روش های صحیح آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی
امروزه بسیاری از افراد به نگهدای از گیاهان آپارتمانی روی آورده اند، اما سلامت گیاهان به عوامل مختلفی وابسته است که آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی یکی از مهم ترین آن ها محسوب می شود. شاید در ابتدا این مسئله برای شما ساده باشد، اما نکات جزئی در این باب وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است. اگر از روش ها و اصول صحیح آبیاری گیاهان آگاه نباشید، گیاه شما مدت طولانی زنده نخواهد ماند. چنانچه تا به حال در این رابطه تحقیق نکرده اید، متن پیش رو را از دست ندهید. زیرا در این متن هر آنچه که در رابطه با آبیاری گیاهان نیاز خواهید داشت را توضیح می دهیم. بنابراین با ما همراه باشید و از اطلاعات این متن استفاده کنید.
آب مناسب برای آبیاری گیاهان آپارتمانی
آبیاری گیاهان کمی پیچیده تر از آن است که تا به حال تصور می کردید. به گونه ای که حتی نوع آب مصرفی شما نیز در آبیاری اهمیت دارد. آب لوله کشی اولین انتخاب برای آبیاری گیاهان است، اما همیشه این انتخاب بهترین گزینه برای حفظ سلامت گیاهان نخواهد بود. زیرا آب های لوله کشی حاوی کلر هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم آب ها را به مدت 2 الی 3 ساعت در جایی ساکن قرار دهید. پس از آن که کلر آب ته نشین شد، وقت آبیاری گیاهان فرا می رسد. البته باید بدانید آب معدنی بهترین گزینه برای آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی محسوب می شود. چنان که این آب ها سرشار از املاح معدنی مورد نیاز گیاهان هستند، اما آبیاری گیاه آپارتمانی با آب معدنی هزینه های بالایی به دنبال خواهد داشت. آب مقطر نیز گزینه دیگری برای آبیاری به شمار می آید. زیرا این نوع از آب ها پالایش شده اند و هیچ گونه ناخالصی و آلودگی در آن ها وجود ندارد.
تشخیص بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی
یکی از مهم ترین مسائل در رابطه با آبیاری گل و گیاهان تعیین زمان مناسب آبیاری است. بیشتر مواقع توصیه می شود که قبل از آبیاری گیاهان سطح خاک را بررسی کنید. اگر خاک گلدان خشک شده باشد، زمان آبیاری گیاه شما رسیده است. اما توجه داشته باشید که نباید بستر گیاه خود را زیاد خشک نگه دارید. چنان که این زمان با توجه به نیازهای گیاه شما متفاوت خواهد بود. بنابراین نوع گیاه نیز در زمان آبیاری تاثیر دارد.
جالب است بدانید بهترین زمان برای آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی، اوایل صبح یا اوایل شب محسوب می شود. به طوری که در این زمان گیاه فرصت بیشتری برای جذب آب خواهد داشت. ضمن اینکه فرصت استفاده از آب در هوای گرم که آب زودتر تبخیر می شود، کاهش پیدا می کند.
مطالعه بیشتر: آبیاری گیاهان در مسافرت
تعداد دفعات آبیاری گیاهان آپارتمانی
بسیاری از کسانی که از گیاهان آپارتمانی نگهدای می کنند، به دنبال آگاهی از تعداد دفعات آبیاری گیاهان خود هستند. بنابراین باید بدانید این مسئله به نوع گیاه شما بستگی دارد. برخی از گیاهان به آب فراوان نیاز دارند. این درحالی است که بعضی دیگر از گیاهان مانند گیاهان آبدار و گوشتی به خشکی مقاوم تر هستند و نیاز آبی کمتری نیز خواهند داشت. بنابراین ابتدا باید نوع گیاه خود و نیاز آبی آن را در نظر بگیرید؛ اما عوامل دیگری نیز در تعداد دفعات آبیاری گیاهان آپارتمانی تاثیر دارند. به عنوان مثال دما و محیط نگهداری از جمله این عوامل هستند. به طوری که گیاهانی که خارج از منزل از آن ها نگهداری می کنید، به آبیاری بیشتری نیاز دارند. همچنین اگر دمای محیط نگهداری از گیاهان بالا باشد، باید دفعات آبیاری افزایش پیدا کند. به همین دلیل بیشتر مواقع توصیه می کنند گیاهان خود را در زمستان کمتر آبدهی کنید. یکی از دلایل زرد شدن برگ گیاهان آبیاری غیر اصولی است؛ که برای برطرف کردن زردی برگ گیاه، می توانید مقاله علت زرد شدن برگ گیاهان را مطالعه نمائید.
میزان آب مناسب برای گیاهان آپارتمانی
مهم ترین نکته در رابطه با آبیاری گیاهان آپارتمانی میزان آبیاری آن ها است. به این منظور باید بدانید تا چه عمقی از گیاهان خود را آبیاری کنید. بنابراین زمانی که به گیاه خود آب می دهید، این کار را با سرعت کمی انجام دهید. درست هنگامی که آب از انتهای گلدان خارج شد، دست از آبیاری گیاه بردارید. به این ترتیب آب به تمامی قسمت های گلدان رسیده است و در نهایت باید آب اضافه در زیرگلدانی تخلیه شود. در غیر این صورت منجر به پوسیدگی ریشه گیاه خواهد شد.
بیشتر بدانید:بهترین روش آبیاری باغچه
روش های آبیاری گیاهان آپارتمانی
شاید می دانید که روش های مختلفی برای آبیاری گیاهان وجود دارد. به همین دلیل در ادامه با این روش ها آشنا خواهید شد که با توجه به آن ها گیاهان سالم و با طراوت داشته باشید.
-
آبیاری سطحی
آبیاری سطحی همان روش رایج و معمول آبیاری است که در آن آب را به طور مستقیم روی سطح خاک می ریزند. این یکی از روش های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان است، اما باید بدانید این روش آبیاری برای تمامی گیاهان مناسب نخواهد بود.
-
آبیاری زیر گلدانی
همان طور که گفته شد؛ همه گیاهان به روش آبیاری سطحی پاسخ مثبت نمی دهند. به عنوان مثال گل بنفشه آفریقایی از جمله این گیاهان است. زیرا در صورتی که این گیاه را به روش سطحی آبیاری کنید، گیاه تغییر رنگ خواهد داد. بنابراین این دسته از گیاهان آپارتمانی را باید از قسمت انتهایی آن ها آبیاری کرد. این شیوه از آبیاری گیاهان آپارتمانی ریشه گیاهان شما را تقویت می کند. زیرا ریشه گیاهان برای جذب رطوب مورد نیاز به سمت پایین رشد می کنند.
برای آبیاری به این روش باید هنگامی که زمان آبیاری گیاه شما فرا رسید، گلدان حاوی گیاه را در ظرفی از آب قرار دهید. سپس به گیاه فرصت دهید که آب مورد نیاز خود را از طریق ریشه جذب کند. بیشتر مواقع زمانی بین 10 الی 20 دقیقه برای این کار کافی خواهد بود. در نهایت گلدان را از آب خارج کنید و اجازه دهید آب اضافی از ظرف خارج شود.
-
آبیاری به روش جزیره
آبیاری گیاهان به روش ساخت جزیره برای گلدان یکی از روش های حفظ رطوبت برای گیاهان است که به ویژه در محیط های خشک یا در زمان هایی که امکان آبیاری مداوم وجود ندارد، استفاده می شود. در این روش ظرفی بزرگتر از گلدان اصلی را با مقداری آب پر می کنند و گلدان را درون آن قرار می دهند، به طوری که کف گلدان با آب تماس نداشته باشد. برای این کار، از سنگریزه یا پایه ای کوچک برای فاصله دادن گلدان از سطح آب استفاده می شود. بخار آب ایجاد شده از این جزیره، رطوبت موردنیاز گیاه را تامین می کند و از خشک شدن خاک جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: نگهداری کاج مطبق در آپارتمان
آبپاش مناسب آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی
برای همه ما پیش آمده است که گیاهان خود را با پارچ، لیوان یا هر وسیله ای که در خانه پیدا می شود، آبیاری کنیم؛ اما اگر به نگهداری از گیاهان علاقه دارید، باید ابزارهای مناسب را برای آن ها تهیه کنید. از آنجایی که آبیاری گیاهان آپارتمانی بسیار اهمیت دارد؛ آبپاش اولین ابزار مورد نیاز برای شما محسوب می شود. آبپاش ها در ابعاد و مدل های مختلفی در بازار وجود دارند. ما پیشنهاد می دهیم که از آبپاش هایی با سر بلند استفاده کنید. به این ترتیب تمامی قسمت های خاک گیاه آبیاری می شود. همچنین آبپاش هایی که سر نازک دارند، به شما در کنترل میزان آب کمک خواهند کرد. علاوه بر این از جابه جایی خاک و ترشح آن به تنه گیاه نیز جلوگیری می شود.
در نهایت باید بدانید فروشگاه دمبرگ یکی از قدیمی ترین فروشگاه های محصولات کشاورزی است. به طوری که ما در دمبرگ ابزارهای لازم برای باغبانی و آبیاری گیاهان را به مشتریان ارائه می دهیم. بنابراین با بازدید از وب سایت دمبرگ محصولات متنوع این فروشگاه را مشاهده کنید و آبپاش های مناسب و استاندارد را برای نگهداری از گیاه خود بخرید.
سخن پایانی
آبیاری گیاهان آپارتمانی یکی از اساسی ترین اصول نگهداری از آن ها است که بر سلامت و طول عمر گیاه تاثیر مستقیم دارد. انتخاب نوع مناسب آب، زمان بندی درست، و استفاده از روش های صحیح آبیاری می تواند تفاوت بزرگی در رشد و شادابی گیاهان ایجاد کند. با رعایت این نکات و بهره گیری از ابزارهای مناسب، نه تنها از مشکلاتی مانند پوسیدگی ریشه یا خشکی خاک جلوگیری می کنید، بلکه محیطی سرسبز و آرامش بخش در خانه خود خواهید داشت. برای تهیه ابزارهای باکیفیت و مشاهده محصولات متنوع، از فروشگاه دمبرگ دیدن کنید و بهترین ها را برای گیاهان خود انتخاب کنید.
سوالات متداول
- بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی چه زمانی است؟
بهترین زمان برای آبیاری گیاهان آپارتمانی اوایل صبح یا اوایل شب است. در این زمان ها گیاه فرصت بیشتری برای جذب آب دارد و تبخیر آب به دلیل دمای پایین تر محیط کاهش می یابد.
- چگونه متوجه شویم که زمان آبیاری گیاه فرا رسیده است؟
برای تشخیص زمان آبیاری، سطح خاک گلدان را بررسی کنید. اگر خاک خشک شده باشد، گیاه نیاز به آبیاری دارد. همچنین بهتر است با توجه به نوع گیاه نیازهای آبی آن را بشناسید تا از آبیاری بیش از حد یا کم جلوگیری کنید.
- آیا آب لوله کشی برای آبیاری گیاهان آپارتمانی مناسب است؟
آب لوله کشی حاوی کلر است که ممکن است برای برخی گیاهان مضر باشد. توصیه می شود آب لوله کشی را قبل از استفاده به مدت 2 تا 3 ساعت در جایی ساکن قرار دهید تا کلر آن ته نشین شود. اگر امکان استفاده از آب معدنی یا آب مقطر وجود دارد، این گزینه ها برای آبیاری سالم تر هستند.