روش های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان
اگر متوجه شدید که گیاهان شما پژمرده و بی حال شده اند و این موضوع در فصل زمستان شدت می یابد، بدون شک گیاهان شما دچار کمبود رطوبت هستند. از این رو قصد داریم در ادامه به راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان بپردازیم که از دیدن گیاهان شاداب و بانشاط خود لذت ببرید.
اغلب گیاهانی که دوام ماندن در محیط خانه را دارند، گیاهان گرمسیری هستند؛ اما بسیاری از گیاهان قادر به تحمل محیط خشک داخل خانه نخواهند بود. اگر گیاه آپارتمانی شما با گرمای خشک و رطوبت کم رو به رو شود، رطوبت برگ های آن از بین می رود. به همین دلیل به مرور لبه های برگ ها خشک و قهوه ای رنگ می شوند.
اگر با این موارد رو به رو شدید، بهتر است بدانید که گیاه به آبیاری و محیط مرطوب نیاز دارد. در ادامه با بررسی چند روش ساده به شما خواهیم گفت که چگونه رطوبت موردنیاز گیاهان را به ویژه در فصل سرما تامین کنید.
نشانه های کاهش رطوبت در گیاهان
تامین رطوبت برای گیاهان آپارتمانی یکی از مهمترین نکاتی است که هنگام خرید گیاهان آپارتمانی باید به آن توجه کنید. در ادامه برخی از نشانه های کمبود رطوبت در گیاهان را نام می بریم.
تغییر رنگ برگ ها
اگر متوجه شدید که گیاهان شما زرد، قهوه ای و حالت سوخته پیدا کرده اند، بدون شک از کمبود رطوبت رنج می برند.
پژمرده شدن غنچه های گل قبل از باز شدن
هوای خشک خانه به افزایش تبخیر و از بین رفتن رطوبت می انجامد. از این رو در این محیط ها غنچه ها به راحتی پژمرده می شوند.
ریختن شکوفه ها قبل از باز شدن
بسیاری از شکوفه ها و جوانه ها به کمبود رطوبت حساس هستند. به همین دلیل ممکن است در صورت عدم رسیدگی به آن ها به راحتی از بین بروند.
جهت خرید گل قاشقی و خرید گل شمعدانی از فروشگاه دمبرگ، همین حالا اقدام کنید.
راه های تامین و افزایش رطوبت هوا برای گیاهان
در این بخش قصد داریم راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان آپارتمانی را شرح دهیم با کمک این روش ها دیگر نگران از بین رفتن گیاهان زیبا و باطراوت خود نباشید.
غبارپاشی یا آب پاشی گیاهان
یکی از روش های موثر برای افزایش رطوبت گیاهان آپارتمانی غبارپاشی یا آب پاشی گیاهان به وسیله آب مقطر، آب جوشانده شده یا آب تصفیه شده است. این روش به افزایش رطوبت در مجاورت گیاه کمک بسیاری می کند. توجه داشته باشید که غبارپاشی باید با توجه به نیاز گیاه، میزان خشکی هوا و نوع گیاه چندین بار در روز تکرار شود
قرار دادن گیاهان در کنار یکدیگر
اگر به دنبال راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان می گردید، ساده ترین راه قرار دادن آن ها کنار یکدیگر است. اگر کمی دقت کنید متوجه می شوید در محیط هایی که تراکم جمعیت بیشتر است، مانند تاکسی و مترو، رطوبت هوا به دلیل تنفس یا دم و بازدم بالاتر می رود. از این رو قرار دادن تمامی گیاهان خانه در یک نقطه تاثیر فراوانی در حفظ رطوبت دارد.
استفاده از دستگاه رطوبت ساز یا بخور
یکی از راه های تامین رطوبت محیط خانه برای گیاهان استفاده از دستگاه های رطوبت ساز است که در قیمت های مختلفی در بازار به فروش می رسند. اغلب در نیمه اول سال به ویژه تابستان نیازی به این دستگاه نیست، اما در فصول سرد سال مانند زمستان که هوای داخل خانه سرد و خشک است، استفاده از این دستگاه ایده خوبی به شمار می رود.
پیشنهاد می دهیم در قسمتی از خانه که گیاهان خود را نگه می دارید، برای حفظ آن ها از هر گونه آسیبی دستگاه رطوبت ساز را هر روز روشن کنید. به این منظور توصیه می کنیم برای نتیجه گیری بهتر دستگاه را روی سطح بلندی مانند میز قرار دهید و از گذاشتن آن روی زمین اجتناب کنید؛ زیرا با این کار رطوبت در کل فضای خانه پخش می شود و گیاه حال بهتری خواهد داشت.
قرار دادن گیاهان آپارتمانی در حمام خانه
معمولا حمام یکی از مرطوب ترین نقاط خانه است. این قسمت از خانه وسعت کمی دارد و به سرعت توسط آب داغ و شوفاژ، گرم و مرطوب می شود. در واقع یکی دیگر از راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان قرار دادن آن ها در حمام است. پیشنهاد می دهیم هر از گاهی پس از حمام کردن خود، گیاه را داخل حمام ببرید که از رطوبت به وجود آمده استفاده کند. همچنین هفته ای یکبار به مدت 30 ثانیه گیاهان خود را دعوت به دوش آب گرم کنید. این کار به بهبود وضعیت گیاهان در نیمه دوم سال کمک زیادی می کند.
استفاده از زیر گلدانی
از جمله راه های تامین رطوبت برای گیاهان استفاده از زیر گلدانی است؛ زیرا هنگام آبیاری، آب اضافی از داخل گلدان خارج می شود و درون زیرگلدانی قرار می گیرد. به تدریج با تبخیر آب، رطوبت مورد نیاز گیاه تامین می شود.
پر کردن زیر گلدانی با آب و سنگریزه
استفاده از سنگریزه و آب درون زیرگلدانی یکی دیگر از راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان است. در این روش برای آنکه ریشه های گیاه در آب غرق نشوند، تعدادی سنگریزه را درون زیرگلدانی قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. در نهایت با تبخیر آب در اطراف گیاه، رطوبت لازم به گیاه می رسد.
مه پاشی گیاهان و استفاده از اسپری
از دیگر روش های موثر برای افزایش رطوبت گیاهان آپارتمانی مه پاشی و آب پاشی آن هاست. به کمک یک شیشه اسپری یا آب پاش، گیاهانی که به رطوبت نیاز دارند را مه پاشی کنید.
گیاهان به چه مقدار رطوبت نیاز دارند؟
در قسمت های قبلی راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان را بیان کردیم؛ اما باید بگوییم که بیشتر گیاهان خانگی به 50 الی 60 درصد رطوبت نیاز داشته و برخی از آن ها به رطوبت بالاتر احتیاج دارند. اما برخی از گیاهان هوای خشک را ترجیح می دهند.
نشانه های بالا بودن رطوبت در گیاهان
تامین رطوبت برای گیاهان آپارتمانی باید با توجه به نیاز آن ها باشد. اگر در گیاهان خود شاهد موارد زیر بودید، بدون شک رطوبت هوا بیش از حد بالاست:
- کپک خاکستری؛
- نرمی برگ و ساقه ها؛
- بروز لکه های سیاه روی برگ ها.
اگر گیاهانتان با موارد مذکور رو به رو شدند، به سرعت به آن ها رسیدگی کنید. فروشگاه اینترنتی دمبرگ با عرضه انواع گیاه آپارتمانی در خدمت مشتریان سراسر کشور است.