شوند. این گیاهان در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارند و با رعایت چند نکته ساده، در تابستان گل های زیبا و رنگ روشن این گیاهان فضایی ایده آل را برای شما ایجاد خواهد کرد. پرورش بذر کاکتوس به سادگی امکان پذیر است. برای آشنایی با چگونگی کاشت بذر کاکتوس، اولین قدم آگاهی از روش صحیح کاشت بذر کاکتوس است. در این جا ضمن آموزش کاشت بذر کاکتوس، به معرفی مراحل کاشت بذر این گیاه می پردازیم.
ضدعفونی بستر کاشت
یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل کاشت بذر کاکتوس ضدعفونی کردن بستر کاشت است. در این مرحله، بعد از ریختن خاک در سینی کاشت، سم قارچ کش را روی خاک می ریزید به نحوی که کل خاک با این محلول مرطوب شود. سپس 24 تا 48 ساعت برای ضدعفونی شدن کامل خاک صبر کنید. در نهایت با آبشویی خاک سموم را از انتهای سینی خارج کنید.
راهنمای مطالعه: روش پرپشت شدن گل حسن یوسف
بذرپاشی (کاشت بذر)
بعد از آبشویی بستر کاشت، نوبت کاشت بذر کاکتوس است. روش صحیح کاشت بذر کاکتوس، کاشت بذر در عمق یک سانتی متر است. توجه کنید که روی بذرها را نباید با خاک بپوشانید. در نهایت برای تأمین رطوبت بذر نیز درب سینی را ببندید.
قرار دادن ظرف کشت در جای مناسب
در این مرحله باید سینی کاشت را در محیطی با دما و نور مناسب قرار دهید. دمای ایده آل برای کاکتوس ها 25 تا 35 درجه سانتی گراد است. نور نیز باید به گونه ای که باشد که بذرها در معرض نور مستقیم آفتاب نباشند. توجه کنید که سایه نیز برای جوانه زنی بذر کاکتوس مناسب نیست.
جوانه زنی بذرها
بسته به نوع بذر، زمان لازم برای جوانه زنی متفاوت خواهد بود؛ اما به طور کلی بذور کاکتوس برای جوانه زنی به 1 هفته تا دو ماه زمان نیاز دارند.
آبیاری پس از سبز شدن
یکی از مهم ترین عوامل در جوانه زنی بذر کاکتوس ها، تأمین رطوبت کافی برای آن ها است. بنابراین در طول دوره جوانه زنی از آبیاری این گیاه غافل نشوید.
مراقبت های بعد از کاشت بذر کاکتوس
پرورش کاکتوس از بذر، ساده ترین روش برای تکثیر این گیاهان است؛ اما مراقبت های بعد از کاشت این گیاه بسیار مهم است. با توجه به حساسیت کاکتوس ها به بیماری های قارچی بعد از کاشت نیز هر 10 الی 15 روز مجددا از سموم قارچ کش استفاده کنید. همچنین رطوبت خاک را نیز پی در پی بررسی کنید و در صورت خشک شدن خاک، آن را آبیاری کنید. امیدواریم که آموزش کاشت بذر کاکتوس در این مطلب از سایت دمبرگ برای شما مفید بوده باشد.
برای آشنایی کامل با نحوه پرورش و نگهداری آلوئه ورا در خانه میتوانید مقاله کاشت و نگهداری آلوئه ورا را مطالعه نمایید.