نحوه نگهداری و پرورش گل قاشقی یا پپرومیا
بسیاری از افراد وجود گل و گیاه در خانه را دوست دارند و معتقدند که گیاهان حس زندگی را در آنها زنده می کند. به همین دلیل نگهداری گل قاشقی به هر فردی که از وجود برگ های سبز در کنار شکوفه های رنگی لذت می برد پیشنهاد می شود. با ما همراه باشید تا در ادامه با این گیاه بیشتر آشنا شوید.
معرفی گل قاشقی یا پپرومیا
گیاه پپرومیا به دلیل شکل ظاهری خود به گل قاشقی یا برگ قاشقی نیز معروف است. این گیاه در دسته گیاهان زینتی آپارتمانی قرار می گیرد؛ روش های نگهداری آسان گل قاشقی در کنار مقاومت این گیاه موجب محبوبیت این گیاه و افزایش فروش گل قاشقی شده است.
-
مشخصات ظاهری گل قاشقی یا برگ قاشقی
گل قاشقی برگ های گوشتی دارد که آب را در دل خود حفظ می کند. به همین دلیل است که به آن رادیاتور نیز می گویند. برگ های این گیاه قلبی شکل هستند که اغلب به رنگ سبز دیده می شوند.
-
انواع گل قاشقی
گونه های مختلفی از پپرومیا وجود دارد که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند. به همین منظور توصیه می کنیم که به شرایط کلی نگهداری گل قاشقی بسنده نکنید و دنبال جزئیات بیشتری در رابطه با نگهداری از گل خود بگردید. سوسک کوچک، دکمه ای، سرپه و قرمز پروتئین از انواع این گیاه به حساب می آیند.
-
خواص گل قاشقی
قرار دادن گیاه گل قاشقی در هر مکانی مفید خواهد بود؛ زیرا این گیاه در پاکسازی هوا بسیار موثر است. همچنین این گیاه با خواص ضد اکسید کننده، ضد باکتریایی و ضد التهابی به عنوان گیاهی دارویی نیز شناخته می شود.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل برگ انجیری
نگهداری گل قاشقی یا پپرومیا
اگر به تازگی با این گیاه آشنا شده اید، حتما سوال های زیادی در رابطه با نگهداری آن دارید. در ادامه با ما همراه باشید و پاسخ پرسش های خود را بیابید.
-
آبیاری گل قاشقی
همه گیاهان برای رشد نیاز به آب دارند. اما مهمترین مسئله در آبیاری گیاه گل قاشقی این است که سطح خاک گیاه باید بین دو آبیاری کاملا خشک شود. زمانی که سطح خشک خاک را مشاهده کردید، گیاه را آبدهی کنید. آبیاری باید به گونه ای باشد که آب از زهکشی گلدان بیرون بریزد. به یاد داشته باشید که آب اضافی را از ظرف زیر گلدان تخلیه کنید. برخی تصور می کنند که با آب زیاد رشد گل ها سریعتر اتفاق می افتد، اما این تصور غلط است؛ آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی ریشه گیاه می شود.
-
نور گل قاشقی
یکی از مهمترین فاکتورها در نگهداری گل قاشقی نور است. این گیاه به نور غیرمستقیم نیاز دارد؛ اما باید توجه کنید که در محیطی با روشنایی مناسب قرار داشته باشد. به طور کلی از قرار دادن این گیاه در مقابل تابش مستقیم نور خورشید باید اجتناب کنید؛ در غیر این صورت برگ های گیاه شما می سوزد. یکی از نشانه های عدم نور کافی وجود ساقه های بلند است. در صورتی که این مورد را در گیاه خود مشاهده کردید، به دنبال مکان مناسب تری برای قرار دادن گیاه خود باشید.
-
رطوبت گل قاشقی
باید بدانید که شرایط نگهداری از گل قاشقی براساس انواع آن متغیر است. برخی از آنها رطوبت را ترجیح می دهند در حالی که برخی دیگر محیط های خشک را می پسندند. به طور کلی این گیاهان را دو بار در هفته غبارپاشی کنید، بدین ترتیب رطوبت لازم برای آنها فراهم می شود. توجه داشته باشید که غبارپاشی در زمستان به یک بار در هفته کاهش پیدا می کند.
-
دمای محیط نگهداری گل قاشقی
بهترین دما برای گیاهان گل قاشقی دمایی بین 15 تا 30 درجه سانتی گراد است.
-
خاک گل قاشقی
خاک این گیاه باید سبک باشد. به همین دلیل ترکیب پرلیت با خاک باغچه بسیار مناسب است. همچنین با افزودن ماسه به گلدان هوادهی آن را بیشتر شده و به این ترتیب ریشه گل قاشقی دچار پوسیدگی نمی شود.
-
کود و تغذیه مناسب گل قاشقی
برگ های گل قاشقی شما کم رنگ شده اند؟ به دنبال راهی جهت تقویت گیاه خود هستید؟ باید گیاه را ماهی یک بار کوددهی کنید. به این ترتیب رشد گیاه افزایش پیدا خواهد کرد و رنگ آن به حالت اولیه برمی گردد. توجه داشته باشید که اگر بیش از اندازه کوددهی کنید، خطر تجمع مواد مغذی وجود دارد. در چنین حالتی نه تنها گیاه را تقویت نکرده اید، بلکه به آن آسیب نیز وارد می کنید.
نحوه پرورش گل قاشقی یا برگ قاشقی
در نگهداری گل قاشقی در نظر داشته باشید که این گیاه به تغییر جا حساس است. بنابراین زمانی که این گیاه را تهیه کردید، به دنبال مکان ثابتی جهت قرار دادن آن باشید.
-
گلدان مناسب گل قاشقی
ممکن است برای شما این سوال پیش آید که چه زمانی باید گلدان گل قاشقی را تعویض کنیم؟ هنگامی که ریشه گیاه از زهکشی گلدان بیرون زد، بهترین زمان برای تعویض گلدان خواهد بود. توجه داشته باشید که هنگام تعویض گلدان به ریشه ها آسیب نزنید؛ ریشه های این گیاه بسیار حساس هستند. به طور کلی گیاه گل قاشقی هر دو الی سه سال یک بار نیاز به تعویض گلدان خواهد داشت. باید بدانید که گلدان های بزرگ برای این گیاه مناسب نخواهند بود. به این منظور توصیه می کنیم که گلدانی کمی بزرگ تر از گلدان قبلی تهیه کنید.
-
هرس کردن گل قاشقی
یکی از مسائلی که در نگهداری گل قاشقی وجود دارد، هرس کردن این گیاه است. این گیاه باید به شکلی هرس شود که شاخه هایی با طول 15 الی 20 سانتی متر باقی بماند. از این شاخه های بریده شده به عنوان قلمه استفاده کنید.
-
گل دادن گل قاشقی
اگر گیاه شما در نور مناسب قرار داشته باشد، شاهد گلدهی آن خواهید بود. داشتن یک گیاه با گل های زیبا و رنگی روحیه شما را عوض خواهد کرد.
-
تمیز کردن برگ های گل قاشقی
با استفاده از پارچه یا اسفنجی نمدار برگ های گیاه خود را تمیز کنید. به این ترتیب رطوبت مورد نیاز آن را فراهم می کنید و از زیبایی های آن بیشتر لذت خواهید برد.
بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری گل بنجامین در خانه
روش های تکثیر و قلمه زدن گل قاشقی
نگهداری گل قاشقی بسیار آسان است؛ این موضوع سبب شده بسیاری از افراد به تکثیر این گیاه علاقه نشان دهند. در ادامه روش های تکثیر آن را بررسی می کنیم.
-
تکثیر گل قاشقی از طریق ساقه
بهترین زمان برای تکثیر گیاه به این شیوه فصل بهار و تابستان است. به این منظور شاخه بلندی به طول 7 الی 10 سانتی متر را به صورت مورب برش داده و جدا کنید. بهتر است که قلمه شما یک الی دو برگ داشته باشد. سپس قلمه را در خاک مناسب گل قاشقی بکارید.
-
تکثیر گل قاشقی از طریق برگ
در این روش تنها به یک برگ از گیاه خود نیاز خواهید داشت. به این منظور برگی را از گیاه خود جدا کنید. این قلمه شامل برگ با دمبرگ یا بدون آن نیز می شود. سپس آن را در گلدانی بکارید و به دور از نور مستقیم خورشید از آن نگهداری کنید.
-
قلمه زدن گل قاشقی
در این روش باید قلمه های گیاه خود را در خاک قرار دهید. برای این که نتیجه بهتری بگیرید گلدان خود را با پلاستیک بپوشانید. به این ترتیب رطوبت لازم برای گیاه فراهم می شود؛ توصیه می کنیم که پلاستیک را در ساعاتی از روز به منظور هوادهی به گیاه بردارید. پس از گذشت 20 الی 25 روز قلمه ها ریشه خواهند داد.
-
خواباندن ریشه گل قاشقی
در این روش باید برگ جدا شده از گیاه را بر سطح ماسه بخوابانید و روی آن را نیز با همان ماسه بپوشانید. با گذشت زمان شاهد ریشه دادن آن خواهید بود و در این زمان باید گیاه را به گلدانی مناسب منتقل کنید.
بیماری های گل قاشقی و روش های درمان آن
اگر گیاه گل قاشقی خود را در خانه قرار داده اید و شرایط نگهداری گل قاشقی را به خوبی فراهم کرده اید، باید بدانید که گیاه شما در معرض بیماری قرار ندارد. اما گیاهانی که در محیط بیرون از خانه قرار گرفته اند در معرض خطر طیف گسترده ای از آفات هستند. به طور کلی آفاتی که بر گل قاشقی دیده می شود شامل کنه، قارچ و تریپس ها می شود. جهت از بین بردن این آفات به سموم خاص آنها نیاز دارید. توصیه می کنیم که در خصوص انتخاب و نحوه مصرف انواع سم با متخصص گیاه پزشکی مشورت کنید.
مشکلات گل قاشقی
اگر به خوبی از پس نگهداری گل قاشقی خود برنیامده باشید، شاهد مشکلاتی در گیاه خود هستید. در ادامه برخی از این مشکلات را بررسی می کنیم.
-
علت ریزش برگ گل قاشقی
اگر گیاه خود را در محیط سردی قرار داده اید، به مرور زمان شاهد ریزش برگ های آن خواهید بود. جهت رفع این مشکل مطمئن باشید که دمای مناسب محیط بین 15 الی 18 درجه سانتی گراد است.
-
علت گل ندادن برگ قاشقی
کمبود نور یکی از مهمترین علل این مشکل است. به همین منظور بهتر است که مکان گلدان خود را تغییر دهید.
-
قهوه ای شدن نوک برگ های گل قاشقی
علت این امر آبیاری بیش از اندازه است. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که شرایط نگهداری گل قاشقی را یک بار دیگر مطالعه کنید و محیط مناسبی را برای گیاه خود ایجاد کنید.
-
علت جمع شدن برگ گل قاشقی
اگر گیاه خشک و به اصطلاح تشنه باشد، شاهد این مشکل خواهید بود. توصیه می کنیم که برنامه آبیاری خود را اصلاح کنید. گیاه پپرومیا در انواع مختلفی وجود دارد که به دلیل زیبایی منحصر به فرد استقبال زیادی از این گیاه شده است. اگر به دنبال خرید گل پپرومیا هستید باید با نام های دیگر آن آشنا باشید. پپرومیا با عنوان گل قاشقی یا برگ قاشقی نیز شناخته می شود. در این مقاله اطلاعات کاملی را در خصوص نگهداری گل قاشقی ارائه کردیم. چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتری در این خصوص دارید، متخصصین دمبرگ در خدمت شما عزیزان خواهند بود.
سلام. آیا شما مشاوره حضوری ه میدهید؟ یعنی در محل حضور پیدا کنید و مشاوره بدید؟
با سلام بله مشاوره درمحل داریم و باید با خط همراه توی سایت پیام بدید