نحوه نگهداری و پرورش گل پتوس
گیاه پتوس در دسته گیاهان آپارتمانی قرار می گیرد و از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است. این گیاه جذاب و مقاوم با شرایط محیطی مختلف سازگاری دارد. اگر به دنبال خرید این گیاه و لذت بردن از زیبایی های آن در خانه هستید، با ما همراه باشید تا در ادامه با شرایط نگهداری پتوس بیشتر آشنا می شویم.
معرفی گل پتوس
گل پتوس یا پوتوس گیاهی رونده است که در دسته گل شیپوریان قرار می گیرد. اصالت این گیاه به جنگل های جزایر سلیمان برمی گردد. رونده بودن پتوس این گیاه را جهت استفاده در دکوراسیون خانه به گزینه ای محبوب تبدیل کرده است. به علاوه نگهداری آسان از پتوس در کنار تحمل نور فلورسنت از خصوصیات منحصر به فرد این گیاه به حساب می آید.
برای آشنایی کامل با نحوه پرورش و نگهداری آلوئه ورا در خانه میتوانید مقاله کاشت و نگهداری آلوئه ورا را مطالعه نمایید.
-
مشخصات ظاهری گیاه پتوس
پتوس گیاهی با برگ های روشن است؛ برگ های آن اغلب به رنگ سبز، ترکیبی از سبز و سفید یا رنگ زرد دیده می شود.
-
انواع و گونه های مختلف گل پتوس
اگر برای خرید گیاه پتوس به گلخانه مراجعه کنید، حتما با نمونه های متنوعی از این گیاه آشنا می شوید. پتوس ابلق محبوب ترین نوع پتوس به حساب می آید. برخی دیگر از انواع پتوس شامل پتوس مرمری، نئونی، سبز، نقره ای، مانجولا، هاوایی و سبو بلو می شود.
-
خواص گل پتوس
با توجه به روش های آسان نگهداری پتوس از زیبایی این گیاه در دکوراسیون منازل استفاده می شود. اگر به تازگی گیاه پتوس را خریداری کرده اید، باید بدانید که این گیاه علاوه بر زیبایی خواص دیگری نیز دارد. تصفیه هوا و جذب دی اکسید کربن از خصوصیات آن محسوب می شود؛ همچنین پتوس با افزایش رطوبت هوا برای سلامتی انسان بسیار مفید خواهد بود.
-
تفاوت گل پتوس و فیلودندرون
گیاه پتوس از نظر ظاهری شباهت زیادی با گیاه فیلودندرون دارد. اما اگر به دنبال راهی برای تشخیص این دو گیاه از هم هستید، باید به برگ های آنها بیشتر دقت کنید. برگ های فیلودندرون قلبی شکل و انتهای برگ ها به شکل سوزنی است؛ در حالی که پتوس برگ هایی کشیده دارد.
بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری و پرورش گل سانسوریا یا شمشیری
شرایط نگهداری پتوس
همه گیاهان نیاز به مراقبت دارند؛ به این ترتیب باید بهترین شرایط را برای گیاه خود فراهم کنید. در صورت انجام این کار از رشد گیاه خود لذت خواهید برد. در ادامه به شرایط خاص نگهداری از پتوس می پردازیم.
-
آبیاری پتوس
مهمترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که خاک پتوس را باید مرطوب نگه دارید؛ اما از آبیاری بیش از اندازه خودداری کنید. بهترین عملکرد این گیاه در زمان خشک شدن خاک بین دو آبیاری است .
باید به اندازه ای به این گیاه آب دهید که اضافه های آن از زهکشی گلدان بیرون بریزد. توجه داشته باشید که باید آب اضافی درون سینی را خالی کنید. گیاه نباید مرطوب بماند زیرا پوسیدگی ریشه رابه دنبال خواهد داشت.
-
نور پتوس
درست است که این گیاه نور کم را تحمل می کند، اما ایده آل ترین مکان جهت نگهداری پتوس مکانی با نور متوسط است. تنها نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که پتوس را در مقابل نور مستقیم قرار ندهید. در صورتی که پتوس با برگ های ابلق در خانه دارید، باید بدانید که نور کم باعث می شود که برگ ها سبز شوند.
-
رطوبت پتوس
پتوس گیاهی گرمسیری است به همین دلیل قرار گرفتن در محیط مرطوب شرایطی ایده آل برای این گیاه به حساب می آید.
-
دمای محیط نگهداری پتوس
گیاه پتوس درجه حرارت متوسط 12 تا 29 درجه سانتی گراد را تحمل می کند. اما اگر به دنبال بهترین شرایط جهت نگهداری از پتوس هستید، باید بدانید که این گیاه دمای 21 تا 32 درجه فارنهایت را ترجیح می دهد.
-
خاک پتوس
این گیاه نیز مانند همه گیاهان آپارتمانی خاک سبک را دوست دارد. به این ترتیب از خاک های موجود در بازار استفاده کنید؛ اما بهتر است که با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید و ترکیب درستی از خاک را انتخاب کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع و خرید خاک به صفحه راهنمای آن مراجعه کنید.
-
کود و تغذیه مناسب گیاه پتوس
بسیاری از افراد به دنبال راه هایی جهت رشد بیشتر گیاه خود هستند. اگر شما نیز از این دسته افراد هستید، باید بدانید که بهترین زمان برای کوددهی اوایل بهار تا اواخر تابستان است. هر دو هفته یک بار کوددهی را انجام دهید و از نتیجه آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری و تکثیر گل اسپاتی فیلوم
نحوه پرورش پتوس
پس از ایجاد شرایط مناسب جهت نگهداری پتوس باید به نحوه پرورش این گیاه زیبا بپردازیم. معمولا از قیم های خزه دار در نگهداری این گیاه استفاده می کنند؛ به این ترتیب گیاه شما به سمت بالا رشد خواهد کرد. در صورت انجام این کار هنگام آبیاری باید به خزه ها نیز آب بدهید؛ در نهایت ساقه ها روی خزه ریشه خواهند داد. در ادامه برخی نکات دیگر را بررسی می کنیم.
-
گلدان مناسب و تعویض گلدان پتوس
بهترین گلدان جهت نگهداری از پتوس گلدان هایی با زهکشی مناسب هستند. در صورتی که گلدان زهکشی نداشته باشد احتمال پوسیدگی ریشه گیاه افزایش می یابد. اما بهترین زمان جهت تعویض گلدان بستگی به رشد گیاه شما دارد. گلدان های کوچک از آن جهت برای نگهداری پتوس مناسب هستند که انرژی گیاه صرف رشد آن می شود. در صورتی که در گلدان های بزرگ انرژی گیاه صرف ازدیاد ریشه خواهد شد. جالب است بدانید که گلدان های کوچک ریشه های قوی تری را نتیجه می دهند.
-
هرس کردن پتوس
همانطور که گفتیم پتوس گیاهی رونده است و با بلند شدن شاخه های این گیاه امکان هرس کردن آن وجود دارد. به این ترتیب قلمه های زیادی از این گیاه در دست خواهید داشت و امکان استفاده از آنها را برای تکثیر گیاه خود دارید.
روش های تکثیر و قلمه زدن پتوس
این گیاه به اندازه ای زیبا است که همه افراد را به تکثیر آن تشویق می کند. مخصوصا اگر در شرایط مناسبی باشد که به سرعت رشد کند. تکثیر پتوس با کمک روش های زیر به آسانی انجام می شود.
-
تکثیر پتوس در آب
یک شاخه سالم را انتخاب کنید و آن ببرید. ساقه ای که در دست دارید را از ناحیه گره به صورت مورب برش دهید؛ به این ترتیب چند قلمه در دست دارید. سعی کنید که قلمه هایی به صورت تک برگی ایجاد کنید. این قلمه ها را در ظرفی از آب قرار دهید و در محیطی روشن و گرم بگذارید. دقت کنید که آب ظرف را باید هر دو روز یک بار عوض کنید. زمانی که طول ریشه ها به 2 سانتیمتر رسید، آنها را به گلدانی با خاک مناسب منتقل کنید.
-
تکثیر پتوس از طریق قلمه زدن
این روش مانند تکثیر در آب است با این تفاوت که در این روش یک قدم جلوتر خواهید بود. از ابتدا قلمه ها را در خاک بکارید و تمام شرایط نگهداری پتوس را برای آن در نظر بگیرید. پس از چند هفته این قلمه ها ریشه خواهند داد.
-
تکثیر پتوس به روش تقسیم بوته
بهترین زمان استفاده از این روش زمانی است که قصد دارید گلدان پتوس خود را تغییر دهید. ابتدا باید خاک اطراف ریشه را بتکانید و از مناسب ترین قسمت ریشه آن را جدا کنید. سپس بوته جدید را در گلدانی دیگر بکارید و منتظر رشد آن باشید.
بیماری های گل پتوس و روش های درمان آن
اگر به خوبی از پس نگهداری پتوس بر نیامده باشید و گیاه شما ضعیف باشد، احتمال ابتلا به بیماری افزایش می یابد. این گیاه در معرض خطر حمله آفات زیر قرار می گیرد:
- کنه عنکبوتی: به دلیل تغذیه و رطوبت نامناسب ظاهر می شود و از نشانه های زرد شدن برگ ها است.
- شپشک آرد آلو: حضور زخم های سفید رنگ بر برگ های گیاه نشان از وجود این آفت دارد.
در صورت وجود هر کدام از این مشکلات با یک متخصص گیاه پزشکی مشورت کنید. با این کار از سم آفت کش مناسبی جهت دفع آفات استفاده خواهید کرد.
مشکلات گل پتوس
بسیاری از افراد پس از مدتی نگهداری از گیاه پتوس با مشکلاتی مواجه می شوند. این مشکلات به دلیل فراهم نکردن شرایط ایده آل برای گیاه به وجود می آیند. در ادامه برخی از این مشکلات را بررسی می کنیم.
-
زرد شدن برگ گیاه پتوس
علت این امر آبیاری بیش از حد گیاه است، بنابراین توصیه می کنیم که در برنامه خود تغییراتی ایجاد کنید. به این ترتیب از ادامه یافتن این مشکل جلوگیری خواهید کرد. دومین علت وجود برگ های زرد نور بسیار کم است؛ اما مراقب باشید که گیاه خود را در معرض نور مستقیم قرار ندهید، زیرا برگ های آن می سوزد. جالب است بدانید که وجود برخی برگ های زرد طبیعی است. اگر گیاه شما در حال رشد است، حتما شاهد زرد شدن برگ های پایینی آن هستید. این گیاه برگ های قدیمی خود را می ریزد تا انرژی لازم جهت رشد را تامین کند.
-
سوختگی نوک برگ گیاه پتوس
رطوبت کم و خاک خشک باعث ریزش برگ ها و سوختگی نوک آن ها می شود. در این صورت توصیه می کنیم که رطوبت مورد نیاز در نگهداری پتوس را فراهم کنید. در برخی موارد نیز این سوختگی به دلیل نور زیاد و مستقیم اتفاق می افتد.
-
سوراخ شدن برگ گیاه پتوس
سوراخ شدن برگ ها به چند دلیل اتفاق می افتد؛ وجود آفات برگخوار، تابش نور مستقیم و وجود قطره های آب بر برگ ها.
پتوس گیاهی زیبا با برگ های روشن است که استفاده از آن در دکوراسیون حس زندگی را القا می کند. این روزها به دلیل روش های آسان نگهداری پتوس از این گیاه مقاوم استقبال فراوانی می شود. اگر از گیاه پتوس نگهداری می کنید، مشکلات خود در رابطه با نگهداری از این گیاه را با متخصصین ما در دمبرگ در میان بگذارید.