بهترین روش کاشت سبزی خوردن در خانه
کاشت سبزی خوردن در منزل میتواند کاری سرگرم کننده باشد. همچنین شما با انجام این کار میتوانید سبزی ارگانیک و سالم در خانه پرورش داده و از آن در خانه استفاده کنید. روش کاشت سبزی خوردن در خانه زیاد سخت نبوده و با انجام چند کار ساده، میتوانید این گیاهان را در باغچه یا گلدان پرورش دهید. ما در این مطلب شما را با چگونگی کاشت سبزی خوردن در خانه آشنا خواهیم کرد. پس برای آشنایی با کاشت انواع سبزی خوردن و نحوه نگهداری از آنها، این مطلب از دمبرگ را تا پایان بخوانید.
مراحل کاشت سبزی خوردن در خانه
نحوه کاشت سبزی خوردن در خانه زیاد پیچیده نیست و بهراحتی میتوانید با خرید بذر و کاشت آنها را پرورش دهید، البته روش کاشت انواع سبزی خوردن کمی با یکدیگر متفاوت است و بههمینخاطر بهتر است از قبل با آن کمی آشنا باشید. در ادامه با آموزش کاشت سبزی خوردن در خانه آشنا خواهید شد.
کاشت شاهی در خانه
شاهی یکی از پرطرفدارترین سبزیها محسوب میشود و میتوانید آن را در خانه پرورش دهید. بذر شاهی را حدود 24 ساعت در آب قرار دهید تا لایه رویی آن ضعیف شده و آماده جوانهزنی شود. گلدان را با ترکیبی از کوکوپیت و پیت ماس پر کرده و بذرها را در عمق 0.5 سامتیمتری خاک بکارید. روی بذرها را با کمی خاک بپوشانید و آبیاری را شروع کنید. توجه داشته باشید که تا قبل از جوانهزنی، باید خاک همیشه مرطوب باشد.
بیشتر بدانید: نحوه کاشت بذر شاهی در خانه
کاشت تره در خانه
بذر تره را در آب قرار دهید و اجازه دهید که متورم شوند، این کار ممکن است چنیدن ساعت طول بکشد. زمانی که بذرها بهخوبی متورم شدند، آنها را با پارچه از روی آب جمعآوری کنید. ترکیبی از خاک باغچه و کود طبیعی یا کودهای ریز مغذی درون گلدان ریخته و خوب با یکدیگر مخلوط کنید. خاک را آبیاری کنید و بذرها را با فاصله روی خاک قرار دهید. پس از انجام این کار، ترکیبی از ماسه و کود طبیعی را روی بذرها بریزید و خاک را آبیاری کنید.
کاشت جعفری در خانه
بذر جعفری را هم مانند دیگر بذرها باید حدود 12 ساعت در آب بخیسانید تا آماده کاشت شوند. پس از گذشت 12 ساعت، بذرها را روی صافی بریزید تا کاملا خشک شوند. بعد از اینکه خاک گلدان یا باغچه را آبیاری کردید، بذرها را با فاصلهای بین 10 تا 15 سانتیمتر بکارید. حفرههایی با عمق 6 تا 8 میلیمتر روی خاک ایجاد کرده و بذرها را در آن بکارید. گیاه جعفری به نور کم نیاز دارد و میتوانید گلدان آن را در محیطی روشن قرار دهید.
کاشت پونه در خانه
اگر قصد کاشت سبزی خوردن در آپارتمان را دارید، بهترین پیشنهاد برایتان پونه است، چون برای کاشت این گیاه به بذر نیاز ندارید و میتوانید ساقههای آن را بکارید. دو ساقه از پونه را تهیه کرده و در آب قرار دهید تا ریشه بزند. برای کاشت این گیاه نیازی به مادههای ریشه زا ندارید، چون بهراحتی با قرار دادن ساقه در آب، ریشههای پونه شروع به رشد میکنند. وقتی که ریشه ها رشد کردند، میتوانید گیاه را در گلدان بکارید. بهتر است گلدان را نزدیک پنجره قرار دهید تا نور مستقیم به این گیاه بتابد. گلدان را از خاک باغچه پر کنید تا گیاه بتواند بهخوبی رشد کند.
کاشت مرزه در خانه
برای کاشت مرزه باید منافذی با عمق 0.5 سانتیمتر در خاک ایجاد کرده و بذر مرزه را در آن بکارید. فاصله هرکدام از این سوراخها از یکدیگر باید بین 5 تا 7 سانتیمتر باشد که فضای مناسب برای هر کدام از گیاهها فراهم شود. پس از کاشت باید روی حفرهها را با خاک بپوشانید. اگر گیاه را در گلدان میکنید، باید آن را در بخشی از خانه قرار دهید که نور مستقیم به گیاه بتابد.
کاشت ترخون در خانه
اگر میخواهید ترخون را در خانه بکارید، باید خاک باغچه را با کود هوموس ترکیب کنید. وقتی که خاک را آبیاری کردید، میتوانید حفرههایی با عمق 5 تا 8 سانتیمتر ایجاد کرده و گیاه یا بذر را در آنها قرار دهید. اگر میخواهید ساقه گیاه را بکارید، باید اطراف آن را خاک ریخته و کمی فشار دهید تا ساقه تکان نخورد. گلدان این گیاه را باید در قسمت نورگیر خانه قرار دهید.
کاشت ریحان در خانه
بدون شک محبوبترین سبزی خوردن، ریحان است. اگر بهطور کامل با نحوه کاشت سبزی خوردن در خانه آشنا شدهاید، ما پیشنهاد میکنیم این گیاه را برای کاشت انتخاب کنید. پس از انتخاب گلدان مناسب، باید بذر ریحان مرغوب تهیه کرده و در آب بریزید تا متورم شوند. بذرها باید حدود 24 ساعت در آب بمانند. پس از انجام این کار، باید بذر ها را روی پارچه قرار دهید تا خشک شوند. بهترین خاک برای رشد ریحان، ترکیبی از خاک باغچه و خاک برگ است. بذرهای این گیاه را در عمق 1 سانتیمتری و با فاصله 15 سانتیمتری بکارید. پیشنهاد میکنیم روی گلدان را با روزنامه یا نایلون بپوشانید تا رطوبت مورد نیاز برای رشد بذرها فراهم شود.
هر روز باید بین 2 تا 4 بار، آب روی پوشش گلدان اسپری کنید تا خاک مرطوب بماند. جوانهزنی بذر ریحان حدود 2 تا 5 روز طول میکشد و برای تسریع جوانهزنی بهتر است گلدان را در محلی گرم قرار دهید. زمانی که جوانهها سر از خاک بیرون آوردند، میتوانید روزنامه یا نایلون را از روی گلدان بردارید و بهصورت مرتب آبیاری را انجام دهید تا خاک خشک نشود. برای برداشت ریحان بهتر است از چاقو یا قیچی تیز و استریل شده استفاده کنید تا گیاه سمی نشود.
بیشتربدانید:کاشت ریحان در باغچه و خانه
نکات کاشت سبزی خوردن در آپارتمان
تا این بخش از مطلب شما را با روش کاشت سبزی خوردن در خانه آشنا کردهایم و حالا زمان آن رسیده که نکاتی درباره کاشت این گیاهان برایتان توضیح دهیم تا بتوانید راحتتر آنها را پرورش دهید.
کاشت سبزی خوردن در گلدان
اگر قصد کاشت سبزی خوردن در آپارتمان و گلدان را دارید، باید ابتدا گلدانی مناسب با نوع گیاه انتخاب کنید. برای اینکه باکتری و ویروس در گلدان وجود نداشته باشد، بهتر است قبل از کاشت آن را شسته و از خاک پر کنید، پس از پر کردن گلدان از خاک باید روی آن محلول قارچکش بریزید تا قارچها سلامتی گیاه را تهدید نکنند. با انتخاب گلدانهای رنگی میتوانید جلوههای زیباتری به گیاه ببخشید. در واقع با انجام این کار میتوانید علاوهبر پرورش سبزی خوردن در خانه از زیبایی این گیاهان نیز بهرهمند شوید.
کاشت سبزی خوردن در بالکن
اگر میخواهید سبزیجات را در بالکن بکارید، باید حواستان به وزش باد باشد، چون بادهای شدید میتواند باعث از بین رفتن گیاه شود. همچنین باید به اختلافات دمایی بین شب و روز نیز توجه داشته باشید، اگر اختلاف دما در طول شبانه روز زیاد باشد به گیاه شوک وارد خواهد شد و سبزی نمیتواند بهخوبی رشد کند. پیشنهاد میکنیم گیاههایی مانند خیار، گوجه فرنگی، فلفل، ریحان، آویشن و جعفری را برای کاشت در بالکن انتخاب کنید، چون این گیاهها مقاومت بیشتری در برابر اختلاف دمایی دارند.
کاشت سبزی خوردن در باغچه خانه
تفاوتی ندارد کدامیک از سبزیجات را در باغچه بکارید، فقط باید بهدرستی از آنها مراقبت کرده و شرایط مناسب برای رشد آنها را فراهم کنید. اگر این گیاهها را در باغچه بکارید، ممکن است پرندهها مانع رشد آنها شود، پس باید با ترفند مختلف مانع حضور پرندهها نزدیک سبزیجات شوید. نکته دیگری که باید هنگام کاشت سبزی خوردن در منزل به آن توجه داشته باشید، آبیاری آنها است. شما میتوانید با استفاده از چوب رطوبت خاک را بسنجید و اگر کمتر از حد معمول بود، آبیاری را انجام دهید. معمولا سبزی خوردن به نور مستقیم خورشید نیاز دارد، پس بهتر است آن را در بخشی از باغچه بکارید که بتواند بیشترین میزان نور خورشید را دریافت کند. همچنین باید گیاه از درختها فاصله داشته باشد، چون درختها مانع عبور نور خورشید میشوند.
یکیدیگر از کارهایی که باید هنگام کاشت سبزی خوردن در باغچه انجام دهید، تقسیمبندی کردن باغچه است. میتوانید باغچه را به چند بخش تقسیم کرده و انواع سبزیجات را بکارید. با انجام این کار میتوانید راحتتر مراقبتهای لازم هرکدام از این گیاهها را انجام داده و شرایط مورد نیاز هرکدام را فراهم کنید. تا حد امکان اجازه رشد علف هرز اطراف سبزیجات را ندهید و همچنین با استفاده از سم، آفات و بیماریهای گیاهان را کنترل کنید.
بهترین زمان کاشت سبزی خوردن
یکی از مهمترین مواردی که باید هنگام کاشت سبزی در خانه به آن توجه داشته باشید که گیاه مورد نظر شما با فصل گرما سازگار است یا خیر. بدون شک اولین سوالی که هنگام کاشت سبزی خوردن برایتان پیش میآید این است که باید این گیاه را در چه فصلی بکارید. فهمیدن زمان مناسب کاشت سبزی زیاد سخت نیست و ما در ادامه قصد بررسی آن را داریم.
کاشت سبزی خوردن در بهار
سبزی خوردن در هوای خنک میتواند رشد بهتری داشته باشد، پس بهترین فصل کاشت سبزی خوردن در باغچه بهار یا پاییز است. البته این زمان به آبوهوای منطقه شما نیز بستگی دارد، ممکن است بتوانید این گیاه را اواخر پاییز نیز بکارید و گیاه سرمای زیادی نبیند. بسیاری از کشاورزان و افراد علاقهمند به کاشت سبزی در خانه، اوایل بهار شروع به کاشت این گیاه میکنند. درصورتی که آموزش کاشت سبزی خوردن در خانه را بهطور کامل دیدهاید، میتوانید در این فصل، کاشت را شروع کنید. خنکی هوا و روزهای طولانی دو ویژگی مهم است که بهار کاملا آنها را دارد و سبزیجات هم به آن علاقه دارند.
زمان کاشت سبزی خوردن از این جهت اهمیت دارد که اگر آنها را در فصل زمستان بکارید، باعث میشود که سرما، بذرها را از بین ببرد و نتوانند جوانه بزنند. همچنین اگر آنها را دیرتر بکارید، زمان رشد و بلوغ این گیاه با فصل سرما مصادف خواهد شد و سبزی نمیتواند نیرو مورد نیاز خود را از خورشید دریافت کند.
سبزیجاتی که مناسب هوای گرم است، جثه بزرگتر و ریشههای عمیقتری دارند. مهمترین سبزیجاتی که میتوانید در گرما بکارید، خیار، انواع فلفل، بادمجان، گوجه فرنگی، کدو و… هستند. این گیاهها را باید اوایل تابستان تا قبل از شروع پاییز بکارید تا بتوانند رشد خوبی داشته باشند.
کاشت سبزی خوردن در زمستان
اگر میخواهید سبزی خوردن را در فصل زمستان بکارید، میتوانید از روش نشا گیری استفاده کنید. بذرها را در فصل زمستان در سینی نشا یا گلدان کوچک بکارید تا اوایل بهار نشا آنها رشد کرده باشد و بتوانید آنها را در باغچه بکارید. البته اگر قصد کاشت سبزی خوردن در منزل و گلدان را دارید، میتوانید این کار را در فصل زمستان نیز انجام دهید، فقط باید گلدان را در بخشی از خانه قرار دهید که بیشترین میزان نور به آن بتابد. اگر سبزی خوردن را در گلدان کاشتید، باید شرایط مورد نیاز برای رشد آن، مانند گرما، رطوبت و… را برای گیاه فراهم کنید.
یکیدیگر از مواردی که باید هنگام کاشت سبزی خوردن در زمستان این است که بدانید کدام گیاهها را بهتر است در این فصل بکارید. پیازچه، نعناع، تربچه، جعفری، گشنیز، تره، پیاز، اسفناج، کرفس، کاهو، شاهی، هویج، شلغم و… مهمترین سبزیجات قابل کاشت در فصل زمستان است.
بیشتر بدانید:نحوه کاشت بذر نعناع
خاک مناسب برای کاشت سبزی خوردن
پس از آشنایی با طرز کاشت سبزی خوردن در خانه، نوبت به انتخاب خاک مناسب برای کاشت این گیاه میرسد. انتخاب بستر رشد مناسب برای سبزی خوردن بسیار مهم بوده و باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. خاکی که قصد دارید بذر سبزی خوردن را در آن بکارید نه باید مانند خاک رس سنگین باشد و نه مثل شن و ماسه سبک! بهترین انتخاب برای بستر رشد مناسب کاشت سبزی خوردن خاک باغچه است. برای اینکه گیاه بتواند مواد غذایی مورد نیازش را از خاک تامین کند، میتوانید مقداری خاک برگ یا کمپوست گیاهی را با خاک باغچه ترکیب کرده و سپس بذرها را بکارید.
باید خاکی را برای کاشت سبزی خوردن در منزل انتخاب کنید که از هرگونه چمن، علف هرز، سنگریزه، قارچ و… عاری باشد. تفاوتی ندارد چه گیاهی را میخواهید بکارید، بستر رشد باید دو ویژگی مهم داشته باشد که بتواند رشد خوبی داشته و این دو ویژگی عبارتند از زهکشی مناسب و غنی بودن. با تنظیم کردن مقدار رس و شن موجود در خاک میتوانید تا حد زیادی زهکشی خاک را کنترل کنید.
نکات مهم برای مراقبت از سبزی خوردن پس از کاشت
پس از پیاده سازی روش کاشت سبزی خوردن در خانه باید از آن نگهداری کنید تا بتوانید گیاهی سالم از آن برداشت کنید. سبزی خوردن نیز مثل بقیه گیاهها به نگهداری نیاز دارد و باید نکات مهم مربوط به آن را بدانید. پس از کاشت سبزی خوردن باید به میزان رطوبت خاک آن توجه داشته باشید و اجازه ندهید که خاک بهطور کامل خشک شود. یکیدیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای برداشت سبزی خوردن از چاقو یا قیچی تیز و استریل شده استفاده کنید، چون ممکن است هنگام برداشت برگ یا ساقهها، ریشه گیاه در خاک تکان بخورد. همچنین با انجام این کار میتوانید مانع تماس باکتریها با گیاه شوید.
برای اینکه گیاهی سالم و مقوی برداشت کنید، بهتر است از کودهای ارگانیک مربوط به هر گیاه استفاده کنید؛ با انجام این کار، گیاه میتواند از مواد مغذی داخل خاک تغذیه کرده و رشد بهتری داشته باشد. همچنین با استفاده از سم و آفتکشها میتوانید از بیماریهای مختلف جلوگیری کرده و سبزی خوردن سالم برداشت کنید.
ما در این مطلب اطلاعاتی کامل درباره روش کاشت سبزی خوردن در خانه را برایتان شرح دادیم. اگر سوالی درباره چگونگی کاشت سبزی خوردن در خانه داشتید، میتوانید آن را با ما در میان بگذارید تا راهنماییتان کنیم.
سوالات متداول درباره کاشت انواع سبزی خوردن
آیا میتوانیم سبزی خوردن را در گلدان هم بکاریم؟
بله. شما با تهیه بذر هرکدام از سبزیجات میتوانید آنها در گلدان پرورش دهید. فقط باید شرایط مورد نیاز رشد هرکدام را فراهم کنید.
کدامیک از سبزیجات را میتوانیم زمستان بکاریم؟
پیازچه، نعناع، تربچه، جعفری، گشنیز، تره، پیاز، اسفناج، کرفس، کاهو، شاهی، هویج، شلغم جز مهمترین سبزیجات قابل کاشت در زمستان محسوب میشوند.
سلام، بله مقاله خوبی بود استفاده کردم
سلام مقاله خوبی بود سپاس
انشالله همیشه سلامت باشید…ممنون که کامل توضیح دادید