سم پاشی گیاهان آپارتمانی
هر فردی که علاقه مند به نگهداری از گل و گیاهان است، باید برای حفظ تازگی و نشاط گیاهان به آن ها رسیدگی کند. سمپاشی گل و گیاه، آبیاری و رسیدگی به گیاهان از جمله کارهایی بوده که باید برای گیاهان خانگی خود انجام دهید. با مطالعه این مقاله با اهمیت سمپاشی گیاهان آپارتمانی و بهترین سموم برای گیاهان آشنا می شوید. همچنین شیوه صحیح و اصول ایمنی سمپاشی گیاهان را در منزل می آموزید.
ضرورت سمپاشی گل و گیاهان آپارتمانی
به طور کلی زندگی های شهری باعث دور شدن انسان ها از طبیعت شد؛ از این رو افراد زیادی به نگهداری از گیاهان آپارتمانی پرداختند. وجود این گیاهان پیوند دوباره ای بین انسان و طبیعت ایجاد کرد؛ اما بدون شک هر موجود زنده ای مانند انسان ها نیاز به رسیدگی دارند.
سمپاشی گیاهان زینتی به نابودی باکتری ها، انواع قارچ و دیگر بیماری های گیاهان منجر می شود و این موضوع به حفظ شادابی آن ها کمک می کند. برای آنکه همواره ناظر زیبایی و طراوت گیاهان خانگی خود باشید، باید به دقت و با حوصله به آنها رسیدگی کرده و اگر دچار بیماری شدند، آن ها را با بهترین سموم درمان کنید.
طریقه و نحوه سمپاشی گیاهان در منزل
یکی از عواملی که در سمپاشی گل و گیاه تاثیر دارد، خرید سم متناسب با نیاز گیاه و توجه به نحوه صحیح سمپاشی است؛ زیرا ممکن است با زیاده روی در مصرف مواد شیمیایی گیاه آسیب ببیند.
طریقه سمپاشی گیاهان آپارتمانی اینگونه بوده که طبق دستورات مندرج روی بسته باید محلول یا پودر را با میزان مناسبی آب ترکیب کرده و روی تمام سطوح گیاه یا قسمت های آسیب دیده آن اسپری کرد. باید به گونه ی این کار را انجام داد که محلول مانند شبنم روی گیاه باقی بماند و لیز نخورد. به طور کلی با رعایت نکات زیر همواره گیاهانی شاداب دارید:
- سمپاشی را داخل حیاط یا یک محیط باز مانند تراس یا بالکن انجام دهید؛
- زمانی که محصول روی گیاه خشک شد، آن را به داخل منزل منتقل کنید؛
- سمپاشی را در ساعات خنک روز انجام دهید؛
- از ریختن سموم شیمیایی در مناطق اطراف خود بپرهیزید؛
- پس از سمپاشی، مخزن یا اسپری دستگاه خود را به طور کامل بشویید.
با توجه به نکات مربوط به نحوه سمپاشی گیاهان آپارتمانی، دیگر نگران از بین رفتن گیاهان خود نباشید؛ زیرا آفات و حشرات به گیاهان شما حمله نمی کنند و گل و گیاهان آپارتمانی باارزشتان سالم می مانند.
بهترین زمان سمپاشی گیاهان آپارتمانی
سمپاشی را باید زمانی انجام داد که آفات رؤیت شوند. البته برخی از گیاهان هستند که باید در سال یک یا دوبار سمپاشی شوند. همچنین برخی از سموم نیز برای پیشگیری از بیماری ها به کار می روند که اغلب روش و زمان استفاده از آن ها روی بسته بندی محصول نوشته شده است.
برای مثال اگر گیاه آپارتمانی شما میوه می دهد، بهتر است یکبار در زمان خواب گیاه آن را با سمپاشی ضدعفونی کنید و سپس در ابتدای فصل رشد با استفاده از سموم قوی و سیستمیک که اغلب در زمستان به کار می روند، به مبارزه با آفات گیاهان بپردازید. با سمپاشی گل و گیاه در این زمان، گیاهان دیگر هنگام باردهی مورد حمله آفات قرار نمی گیرند و نیازی به استفاده از سموم دیگر نیست.
به طور کلی بهترین زمان سمپاشی گیاهان با برخی از سموم به شرح زیر است:
- سموم سیستمیک: زمانی که در خنکی هوا از سموم سیستمیک استفاده می کنید، با تابش نور آفتاب، سم با شیره گیاه ترکیب می شود و به جریان می افتد.
- سموم تماسی: سمپاشی با سم های تماسی هنگام غروب آفتاب یا شب ها صورت می گیرد؛ زیرا منافذ گیاه بسته بوده و سم وارد گیاه نمی شود؛ از این رو گیاهان آپارتمانی زیبا و بانشاطتان دچار تنش های حاصل از سمپاشی نمی شوند.
- سموم بیولوژیک: سمومی که از باکتری برای درمان بیماری های گیاه استفاده می کنند، اغلب شب ها به کار می روند که باکتری برای فعالیت در هوای خنک زمان کافی داشته باشد.
نکاتی که بعد از سمپاشی باید رعایت کنید
زمانی که در خانه قصد سمپاشی گل و گیاه را دارید، باید به نکات زیر توجه کنید:
- در صورتی که دچار سردرد، سرگیجه، تهوع و حساسیت شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید؛
- اگر گیاهانتان پس از سمپاشی دچار پژمردگی شدند، از سمپاشی مجدد خودداری کنید؛
- اغلب سموم شیمیایی برای محیط زیست ضرر دارند و ممکن است به حیوانات خانگی آسیب برسانند؛ از این رو گیاهان را پس از سمپاشی در قسمتی قرار داده که در دسترس کودکان و حیوانات خانگی نباشند؛
- نگهداری سموم به صورت محلول کار بسیار خطرناکی است؛ زیرا برخی از آن ها به دلیل گازی که در خود جمع می کنند، باعث انفجار می شوند و برخی دیگر خاصیت خود را از دست می دهد؛
- سموم را پس از مصرف دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی بگذارید و آن ها را در بسته بندی های مخصوص خود نگهداری کنید.
دستورالعمل استفاده از برخی سموم اینگونه است که باید پس از مصرف، از سموم دیگر استفاده نشود. همچنین آبیاری باعث شستشوی سموم شده، از این رو بهتر است از آبیاری گیاه خودداری کنید.
به طور کلی برای تقویت گیاه برخی از کارشناسان توصیه می کنند که از محلول های تقویت کننده یا کود و مواد مغذی مخصوص گیاهان آپارتمانی برای تغذیه گیاه استفاده شود که گل و گیاه شما دچار پژمردگی نشود و کمبود مواد معدنی برای آن ها جبران گردد.
ما در دمبرگ امکان سفارش و خرید کود برای انواع گیاهان آپارتمانی را فراهم کرده ایم. خرید کود گرین و کود پوکن هلندی با مناسبترین قیمت انجام دهید.
بهترین سموم برای گیاهان آپارتمانی
برای از بین بردن آفات و بیماری گیاهان آپارتمانی، سمپاشی گل و گیاه با سموم گوناگونی همچون سم آفت کش، سم حشره کش، قارچکش و کنه کش انجام می شود. در ادامه به معرفی چند سم کاربردی برای گیاهان می پردازیم.
قارچکش کاربندازیم
اغلب از سم قارچکش کاربندازیم برای ضدعفونی بستر کاشت و بذر گیاهان استفاده می شود. این قارچکش سیستمیک بوده و اثر حفاظتی دارد. به طور کلی برای درمان لکه های برگی، پوسیدگی ریشه گیاهان خانگی، مرگ گیاهچه و دیگر بیماری های قارچی از این سم به طور محلول استفاده می شود.
حشره کش ارگانیک پالیزین
این سم محصول تماسی، کارآیی بالایی در درمان دفع کنه و حشرات دارد. سم حشره کش پالیزین به سرعت در طبیعت جذب می شود و هیچگونه اثری از خود باقی نمی گذارد. اغلب برای دفع شپشک، کنه و مگس های سفید از این محصول استفاده می شوند.
حشره کش ارگانیک پوکون هلند
اغلب حشرات با حمله به گیاهان آپارتمانی به مرور باعث نابودی آن ها می شوند. این سم ارگانیک نیازی به ترکیب با آب ندارد و برای درمان شپش آرد آلود، عنکبوت سرخ و شپشک پنبه به کار می رود.
قارچکش مانکوزب
سم قارچ کش مانکوزب با ایجاد یک لایه پوششی روی گیاه، مانع از نفوذ بیماری های قارچی به درون گیاهان آپارتمانی می شود. برای درمان بیماری های قارچی، لکه برگی زنگ، لکه سیاه و سفیدک داخلی این قارچکش بهترین سم برای گیاهان آپارتمانی شناخته می شود.
قارچکش کاپتان
سم قارچ کش کاپتان با خاصیت پیشگیری و درمان بیماری ها، علاوه بر حفاظت از گیاهان شما، به افزایش کیفیت آن ها نیز کمک می کند. اغلب برای سمپاشی بعد از کاشت، ضدعفونی بذر و ریشه ها از این سم استفاده می شود.
خرید سم قارچ کش برای مبارزه با انواع قارچها که موجب صدمه به گیاه شما میشوند را از فروشگاه دمبرگ با مناسب ترین قیمت انجام دهید.
استفاده از ابزار مناسب برای سمپاشی
برای سمپاشی گل و گیاه استفاده از ابزار مناسب و با کیفیت به انجام شدن درست این کار کمک می کند. ابزارهای مختلفی در بازار برای سمپاشی وجود دارد که با توجه به حجم گیاهان آپارتمانی خود قادر به خریداری آن ها هستید. البته استفاده از ابزارهای پیشرفته باعث می شود که آب کمتری به کار رود.
به طور کلی سمپاش هایی که برای پاشیدن قطرات، نازل های آن ها ریز و باریک است، نسبت به ابزارهایی که سوراخ های آن ها بزرگ است، کارآیی بهتری دارند. در واقع یکی از اصول و روش صحیح سمپاشی گیاهان آپارتمانی، به کارگیری ابزارهای کاربردی است؛ زیرا سم و آب کمتری را استفاده می کنند. اگر گیاهان کمی برای نگهداری دارید، استفاده از آبپاش های دستی با روزنه های ریز توصیه می شود.
بیشتر بخوانید: انواع بیماری گیاهان آپارتمانی
اصول و موارد ایمنی هنگام سمپاشی گل و گیاهان
به طور کلی پیشنهاد می شود سمپاشی را در محیط باز انجام دهید که ذرات شیمیایی به ریه و تنفس شما آسیب نرساند. همچنین پاشیدن ذرات به لوازم خانه ممکن است باعث مسمومیت دیگر اعضای خانواده شود. برای سمپاشی گیاهان خانگی باید مواد غذایی یا لوازم آشپزخانه را دور نگه دارید.
همچنین لباس ایمنی بپوشید و از ماسک و دستکش استفاده کنید. مواظب پریدن قطرات سم در چشمان خود باشید و از عینک ایمنی کمک بگیرید. کودکان، افراد بیمار و حیوانات خانگی را از محل دور کرده و پیش از مصرف سم آن را روی قسمتی از گیاه تست کنید؛ زیرا امکان حساسیت گیاه به سم وجود دارد. اگر سموم به چشمتان برخورد کرد، فورا آن را شستشو دهید.
در فروشگاه اینترنتی دمبرگ انواع سم و قارچکش با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به فروش می رسد. برای خرید و کسب آگاهی بیشتر با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.