بررسی اصول و شرایط نگهداری از نخل اریکا به صورت کامل
معرفی نخل اریکا
نخل اریکا یکی از گیاهان آپارتمانی است که بیشتر در آپارتمانها، ادارهها و مراکز خرید دیده میشود. نخل اریکا با نام علمی butterfly palm, areca palm در دنیا شناخته میشود. این گیاه از خانواده اریکاسه و بومی مناطق ماداگاسکار است. متاسفانه خانواده اریکاسه در این مناطق با مشکلات زیادی روبرو است و نگهداری نخل اریکا دیگر طرفداری در ماداگاسکار ندارد.
همانطور که اشاره کردیم اریکا گیاهی آپارتمانی است، اما این نوع نخل برعکس گیاههای آپارتمانی شرایط نگهداری سختی دارد، پس باید در مراقبت نخل اریکا کوشا باشید. این گیاه وقتی که شرایط نگهداری خوبی داشته باشد تا شش متر رشد میکند. اگر هم شرایط نگهداری متوسطی داشته باشد تا چهار متر قد میکشد. هربرگ در این نخل معمولا شش تا هشت برگچه دارد. برگهای این گیاه مثل تمام نخلها مثل طاق است. برگهای اصلی و بالغ آنهم معمولا 40 تا 60 برگچه دارد.
شرایط نگهداری نخل اریکا در آپارتمان
نخل اریکا در فصلهای بهار و تابستان بهتری دارد و بههمیندلیل آن را در این فصل میکارند. این گیاه معمولا خاکهای اسیدی را دوست دارد و نباید آبیاری آن را با آبهای املاحدار انجام دهید. بهمنظور ساختن فضای ایدهآل برای نخل آریکا موارد مهم بسیاری است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
دمای مورد نیاز
همانطور که میدانید این نخل بومی مناطق گرمسیر است، این به این معنی نیست که در دمای بسیار بالا مشکلی برای گیاه پیش نمیآید و به این معنی است که نخل اریکا دمای نسبتا بالا را دوست دارد. دمای مورد نیاز این نوع نخل 20 الی 30 درجه سانتیگراد است. اگر مکانی که این گل در آن نگهداری میشود بسیار گرم باشد، برگهای گل یا کامل میسوزد یا شادابی خود را از دست میدهند. قابل به ذکر است که به هیچ عنوان این گیاه را کنار شوفاژ یا بخاری قرار ندهید، چون از عمر نخل اریکا کاسته میشود.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل سانسوریا
نور مورد نیاز
برعکس بسیاری از گیاهها، نخل اریکا علاقه زیادی به نور ندارد. این موضوع به این معنی است که این گل بدون نور مستقیم با غیر مستقیم رشد میکند. با این تفسیرها اگر دوست دارید نخل خود را در سایه مطلق بگذارید، میتوانید این کار را با خیال راحت انجام دهید. لازم به ذکر است که اگر گل را در محلی بگذارید که نور غیر مستقیم به آن برسد گیاهتان بهتر رشد میکند.
آبیاری مورد نیاز
آفتهای نخل اریکا درصورت آبیاری زیاد رشد میکند. اگر هنگام مراقبت نخل اریکا به زهکشی بستر رشد آن توجه کنید، رشد گیاه دوبرابر میشود. وقتی که نوک برگهای گیاهتان به اصطلاح سوخت، بدانید که آب مورد نیاز به گیاه نمیرسد و باید آبیاری را بیشتر انجام دهید. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، این گیاه به آب با املاح زیاد حساس است و باید آب کاملا تصفیه شده به آن داد. اگر میخواهید مشکل بیآبی یا خشکی برای گیاهتان پیش نیاید هرموقع که میخواهید به آن آب بدهید خاک نخل را لمس کنید و در صورت حشک بودن خاک آبیاری را انجام بدهید.
کودهی مورد نیاز
گیاه اریکا خاکهای اسیدی را دوست دارد. اگر میخواهید گیاه رشد بیشتری داشته باشد بهتر است قبل از آبیاری گیاه، مقداری آب لیمو تازه با آبی که میخواهید به گیاه بدهید مخلوط کنید و بعد مخلوط را روی خاک بریزید. وقتی که مواد غذایی نخل اریکا کم باشد، بعد از رشد برگهای جدید، برگهای قدیمی کمکم زرد شده و بعد میگندند. برای حل این مشکل باید کود گیاهتان را عوض کنید و کودی با کیفیت برای او تهیه کنید. برای تهیه انواع کود مورد نیاز گیاه خود میتوانید به فروشگاه دمبرگ مراجعه نمایید.
هرس کردن نخل اریکا
نخل اریکا در جوانی کمترین خرابی را دارد و بهتر است وقتی که گیاه سن کمی دارد، آن را هرس نکنید. اگر میخواهید بهترین هرس را برای گیاه خود انجام دهید وقتی که گیاه پیر شد و برگهای آن شروع به زرد شدن کرد هرس کردن را شروع کنید.
رطوبت مورد نیاز
نخل اریکا جز گیاههایی است که رطوبت را به شدت دوست دارد و اگر در محیطی مرطوب از او مراقبت کنید رشد نخل بسیار بیشتر میشود. اگر محیطی که در آن از نخل اریکا خود نگهداری میکنید رطویت مورد نیاز را ندارد نگران نباشید چون با آبپاشی منظم یا پر آب کردن زیرگلدانی، بهطوری که آب به خاک گلدان برسد، میتوانید رطوبت مورد نیاز نخل اریکا را برای او فراهم کنید.
بیشتر بخوانید: نگهداری گل بنجامین
روش های تکثیر نخل اریکا
تکثیر نخل اریکا به دو روش انجام میشود. روش اول تکثیر با بذر است، وقتی میخواهید از این روش گیاهی را تکثیر کنید، باید مدت زمان زیادی صبر کنید تا گیاه بالغ شود. روش دوم، تکثیر با تقسیم بوته است. مدت زمانی که طول میکشد نخل با این روش به بلوغ برسد، کمتر از تکثیر با بذر است. در ادامه این دو روش را برایتان توضیح میدهیم.
تکثیر به وسیله بذر
در این روش تکثیر نخل اریکا، بیش از دو ماه طول میکشد تا گیاه به بلوغ برسد. دلیل طولانی بودن این روش زمان جوانه زدن دانه است که صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. وقتی که بذرهای این نخل کامل خیس خورده و وقت کاشت آنها رسیده بود، حتما باید بذرها را با چاقو زخمی کنید. دلیل این کار زخیم بودن بذر نخل اریکا است. البته لازم به ذکر است که اگر بلافاصله بعد از رسیدن دانه او را از گیاه جدا کنید احتیاجی به این کار نیست.
بعد از زخمی کردن بذرها، وقت آن میرسد که بذرها را در خاک بکارید. احتیاجی نیست که بذرها را در عمقی زیاد از خاک بکارید، بذرها را طوری در خاک قرار دهید که لایهای نازک از خاک روی آنها را بپوشاند. برای این که بذرها با سرعت بیشتری جوانه زدن خود را شروع کنند باید دمای محلی که بذرها در آن جا کاشته شده را بالا ببرید. دمای که باعث میشود سرعت جوانه زدن بالا برود بین 26 تا 29 درجه سانتیگراد است.
هنگام جوانه زدن بذرها، نباید گلدان بذرها را زیر نور خورشید بگذارید، اما بهتر است محیط اطراف آن روشن باشد. همانطور که میدانید بهترین مکان برای جوانهزنی گیاه، گلخانه است. اگر گلخانه دردسترس شما نیست نگران نباشید، چون با پلاستیک میتوانید فضای گلخانه را برای گیاه خود بسازید. برای این کار یک پلاستیک را روی گلدان بذر خود بکشید تا رطوبت گلدان خارج نشود.
تکثیر به وسیله تقسیم بوته
برای تکثیر نخل اریکا به روش تقسیم بوته اول باید گیاه را از گلدان خارج کنید. بعد از این کار وقت آن میرسد که ریشه نخل کوچک را از نخل مادر جدا کنید. برای جدا کردن به یک جسم تیز و تمیز نیاز دارید. بهتر است برای این کار از یک چاقو تمیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که تمیز بودن چاقو یا هر جسم تیز دیگری جز مهمترین نکات برای انجام این کار است، اگر با جسمی کثیف این کار را انجام بدهید ریشه گیاه خر اب میشود.
بعد از جدا کردن جوانه از گیاه مادر، وقت آن میرسد که نخل را در گلدانی جدا بکارید. بهتر است برای بستر کاشت جوانه از ترکیب خاکبرگ و شن استفاده کنید. محل گلدان جوانه در دو هفته اول باید دور از نور مستقیم خورشید و با دمای 18 تا 20 درجه سانتیگراد باشد. یکی از کارهای که به رشد و طراوت بیشتر جوانه در روزهای اول کمک میکند، غبارپاشی است.
آشنایی با آفت ها و بیماری های نخل اریکا
نخل اریکا جزو گیاههای است که که آفتهای زیادی به سراغ آن میآیند. در ادمه تمام آفتهای این گیاه را برای شما توضیح میدهیم.
کنه قرمز
کنه قرمز یکی از آفت های نخل اریکا است. تشکیل شدن تارهای ریز در قسمت زیرین برگ نخل یکی از نشانههای این آفت است. اگر برگهای نخل، زرد و بیحال شدند، یعنی این آفت کار خود را انجام داده. برای پیشگیری از خرابی گیاه در برابر کنه قرمز باید از سموم ضد آفت طبق دستورالعمل نوشته شده روی بستهبندی استفاده کنید.
حشرات سپرداری
این حشرت هم یکیدیگر از بیماری های نخل اریکا به حساب میآیند. نشانههای این آفت، لکههای زرد رنگ یا قهوهای است که روی برگها بوجود میآیند. این آفت از شیره نخل تغذیه میکند. برای درمان این بیماری نخل اریکا باید سم مخصوص را خریداری کنید.
بیشتر بخوانید: قلمه زدن شمعدانی در خاک
شپشک آرد آلود
وقتی زخمهای پنبهای سفید رنگ روی نخل خود دیدید، یعنی شپشک آرد آلود به سراغ گیاه آمده. این حشره هم از شیره گیاه تغذیه میکند و برای درمان آن باید از سم مخصوص استفاده کنید.
ما در این مطلب تمام تلاش خود را برای آشنایی بیشتر شما با نخل ار یکا کردیم. برای خرید سموم، کود و… مورد نیاز نخل اریکا میتوانید به فروشگاه اینترنتی دمبرگ مراجعه کنید. اگر درباره شرایط و روشهای نگهداری نخل اریکا سوالی داشتید، آن را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید تا کارشناسان شما را راهنمایی کنند.
برای مشاهده قیمت و خرید گل پتوس میتوانید به صفحه فروشگاه مراجعه نمایید.