نحوه کاشت انواع فلفل در خانه
فلفل یکی از پرمصرفترین سبزیجات محسوب میشود و تقریبا میتوان از آن در پخت همه غذاها استفاده کرد. این گیاه سه نوع کلی یعنی دلمهای، چچیلی و سبز دارد که طعم، خواص و شکل ظاهری آنها متفاوت است. ما در ادامه این مطلب میخواهیم نحوه کاشت فلفل و روشهای پرورش آن در خانه را برایتان توضیح دهیم. برای خرید انواع بذر فلفل میتوانید به فروشگاه دمبرگ مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید: جهت خرید انواع بذر فلفل دلمه ای کلیک کنید.
شرایط محیطی برای کاشت و نگهداری انواع فلفل
فلفل هم مانند بقیه گیاهها برای رشد بهتر به شرایط محیطی خاصی نیاز دارد که اگر آنها را رعایت نکنید، ممکن است باعث از بین رفتن آن شود. تقریبا شرایط محیطی برای همه فلفلها یکسان است و جزئیات این شرایط را برایتان توضیح میدهیم.
فلفل دلمهای
برای اینکه گیاه فلفل سرزندهتر باشد، بهتر است آن را در محیطی قرار دهید که بتوانید نور مستقیم خورشید را دریافت کند. این گیاه روی سرمای هوا حساس است و باید دمای محیط آن را همیشه بین ۲۱ تا ۲۸ درجه سانتیگراد حفظ کنید.
فلفل سبز
فلفل سبز هم مثل فلفل دلمهای به نور مستقیم خورشید برای رشد بهتر نیاز دارد، پس حتما به این مورد توجه زیادی داشته باشید. یکیدیگر از شرایط محیطی که میتوانید روی رشد و باردهی فلفل سبز تاثیر داشته باشد، دمای هوا است. این گیاه محیطهای گرم را دوست دارد و اگر میخواهید آن را در باغچه بکارید، بهار و تابستان را برای کاشت انتخاب کنید. سعی کنید گیاه در بخشی از باغچه بکارید که پرندهها نتوانند به آن حمله کنند.
فلفل چیلی
شرایط محیطی مناسب برای کاشت و نگهداری همه فلفلها تقریبا یکسان بوده و تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. برای این نوع فلفل هم باید به دمای هوا و نور مستقیم توجه داشته باشید. برای خرید فلفل چیلی میتوانید به این صفحه مراجعه نمایید و سفارش خود را ثبت نمایید.
بیشتر بخوانید: قلمه زدن شمعدانی در خاک
زمان کاشت فلفل
اصولا باید این گیاه را اواخر زمستان در سینی نشا بکارید. البته کسانی این زمان را برای کاشت فلفل انتخاب میکنند که بخواهند نشا گیری از این گیاه را انجام داده و آن را در باغچه بکارند. اگر میخواهید فلفل را در خانه بکارید، فرقی نمیکند که چه زمانی را برای کاشت انتخاب کنید، فقط باید به شرایط محیطی مورد نیاز برای رشد فلفل توجه داشته باشید. برای کاشت فلفل در خانه زمان کاشت مهم نیست، فقط باید شرایط مناسب برای رشد آن فراهم شود. برای کاشت فلفل در پاییز بهتر است آن را در گلدان یا گلخانه بکارید تا بتوانید شرایط مناسب برای رشد گیاه را فراهم کنید.
نحوه کاشت فلفل در گلدان
فلفل را میتوانید در هر جایی کاشته و میوه آن را برداشت کنید. این گیاه را میتوان حتی در گلدان هم کاشت. البته باید از نحوه کاشت فلفل مطلع باشید. در ادامه روشهای کاشت انواع فلفل در گلدان را توضیح خواهیم داد.
فلفل دلمهای
روش کاشت فلفل در گلدان سخت نبوده و میتوانید بهراحتی آن را انجام دهید. برای این کار باید ابتدا بذرها را در آب ولرم قرار داده و بین ۳ تا ۷ روز صبر کنید. بذرهای سالم در ظرف ته نشین میشوند و میتوانید آنها را در گلدان بکارید. بذرهای فلفل دلمهای را در عمق ۱ سانتیمتری خاک بکارید و روی آن را با خاک بپوشانید. برای خرید بذر فلفل دلمه ای میتوانید به فروشگاه ما مراجعه نمایید.
بذرها برای رشد بهتر به آبیاری مداوم نیاز دارند. میتوانید این کار را با آبپاش انجام دهید تا بذرها جابجا نشوند. گلدان را در محیطی گرم قرار دهید تا جوانه بزنند. توجه داشته باشید که نور مستقیم به بذرها نتابد. وقتی که جوانه بذرها به حدود ۴ تا ۵ سانتیمتر رسید، میتوانید آنها را به گلدان اصلی منتقل کنید. قبل از انتقال گیاه به گلدان اصلی از زهکشی مناسب گلدان مطمئن شوید.
فلفل سبز
نیازی نیست که برای کاشت فلفل در مزرعه یا خانه بذر آن را بخرید، میتوانید دانههای موجود در فلفلهای خریداری شده را جدا کرده و بکارید. برای اینکه گیاهی شاداب و قوی داشته باشید، دانههای فلفلی را بردارید که سالم و خوشرنگ است. اگر از این روش استفاده میکنید، باید دانهها را روی حوله کاغذی قرار داده و اجازه دهید که خشک شوند. پس از گذشت چند روز یکی از دانهها را خم کنید، اگر نرم بود، چند روز دیگر اجازه دهید تا خشک شوند.
انواع فلفل سبز موجود در فروشگاه دمبرگ شامل موارد زیر است:
بذرها را در سینی نشا یا گلدانهای استارتر بکارید تا جوانه بزنند. برای اینکه رطوبت محیط رشد بذرها فراهم شود، میتوانید روی گلدان را با استفاده از یک نایلون بپوشانید. وقتی که ۲ برگ کامل روی جوانههای ایجاد شد، میتوانید آنها را به گلدان اصلی منتقل کنید.
فلفل چیلی
نحوه کاشت فلفل کبابی یا چیلی سخت نبوده و تقریبا شبیه روش کاشت دیگر فلفلها است. میتوانید بذر این فلفل را از همان ابتدا مستقیم در خاک بکارید، اما این کار باعث کاهش احتمال جوانهزنی میشود، پس بهتر است آنها را در سینی نشا بکارید. وقتی که بذرها کمی رشد کردند و آماده انتقال به گلدان اصلی شدند، میتوانید گلدان جدید را پر از خاک مناسب کرده و زهکشی آن را بررسی کنید. اگر گلدان و گیاه آماده شدند، میتوانید انتقال جوانه به گلدان جدید را شروع کنید.
نحوه کاشت فلفل در باغچه
بسیاری از افراد فلفل را در باغچه میکارند. اگر در زمانی مناسب این گیاه را در باغچه بکارید، میتوانید میوههای زیادی از آن برداشت کنید. در ادامه این بخش از مطلب، نحوه کاشت فلفل دلمه ای، فلفل سبز و چیلی در باغچه را برایتان توضیح میدهیم.
فلفل دلمهای
اگر میخواهید فلفل دلمهای را در باغچه بکارید، باید أواسط زمستان بذر آن را در سینی نشا بکارید. برای این کار میتوانید از سینی نشا یا گلدانهای ژلهای استفاده کنید. بذرها را در عمق ۱ سانتیمتری خاک کاشته و آبیاری را با اسپری انجام دهید و سپس روی گلدان را با نایلون بپوشانید. با این کار رطوبت مورد نیاز برای جوانهزنی گیاه را فراهم میکنید. زمانی که بذرها جوانه زدند، میتواند نایلون را بردارید. وقتی که جوانهها ۴ یا ۵ برگ پیدا کردند، میتوانید آنها را به باغچه منتقل کنید. ph خاک مناسب برای رشد فلفل دلمهای باید بین ۵.۵ تا ۵.۷ باشد. برای. رشد بهتر فلفل دلمهای میتوانید از ترکیب کوکوپیت، پرلیت و خاک باغچه استفاده کنید.
فلفل سبز
روش کاشت فلفل سبز در باغچه با گلدان تفاوت زیادی ندارد، فقط باید جوانه بذرها را در باغچه بکارید. فقط بخشی از باغچه را انتخاب کنید که نور مستقیم به آن بتابد. اگر میخواهید این گیاه را در گلخانه بکارید، باید گیاه را حدود ۱۲ ساعت در معرض نور فلورسنت قرار دهید تا بتواند انرژی مورد نیاز برای رشد را دریافت کند.
فلفل چیلی
برای کاشت فلفل چیلی در باغچه باید حدود ۶ هفته قبل از پایان سرمای زمستان بذرها را در سینی نشا بکارید. بعد از تمام شدن سرما و یخبندان میتوانید جوانه بذرها را به باغچه منتقل کنید. برای نشا گیری باید از روشهای گفته شده در بخشهای قبلی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل برگ انجیری
شرایط نگهداری و پرورش أنواع فلفل
یکی از نکات مهمی که باید هنگام نگهداری از فلفل به آن توجه داشته باشید، آبیاری است. فلفلها در برابر خشکی مقاومت بالایی از خود نشان میدهند، اما اگر آبیاری را بهصورت منظم انجام ندهید، فلفلها تند خواهند شد! برای پرورش فلفل فراهم کردن شرایط خاصی نیاز نیست و میتوانید با رعایت نکاتی ساده این گیاه را پرورش دهید.
فلفل دلمهای
برای اینکه فلفلی شاداب، شیرین و پر از محصول داشته باشید، باید بستر رشد این گیاه همیشه مرطوب باشد. البته حواستان باشد که آبیاری بیش از حد باعث از بین رفتن گیاه میشود. این گیاه علاقه زیادی به نور دارد و با دریافت نور مستقیم میتواند رشد بهتری داشته باشید. فلفل دلمهای را پشت پنجرههای جنوبی قرار بدهید تا بیشترین نور خورشید را دریافت کنند. بهترین دما برای رشد این گیاه، ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. برای کوددهی میتوانید از کودهای کریستالون یا کود حیوانی پوسیده شده استفاده کنید.
فلفل سبز
اگر میخواهید فلفلهایی سبز، کوچک و شیرین داشته باشید به آبیاری این گیاه توجه زیادی داشته باشید. فلفل سبز در ابتدای کاشت نیازی به کود یا مواد مغذی ندارد و میتوانید پس از گذشت چند هفته، کوددهی را شروع کنید. البته اگر این گیاه را در خاکی غنی کاشتهاید، نیازی نیست که کود به گیاه بدهید.
فلفل چیلی
همانطور که متوجه شدهاید، نحوه کاشت فلفل قرمز کار سختی نبوده و میتوانید آن را راحت در گلدان، باغچه یا مزرعه بکارید. فقط برای شادابی بیشتر این گیاه باید به میزان آبیاری و دمای محیط توجه داشته باشید. برای اینکه فلفلهایی شیرین از گیاه برداشت کنید، بهتر است خاک را همیشه مرطوب نگهدارید.
ما در این مطلب اطلاعاتی کامل درباره نحوه کاشت فلفل در باغچه و گلدان در اختیارتان قرار دادیم. همچنین شرایط نگهداری از این گیاه را هم گفتیم که شما بتوانید با اطلاعاتی کاملتر آن را در خانه پرورش دهید. اگر سوالی درباره نحوه کاشت فلفل داشتید، در بخش نظرات از ما بپرسید تا راهنماییتان کنیم.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل بنجامین در خانه
با سلام و احترام ، توضیحات بسیار عالی پر محتوا و کاربردی بود ، از زحمات شما برای پیشبرد کشاورزی و علاقهمندان بسیار متشکرم ،