تکثیر بنفشه آفریقایی در خاک
آموزش نگهداری و تکثیر گل بنفشه یکی از مسائلی است که علاقهمندان به این گیاه دارند. شاید سوالهایی مانند روش تکثیر بنفشه آفریقایی، طرز قلمه زدن بنفشه آفریقایی و… برایتان پیش بیاید. برای رسیدن به جواب این سوالها نیازی نیست که چندین ساعت در سطح وب فارسی چرخ بزنید و مطلب بخوانید؛ بهراحتی با مطالعه این مطلب میتوانید جواب همه سوالهایتان را درباره این گل آپارتمانی زیبا بگیرید. اگر بنفشه آفریقاییتان گل نمیدهد استرس نگیرید، چون قرار است در این مطلب از دمبرگ حسابی دلایل آن را بررسی کنیم.
معرفی گل بنفشه آفریقایی
این گل یکی از بهترین گلهای آپارتمانی است که میتواند روحتان را جلا بدهد. بنفشه آفریقایی یکی از زیباترین گیاههای آپارتمانی است که میتوانید آن را روی میزهای خانهتان بگذارید.
نحوه کاشت بذر گل بنفشه آفریقایی
روش تکثیر بنفشه آفریقایی متفاوت است و میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. این گیاه با سه روش کاشت بذر، قلمه و تقسیم بوته تکثیر پیدا میکند. بهترین زمانی که میتوانید برای کاشت گل بنفشه انتخاب کنید، شهریور تا آبان است. شرایط کاشت گل بنفشه آفریقایی خیلی پیچیده نیست و به فضای زیادی هم احتیاج ندارد، یعنی میتوانید در یک صندوق کوچک هم تکثیر این گل را انجام دهید.
یک سبد پلاستیکی یا گلدان را برداشته و پر از خاک مخصوص (خاکبرگ) کنید، سپس بذرها را روی خاک بپاشید. باید روی بذرها حدود 50 میلیمتر کود پوسیده بریزید. فقط ابتدا مطمئن شوید که کودها آلوده به قارچ یا میکروب نباشند. بعداز انجام این کارها، کمی آب روی خاک بریزید تا خاک مرطوب شود. تا زمانی که بذرها رشد نکردهاند، نباید سبد یا گلدان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
حدود 2 هفته طول میکشد که جوانهها سر از خاک بیرون بیاورند و زمانی که ارتفاع آنها 20 سانتیمتر شد، میتوانید جوانهها را داخل گلدان بکارید. بهتر است بذرها در گلدان پر از گل کاشته نشود و آنها را در یک ظرف یا محیط جدا بکارید. یکی از مواردی که باید در رابطه با نحوه تکثیر بنفشه آفریقایی در آپارتمان بدانید، این است که بنفشه نیاز به اکسیژن زیاد دارد و سخت است آن را در آپارتمان تکثیر کنید.
برای این کار بهتر است ظرف یا گلدان را نزدیک پنجره جنوبی یا روی بالکن بگذارید تا اکسیژن مورد نیازش را تامین کند.
آماده کردن گلدان مناسب
یکی از نکاتی که باید درباره گلدانهای بنفشه آفریقایی بدانید، این است که این نوع گل ریشههای ظریفی دارند. اگر قصد نگهداری و تکثیر بنفشه آفریقایی را دارید، باید مراقب ریشههای آن باشید، زیرا خیلی آسیبپذیر هستند. خاکی که در آن گل را میکارید، نباید فشرده و سنگین باشد، چون گل نمیدهد. بهترین گزینه برای خاک گل بنفشه آفریقایی ترکیب پیت موس و پرلیت است.
بیشتر بخوانید: نحوه کاشت بذر نخل شامادورا
خاک گلهای بنفشه آفریقایی را باید هر 1 سال تعویض کنید، زیرا بهدلیل استفاده از کودهای شیمیایی و وجود املاح، خاک به مرور اسیدی شده و مواد مضر برای ریشهها در آن زیاد میشود. گل بنفشه آفریقایی در گلدانهای کوچک رشد بهتری دارد و تا میتوانید از این گلدانها استفاده کنید. حجم زیاد خاک و رطوبت آن باعث رشد قارچها و باکتریهای مضر شده و باعث از بین رفتن ریشههای گل میشود. این گل در گلدانهای کوچک کمتر از گلدانهای بزرگ گل میدهد.
گلدانهایی سرامیکی و سفالی در بیشتر مواقع باعث تجمع املاح شده و سرما را بیشتر از گلدانهای پلاستیکی به ریشه گل میرسانند و همین موضوع باعث کم شدن عمر گیاه میشود. بهترین گلدان برای گل بنفشه آفریقایی، گلدان پلاستیکی است.
شرایط پرورش و نگهداری بنفشه آفریقایی
آموزش تکثیر و نگهداری از گل بنفشه کار زیاد سختی نیست و میتوانید با رعایت چند اصولی ساده آن را رشد داده و تکثیرش کنید. برای اینکه بتوانید با شرایط نگهداری از گل بنفشه آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید تا با موارد آن آشنایتان کنیم.
آبیاری مناسب گل بنفشه آفریقایی
برای میزان آبیاری این گل نمیشود مقداری مشخص را بیان کرد. میزان آب موردنیاز برای رشد گل بنفشه آفریقایی به عواملی مانند نور، گرما، جنس و حجم خاک و سن گیاه بستگی دارد. همانطور که گفته شد، ریشه این گل بسیار ظریف بوده و آب زیاد باعث پوسیدن ریشه آن میشود، پس هنگام آبیاری حواستان به مقدار و تعداد دفعات آبیاری توجه داشته باشید.
وقتی که حس کردید خاک گل بهطورکامل خشک شده، آبیاری را انجام دهید. اگر دیدید که خاک هنوز نم دارد، به گل آب ندهید. نباید آب انقدر زیاد باشد که وارد محفظه پایین گلدان شود. اگر آب را روی برگهای گل بنفشه آفریقایی بریزید، لکه روی برگها میماند. درحال حاضر بهترین روش برای آبیاری این گل، استفاده از زیرگلدانی گود است. زیرگلدانی را پراز آب کرده و 15 دقیقه صبر میکنید تا خاک، آب مورد نیاز برای تغذیه گل را جذب کند و بعد از آن آبهای اضافه را خالی میکنید.
خاک مناسب گل بنفشه آفریقایی
در این مرحله از آموزش گام به گام نگهداری و تکثیر گل بفشه میخواهیم خاک مناسب این گل را بررسی کنیم. بهترین خاکی که میتوانید برای نگهداری از این گل استفاده کنید، خاکبرگ است. در روزهای تابستان با استفاده از مواد تقویتی، هر 15 روز یکبار، مواد مقوی این گل را تامین کنید.
شرایط نگهداری گل بنفشه در زمستان کمی متفاوت است. همانطور که گفته شد، باید در این فصل از گلدانهای پلاستیکی استفاده کنید. اگر در این فصل دیدید که برگهای گل درحال قهوهای شدن است، گلدان را عوض کنید. در فروشگاه دمبرگ میتوانید گلدانهای پلاستیکی مخصوص این گل را خریداری کنید.
کوددهی مناسب گل بنفشه آفریقایی
برای کودکی به گل بنفشه باید از کوهای رقیق با فسفر بالا استفاده کنید. هربار که خواستید آب به گیاه بدهید، این مواد را در آب حل کنید. نباید غلظت کود از میزان گفته شده بیشتر باشد و خاک را هم هر 2 یا 3 ماه یکبار شستوشو دهید. وقتی که آب از محفظه کف گلدان خارج میشود، مواد اضافه خاک دفع خواهد شد. اگر در یک بازه زمانی، کوددهی را مرتب انجام داده و خاک را شستوشو ندهید، ریشههای گل بنفشه آسیب میبینند.
بیشتر بخوانید: بهترین گیاهان برای نگهداری در آپارتمان
رطوبت مورد نیاز گل بنفشه آفریقایی
گلهای بنفشه آفریقایی روی رطوبت بسیار حساس هستند و اگر رطوبت هوا افزایش یابد، غنچه و برگهای این گل هم کم میشود. شاید سوالی برایتان پیش بیاید که اگر رطوبت هوا کم شد، چه کاری انجام بدهیم؟ برای افزایش رطوبت کافی است یک سینی را پر از آب کرده و نزدیک گلدان بگذارید تا رطوبت محیط اطراف گلدان بیشتر شود.
نور مورد نیاز گل بنفشه آفریقایی
یکی از مهمترین مواردی که باید درباره شرایط نگهداری از گل بنفشه بدانید، نور است. این گل روی نور مستقیم بسیار حساس است و نباید آن را در معرض نور خورشید قرار دهید. گل بنفشه یکی از گلهایی است که رابطه خوبی با نور ندارد و نور زیاد باعث خراب شدن برگهایش میشود. گلدان را در محیطی قرار دهید که گلف میزان کمی نور را جذب کند تا هرروز شادابتر از دیروز باشد.
دمای مورد نیاز گل بنفشه آفریقایی
در حالت عادی باید این گل در محیطی با دمای 16 درجه سانتیگراد باشد. این دما بهترین شرایط را برای رشد گل بنفشه خواهد ساخت و گل همیشه شاداب خواهد بود. البته این گل تا دمای 27 درجه سانتیگراد هم مقاوت دارد، اما بهتر است که دما همیشه حدود 16 درجه سانتیگراد باشد.
انواع روش های تکثیر و ازدیاد بنفشه آفریقایی
همانطور که گفته شد، چندین روش برای تکثیر بنفشه آفریقایی وجود دارد. برای تکثیر این گیاه باید چندین ابزار مخصوص داشته باشید که این کار برایتان آسانتر شود. بنفشه آفریقایی بسیار حساس است و باید با دقت این کار را انجام دهید. چاقو استریل شده، هورمون ریشهزایی، گیاه مادر سالم، چندین چوب بستنی، یک ظرف پلاستیکی دربدار و چندین گلدان پلاستیکی وسایلی است که باید برای تکثیر گل بنفشه داشته باشید.
بنفشه آفریقایی برای تکثیر بسیار منعطف است و میتوانید آن را به چند روش بکارید. آموزش نگهداری و تکثیر گل بنفشه زیاد سخت نیست و در ادامه میخواهیم روشهای تکثیر آن را بررسی کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با آموزش گام به گام نگهداری و تکثیر گل بنفشه آشنا شوید. اگر میخواهید با طرز قلمه زدن بنفشه آفریقایی را انجام دهید، کار نسبتا سختی پیشرویتان است و برای آشنایی با آن باید مراحل زیر را انجام دهید.
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق قلمه برگ
برای این کار باید یک برگ تازه، سالم و بالغ داشته باشید. میتوانید برگ را مستقیم در خاک گذاشته یا آب قرار دهید. برای این کار کمی مواد ریشهزا به ته برگ بمالید و آن را در آب جوشیده سرد شده بگذارید. فقط حواستان باشد که نباید به هیچ وجه خود برگ با آب تماس پیدا کند. میتوانید به برگ چسب بزنید که با آب تماس نداشته باشید.
وقتی که برگ، ریشهدار شد، آن را توی گلدان بکارید تا کمکم رشد کند. در این زمان نیازی به اضافه کردن کود و مواد مقوی نیست، فقط باید جوانهها را تقویت کرده تا رشد گیاه بیشتر شود. برای تکثیر برگ بنفشه آفریقایی با خاک باید یک کار را انجام دهید تا سرعت ریشهزایی بیشتر شود. برای این کار باید برگ را نصف کرده و نصف بالایی آن را دور بیاندازید و قسمت باقی مانده را داخل خاک بکارید.
برای رشد بهتر قلمه بنفشه آفریقایی باید ترکیبی از ذغال سنگ نارس، پرلیت و 3 بخش از ورمیکولیت درشت را با هم مخلوط کنید. خاکهای موجود در بازار معمولا ورمیکولیت و پرلیت هستند. این ترکیب باید مرطوب باشد، نباید آن را کاملا خیس کنید. درصورتی که خاک خیس باشد، برگ میپوسد. با استفاده از یک چوب بستنی یا خودکار یک حفره در خاک ایجاد کرده و دم برگ تا تیغه را در خاک فرو کنید، سپس با همان شی، خاک را اطراف برگ بریزید.
اگر برگی که استفاده کردهاید بزرگ است، یک چوب بستنی کنار آن قرار دهید که عمود بماند. بعداز کاشتن برگ، گلدان را با یک شی شفاف مانند پلاستیک بپوشانید تا فضایی مانند گلخانه برای گل ساخته شود. گلدان باید در محیطی روشن و در دمای حدود 25 درجه سانتیگراد بگذارید. توجه داشته باشید که گلدان نباید در معرض نور مستقیم خورشید باشد.
گلدان باید تا 50 روز بعد از کاشت مرطوب باشد و بعداز آن چند جوانه از انتهای برگ رشد میکند. این جوانهها را میتوانید جدا کرده و در خاک مخصوص بنفشه آفریقایی بکارید. زمانی که جوانه زنی انجام میشود، بهتر است 4 تا 5 ماه صبر کنید، شاید جوانههای دیگری هم برای قلمه زنی از برگ رشد کند. همچنین جوانهها رشد کرده و امکان انتقال آنها راحتتر خواهد بود.
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق قلمه نیم برگ
در این روش هم باید تمام مراحل گفته شده در مرحله قبل را انجام دهید. فقط در روش تکثیر گل بنفشه آفریقایی با قلمه نیمبرگ، نباید برگ را از دم کاشت. در این روش، رگ برگ و دم برگ را جدا کرده و دو نیمبرگ را در خاک مخصوص گفته شده بکارید. تمام مراقبتها و مراحل را مانند روش قبل ادامه دهید.
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق قلمه ساقه
کمترکسی از این روش استفاده میکند و معمولا برای جوانسازی گیاه پیر شده استفاده میشود. وقتی که بنفشه آفریقاییتان بهدلیل سن زیاد برگهایش را از دست میدهد، میتوانید از ساقه آن برای تکثیر گیاه استفاده کنید. برای تکثیر این گل با ساقه باید خاک مخصوص و یک چاقو ضدعفونی شده آماده کنید. بخش پایینی ساقه را با چاقو بهصورت اریب برش داده و با خودکار یک حفره وسط خاک ایجاد کنید. سپس قلمه را درون خاک بگذارید.
توجه داشته باشید که خاک باید مرطوب باشد نه خیس. بهتر است نیم دوز کود را در 2 برابر آب حل کرده و برای اولین آبیاری استفاده کنید. برای آبیاریهای بعدی از استفاده از آب معمولی تصفیه شده کافی است. زمانی که ریشه گیاه رشد کرد، آبیاری با کودهای مخصوص را شروع کنید.
نکاتی مانند قرار دادن گلدان در دمای محیط، پوشش پلاستیکی و… که در مرحله اول گفته شد را هم در این مرحله انجام دهید.
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق قلمه دم گل
ممکن است بعضی از گلها به دلیل اصلاح ژنتیک تغییراتی داشته باشند که آن را از بقیه گلها متمایز کرده. اگر بخواهیم این گلها را تکثیر کنید، راهی ندارید جز روش تکثیر دمگل! به بخشی از ساقه که همه وزن گل روی آن است، دمگل گفته میشود. این قسمت از گل یکی از بهترین بخشها برای تکثیر گل بنفشه آفریقایی محسوب میشود.
برای این روش باید گلی را انتخاب کنید که 2 یا چند برگ روی دم آن رشد کرده باشد. ساقه را از 1 یا 2 سانتیمتر پایینتر از برگچه ببرید و با رعایت نکات گفته شده، آن را درون خاک مخصوص بکارید. باید برگچه رشد کرده پایین گل را هم بریده و دور بیاندازید
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق تقسیم بوته یا پاجوش
آسانترین روشی که برای آموزش نگهداری و تکثیر گل بنفشه استفاده میشود، روش تقسیم بوته یا پاجوش است. در این روش باید بعداز رشد بوته یا پاجوشهای جدید، آنها را از گیاه مادر جدا کرده و در گلدان جدید بکارید. فقط باید حواستان باشد که هنگام جدا شدن، آسیبی به ریشه پاجوش یا مادر وارد نشود. تکثیر گل بنفشه با این روش نیازی به مراقبتهای گفته شده را ندارد و میتوانید بهراحتی آن را تکثیر کنید.
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق کاشت بذر
شاید برایتان جالب باشد که تکثیر گل بنفشه را میتوان با کاشتن بذر هم انجام داد. شاید بگویید، این روش از بقیه روشهای گفته شده نیاز به زمان بیشتری دارد، اما به این هم فکر کنید که با کاشت بذر، تعداد گیاهان بیشتری خواهید داشت. برای جدا کردن بذر از گیاه کار نسبتا سختی پیشرویتان است، زیرا باید گل نر و ماده را تشخیص داده و بعد از گرده افشانی بذر را بردارید. پیشنهاد میکنیم بذر را از فروشگاهها تهیه کنید، چون در بیشتر موارد با استخراج بذر ممکن است بذر جوانه نزند.
بهتر است بذر را در پیت ماس بکارید؛ این ماده بهترین بستر برای رشد گل بنفشه محسوب میشود. قبل از کاشت پیت ماس را بهطور کامل مرطوب کنید. در این قسمت باید بذرها را دقیق و منظم بکارید تا فضا برای رشد همه جوانهها باشد. بهدلیل کوچک بودن بذرها، شاید این کار برایتان دشوار باشد، اما تا حد ممکن کاشتن بذرها را با دقت انجام دهید.
کوچک بودن بذر گل بنفشه اینجا به کمکتان میآید و نیازی نیست که خاک روی آن بریزید و با کمی تکان دادن گلدان، خاک روی آن را میپوشاند. بعداز کاشت دانهها با استفاده از یک اسپری آب را روی خاک پاشیده و روی گلدان را با پلاستیک بپوشانید. حالا باید ظرف را زیر نور مستقیم آفتاب یا نورهای فلورسنت قرار دهید تا بذرها جوانه بزنند.
همیشه مطمئن باشید که پیت ماسها مرطوب هستند و اگر خشک شد، آب را روی آن اسپری کنید. جوانه زدن دانهها ممکن است بین 1 تا 9 هفته طول بکشد. بعداز مشاهده جوانهها کمی صبر کنید تا کمی مقاومتر شوند و آنها را در گلدان بکارید.
در سایت دمبرگ میتوانید مشخصات و قیمت انواع بذر گل را مشاهده نمایید.
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از طریق کشت بافت
این روش معمولا در آزمایشگاه انجام میشود و بسیار هزینهبر است. تکثیر با کشت بافت برای گیاهان خاص و کمیاب مورد استفاده قرار میگیرد و اطلا برای بنفشه پیشنهاد نمیشود. بافت این گل را روی بستری با ویژگیهای منحصربهفرد قرار میدهند تا جوانه بزنند و سپس درون گلدان کاشته میشوند.
لوازم مورد نیاز برای تکثیر گل بنفشه آفریقایی
در بخش قبلی هم اشارهای به وسایل مورد نیاز برای تکثیر گل بنفشه اشاره کردیم، اما در این قسمت میخواهیم بهطورکامل این وسایل را بررسی کنیم. فرقی نمیکند با چه روشی میخواهید این گیاه را تکثیر کنید، در هرصورت شما به یک شی برنده استریل شده، چوب بستنی یا خودکار، خاک مخصوص، گلدان، ظرف یا سبد پلاستیکی، نایلون و اسپری نیاز خواهید داشت.
تعویض گلدان گل بنفشه آفریقایی
اگر گل رشد کرده و گلدان، فضای کافی برای رشد آن را ندارد، باید یک گلدان بزرگتر تهیه کنید. همانطور که قبلا هم گفته شد، بهتر است گلدانهای پلاستیکی بخرید تا کمترین آسیب به ریشه گلها وارد شود. خاکهای مخصوص گل بنفشه را بخرید و آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب 80 درجه حرارت بدهید که میکروبهای آن از بین برود. در طول این مدت خاک را هم بزنید که ته نشین نشود. بعد از حرارت دادن خاک، اجازه دهید سرد شده و داخل گلدان بریزید.
علت گل ندادن گل بنفشه آفریقایی
گل ندادن گل بنفشه میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه هرکدام از آنها را بررسی خواهیم کرد. ممکن است گل، نور مناسب را دریافت نکند و همین موضوع باعث میشود که گلهای کاسته شود. یک روش برای تشخیص مناسب بودن نور وجود دارد که در آن باید دستتان را جلوی منبع نور و گل بگیرید، اگر روی گل سایه افتاد نور کافی است و درغیر اینصورت باید جای گلدان را عوض کنید. شیوه مراقبت بنفشه آفریقایی در محیط های کم نور یکی از معضلاتی است که افراد با آن روبرو هستند. برای این کار باید گلدان را در زیر نورهای فلورسنت یا محیطی تقریبا پر نور (دور از نور مستقیم) قرار دهید.
در فصلهای سرد، نباید گلدان را نزدیک پنجره قرار دهید، چون سرما هوا به آن منتقل میشود. برگهای گل را لمس کنید، اگر سرد بود، باید گلدان را کمی از پنجره دورتر بگذارید. یکی از دیگر مواردی که میتواند باعث گل ندادن بنفشه آفریقایی شود، خاک است. حدودا هر 10 تا 12 ماه باید خاک گلدان این گیاه را عوض کنید. البته اگر گل بنفشه مینیاتوری دارید، لازم است این کار در بازه زمانی کوتاهتری انجام شود.
وقتی که خاک گلدان را عوض میکنید، خاک را داخل گلدان فشار ندهید. فشرده شدن خاک باعث میشود ریشهها به خوبی رشد نکنند. وقتی که خاک را داخل گلدان میریزید، گلدان را آرام روی میز بکوبید تا خاک پخش شود. ممکن است گلتان نیاز به کوددهی داشته باشد و برای این کار باید طبق دستورالعمل نوشته شده روی بسته بندی صورت بگیرد.
بهتر است بستر رشد را بررسی کرده و طوری آبیاری را انجام دهید که خاک مرطوب باشد. برای بررسی زمان آبیاری، باید دستتان را کمی در خاک فرو ببرید، اگر خشک بود، آبیاری را انجام دهید. اگر گلدان بنفشه آفریقاییتان نزدیک کولر، پنجره یا پنکه است، آن را کمی جابجا کنید تا بتواند بهتر تنفس کند.
وجود پاجوشها اطراف گل باعث میشود که بیشتر انرژی گل صرف رشد آن شده نتواند گل بدهد. پاجوشها را با روش گفته شده در بالا، جدا کنید. سعی کنید همیشه برگهای زرد و پژمرده را بریده و برگهای کثیف را با شیر تمیز کرده و برگ را با دستمال خشک کنید. گلدان بزرگ هم ممکن است مانع از گل دادن گل بفنشه آفریقایی شود. بهتر است قطر بنفشه 3 برابر قطر گلدان باشد.
بیماری ها و آفات گل بنفشه آفریقایی
یکی از شایعترین بیماریهای بنفشه آفریقایی، پوسیدگی برگهای آن است که میتواند دلایل مختلفی مانند آبیاری زیاد، کم بودن نور، کوچک بودن گلدان، مناسب نبودن خاک و… دارد. یکیدیگر از مواردی که میتواند جان گل شما را به خطر بیاندازد، قارچ و آفتها هستند که ممکن است بهدلیل آبیاری زیاد، نزدیک بودن با گل بیمار، نور کم، نامناسب بودن خاک و… اتفاق بیوفتد.
آفتهایی مانند ضعف باکتریایی، آفت باتریتیس، سفیدک پودری، کنه سیکلامن و… در کمین هستند تا به گل بنفشه آفریقایی آسیب بزنند.
حالا که این مطلب به پایان رسیده، میبینید که آموزش نگهداری و تکثیر گل بنفشه آنقدرها هم که فکر میکردید سخت نیست. اگر تجربه ویژهای در نگهداری یا قلمه زدن این گل دارید، آن را با ما و بقیه افراد به اشتراک بگذارید تا آنها هم بتوانند از تجربه شما استفاده کنند.
سلام وقت بخیر. سپاسگزارم از توضیحات خوبتون. نوشته بودید از دمگل بنفشه ی آفریقایی هم میشه تکثیرش کرد اما من یاد نگرفتم چه طور؟ لطفا تصویری اگر امکان دارد نشان دهید مخصوصا برگچه ای که باید دور بیاندازیم. پیشاپیش سپاسگزارم.
بهترین بخشها برای تکثیر گل بنفشه آفریقایی محسوب میشود.
برای این روش باید گلی را انتخاب کنید که 2 یا چند برگ روی دم آن رشد کرده باشد. ساقه را از 1 یا 2 سانتیمتر پایینتر از برگچه ببرید و با رعایت نکات گفته شده، آن را درون خاک مخصوص بکارید. باید برگچه رشد کرده پایین گل را هم بریده و دور بیاندازید
با سلام همانطور که توضیح دادین خاک این گیاه باید نرم باشه تا ریشه اش خوب رشد کنه ولی بعد از گذشت چند سال که بوته گیاه بزرگ میشه ساقه اش وزنشو تحمل نمیکنه و میشکنه از آنجاییکه هم خاکش نرمه به طرفین خم میشه در این خصوص چیکار باید کرد ؟ ممنون
با سلام و ارادت باید دراین شرایط جوان سازی انجام بشه اصطلاحا !
گیاه از ناحیه ساقه و برگ هرس سنگین میشن و مجدد پایینتر کاشته میشن به این کار میگن جوانسازی بنفشه افریقایی
سلام.
عمر گل های بنفشه آفریقایی چقدره؟
گل های من متاسفانه خشک و قهوه ای شدن. اما برگ ها سالمن. امکان گلدهی دوباره هست؟
با سلام و ارادت خدمت شما دوست عزیز.
گلهای بنفشه افریقایی عمرچند روزه دارند ولی به طور مداوم در طول سال این گلدهی ادامه داره که لازمه مرتب گلهای خشک چیده شده و با کود بنفشه تغذیه کنید گلدان خود را ! برگ های پیر را یه دور از دور گلدان بچینید.