شرایط و نحوه کاشت بذر کدو حلوایی
کدو حلوایی یکی از گیاهان پرطرفدار است که بسیاری از ایرانیها از آن برای آشپزی استفاده میکنند. کدو حلوای یا کدو نارنجی با نام علمی Cucurbita moschata شناخته میشود. بذر کدو حلوایی بذری علفی است. بذر این گیاه یک ساله ساقه کرکدار و خزنده دارد. برگهای پنج لبی و گلهای زرد رنگ، نشانیهای اصلی این گیاه به حساب میآید. همانطور که میدانید شکل ظاهری این گیاه شبیه به گلابی است. یعنی قسمت بالای آن باریکتر از قسمت پایینی آن است. در ادامه این مطلب اطلاعاتی کامل درباره نحوه کاشت بذر کدو حلوایی را در اختیارتان قرار میدهیم.
معمولا کدو حلوایی با پوستی نازک به رنگهای نارنجی و سبز رشد میکند. گوشت این گیاه رنگی زرد دارد. این گیاه جز گیاههای دارای بذر است و معمولا به صورت خرده شده پخت میشود. کدو حلوایی منبع غذایی غنی بوده و رنگ زرد آن به دلیل بتاکروتن درون آن است. بتاکروتن ماده مقوی است که با وجود آن در بدن انسان ویتامین A و آنتی اکسیدانهای مهمی در بدن پیدا میشوند.
بیشتر بخوانید: جهت خرید انواع بذر کدو کلیک کنید.
شرایط مورد نیاز کاشت کدو حلوایی
بذر کدو حلوایی نیاز زیادی به نور مستقیم خورشید دارد و اگر نتوانید نور خورشید مورد نیاز او را فراهم کنید میوه گیاه یا کدو حلوایی شما نارس بهبار میشیند، پس یکی از مهمترین شرایطی که باید فراهم کنید، نور است. خاکی که برای کشت بذر کدو تنبل مناسب است باید تمام مواد معدنی مورد نیازش را داشته باشد. اگر خاک دردسترس شما از این نظر ضعیف بود بهتر است آن را با کمپوست یا کود حیوانی مخلوط کنید تا مواد معدنی مورد نیاز فراهم شود. اگر در باغچه این بذر را میکارید، حتما باید کود حیوانی خشک شده را با خاک مخلوط کنید تا به خوبی رطوبت خاک حفظ شود.
بذر کدو حلوایی به میزان زیادی آب احتیاج دارد. این موضوع به این منظور است که نباید هیچ موقع خاک بذر خشک شود و باید همیشه خاک مرطوب بماند. دقت کنید که آبیاری را بیشتر از نیاز انجام ندهید، چون در این شرایط گیاه طراوت خود را از دست میدهد و مشکلساز میشود. البته آبوهوای محل زندگی در آبیاری کدو حلوایی تاثیرگذار بوده و هنگام آبیاری باید به نوع آبوهوای محل زندگی خود دقت کنید.
جهت خرید و مشاهده قیمت دراگون فروت به صفحه فروشگاه مراجعه نمایید.
حتما به این موضوع توجه داشته باشید که نباید برگهای این گیاه را خیس کنید و بهجای آن ساقه گیاه را با آبپاش مرطوب نگهدارید. کوددهی کدو حلوایی و کدو سبز با هم یکی است. برای کوددهی به گیاه باید صبر کنید تا اولین شکوفه خود را بزند و بعد کود طبیعی را به او دهید. برای کاشت کدو حلوایی در زمستان هم باید به نکات گفته شده توجه داشته باشید.
زمان کاشت کدو حلوایی یا کدو تنبل
اگر خاکی که در آن بذر کدو حلوایی کشت میشود سرد باشد، بذر جوانه نمیزند و کامل برنامه شما را خراب میکند. بههمیندلیل برای کشت بذر باید صبر کنید که سرما تمام شود و خاک گرم مورد نیاز گیاه را پیدا کند. با توجه به این موضوع بهترین زمان کاشت بذر کدو حلوایی فصل بهار است. البته باید توجه کنید که اگر گلخانه دارید، میتوانید در هرزمانی که میخواهید گیاه خود را بکارید، البته به شرطی که به خوبی شرایط جوی گیاه را محیا کنید. میتوانید هر زمان را برای فصل کاشت کدو حلوایی انتخاب کرده و کشت آن را شروع کنید.
بیشتر بخوانید: گلهای آپارتمانی سایه دوست
نحوه کاشت کاشت بذر کدو حلوایی
برای کاشت بذر کدو حلوایی باید اول از همه بذر مرغوب تهیه کنید. بهمنظور تهیه بذری مرغوب میتوانید به فروشگاه دمبرگ مراجعه کنید. بعد از خرید بذر وقت آن میرسد که خاک گلدان را آماده کنید. برای تهیه خاک مناسب کاشت کدو تنبل بهتر است مخلوطی از خاک باغچه، پیت ماس و ورومی را ترکیب کنید. بعد از اینکه خاک را آماده کردید، وقت آن میرسد که خاک را در گلدان بریزید. بعد از ریختن خاک در گلدان وقت اضافه کردن بذر به گلدان میرسد. بهتر است در هر گلدان یک تا دو بذر بکارید.
بعد از اضافه کردن بذر به گلدان وقت آن میرسد که با خاکی سبک روی گلدان را بپوشانید. در آخرین مرحله وقت آن میرسد که خاک گلدان را با استفاده از آبپاش نرم کنید. برای اینکه گیاه نور لازم را جذب کند، گلدان را نزدیک پنجره قرار دهید و در روز بعد آبیاری را با آبپاش ادامه دهید. برای کاشت کدو حلوایی در باغچه میتوانید بذر را مستقیم در خاک کاشته و آبیاری را انجام دهید.
نحوه کاشت کاشت نشا کدو تنبل
برای کاشت نشا کدو تنبل اول از هرچیز باید سینی نشا را آماده کرده و آن را با خاک مناسب پر کنید. وقتی که خاک را در سینی نشا ریختید، وقت آن میرسد که نشاها را در عمق 2.5 سانتیمتری خاک بکارید. بهدلیل اینکه باید نشاها رطوبت مورد نیاز خود را دریافت کنند، باید سینی را در محلی قرار دهید که مرطوب باشد یا با پلاستیک روی سینی نشا را بپوشانید. وقتی که اندازه نشاها به 25 تا 30 سانتیمتر رسید، وقت آن میرسد که نشاها را از سینی خارج و در گلدان اصلی بکارید.
نحوه نگهداری از گیاه کدو حلوایی
بهتر است برای رشد بهتر بذر کدو تنبل از فوم استفاده کنید. برای انجام این کار باید فومها را زیر جوانه کدو تنبل بگذارید. برای زیبایی بیشتر میتوانید لولههایی نزدیک گیاه قرار دهید تا دور آن پیچیده و جلوه زیبایی به منزلتان ببخشد. برای انجام این کار بهتر است از چوب یا لوله فلزی اسفاده کنید.
هدف از نوشتن این مطلب آموزش نحوه کاشت بذر کدو حلوایی به شما بوده است. اگر دوست دارید بذر کدو حلوای را به صورت عمده کشت کنید میتوانید بذور را از دمبرگ تهیه کنید. برای انجام این کار فقط به فروشگاه اینترنتی دمبرگ مراجعه کنید تا بهترین بذور را خریداری کنید. اگر سوالی درباره مراحل رشد کدو حلوایی داشتید، میتوانید آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید: با دوام ترین گیاه آپارتمانی
سلام. خیلی عالی بود
مو داخل باغچه خونه دو نوع کدو حلوایی کاشتم حدودا سه ماهی میشه و خیلی رشد کردن، گل دادن ولی گلهاشون پژمرده میشه و میوفته و اون یکی نوع کدو میده و سر کدوهاش گل درمیاد بعد از یک روز هم گلش و هم خود کدو پژمرده میشه و میوفته، بنظرتون عادیه؟؟ کسی اگه میدونه جواب بده لطفا
سلام
منم همین مشکل و دارم کسی میدونه علتش چیه به من هم بگه
سلام آبدهی را کم کنید
منم دقیقا همین مشکل رو دارم
وقتی کدوی من گل میده بعد دو سه روز،همش میریزه . باید چکار کنم؟
با سلام ضعف خاک و تغذیه ناکافی مخصوص کمبود اهن باعث ریزش گل ها میشه باید تغذیه کنید.