نحوه کاشت پیاز گل نرگس و نگهداری از آن
شکوفه های زیبای گل نرگس نشانه ای از رسیدن بهار و سال نو هستند؛ اما آیا می دانید کاشت پیاز گل نرگس چگونه است؟ در این مقاله قصد داریم نکاتی را در رابطه با مراحل کاشت و پرورش گل نرگس شرح دهیم که با خیال راحت به گلکاری باغچه یا باغ خود بپردازید.
گل نرگس یکی از گیاهان چندساله مقاوم است که اغلب در آمریکای شمالی به جز مناطق گرمسیری آن به چشم می خورد. با توجه به آنکه این گل از طریق کاشت پیاز پرورش می یابد، بهتر است این گل زیبا را در فصل پاییز بکارید که در اواخر زمستان یا اوایل بهار آن را برداشت کنید. پیشنهاد می دهیم در ادامه در کنار دمبرگ باشید و با نحوه کاشت این گل زیبا و نیازهای آن آشنا شوید.
انتخاب نوع پیاز گل نرگس
اگر تنها کمی به پرورش گل و گیاه علاقه داشته باشید، احتمالا با انواع گل نرگس نظیر نرگس شهلا، نرگس شیراز، نرگس پرپر، هزار پر، شست پر، پنجه گربه ای و … آشنا هستید. هر یک از این گل ها زیبایی و عطر خاص خود را دارند که با کاشت ان ها در باغچه یا گلدان انگار خانه ای در بهشت دارید.
پیش از آنکه به آموزش کاشت پیاز گل نرگس بپردازیم، ابتدا بهتر است به شما بگوییم چگونه پیاز مرغوبی را انتخاب کنید که در طول رشد از بین نرود و آفات و بیماری به آن حمله نکند. توصیه می کنیم که از کاشت پیاز گل نرگس نترسید؛ زیرا این گل برخلاف دیگر گیاهانی که از طریق پیاز تکثیر می شوند، روش کاشت بسیار آسانی دارد. تنها چند نکته را باید پیش از خرید پیاز گل نرگس در نظر بگیرید.
در ابتدا توصیه می کنیم پیاز گل نرگس را در فصل سرد سال مانند پاییز خریداری کنید. همچنین پیازی را که انتخاب می کنید ظاهر پیاز را بررسی کرده که هیچگونه خراشیدگی یا بریدگی روی آن دیده نشود؛ زیرا پس از کاشت پیاز و در حین آبیاری، آب از طریق این بریدگی ها به درون پیاز نفوذ می کند و باعث پوسیدگی آن می شود.
سپس دقت کنید که پیاز بو نامطلوبی ندهد و ساقه آن سبز نشده باشد. لازم به ذکر است اغلب پیازهایی که دو دماغه یا دو نوک دارند، گل های بیشتر و درشت تری می دهند؛ زیرا از هر دماغه یک گل و ساقه می روید. همچنین توصیه می کنیم اگر قصد ندارید پیاز خریداری شده را بکارید، بهتر است آن را درون یخچال و دور از میوه هایی همچون سیب قرار دهید. فروشگاه اینترنتی دمبرگ با عرضه انواع پیاز مرغوب گل نرگس در خدمت مشتریان سراسر کشور است. برای خرید پیاز گل نام محصول را در سایت جستوجو کنید.
مطلب پیشنهادی: گیاهان زینتی همیشه سبز برای خانه
نیازهای محیطی و شرایط نگهداری پیاز گل نرگس
پس از انتخاب پیاز مناسب برای کاشت، باید بدانید که برای داشتن گل هایی زیبا باید نکاتی را در نگهداری پیاز این گل در نظر بگیرید. در زیر برخی از شرایط نگهداری پیاز گل نرگس را شرح می دهیم:
- پیازها را درون پاکت کاغذی نگهداری کنید؛ با این کار از رسیدن نور به پیازها و رشد زودهنگام آن ها جلوگیری کرده اید. البته فراموش نکنید که درب پاکت را باید باز بگذارید که هوا در جریان باشد؛
- پاکت را در مکانی خشک و خنک مانند انباری، پارکینگ یا زیرزمین و در دمایی بین 16 الی 18 درجه سانتی گراد قرار دهید؛
- اگر در منطقه گرمسیری زندگی می کنید، پیازها را با شرایط گفته شده درون یخچال و به دور از سایر مواد غذایی تولید کننده گاز اتیلن مانند سیب بگذارید. در غیر این صورت پس از کاشت پیاز گل نرگس شاهد گل های زیبای این گیاه نخواهید بود.
به طور کلی پیاز گل نرگس پس کاشت در روز به دمایی در حدود 18 درجه و در شب به دمایی در حدود 12 درجه سانتی گراد نیاز دارد. همچنین بهتر است برای کاشت پیاز این گل از ورمی کمپوست بهکام، کودهای حیوانی و خاک سبک استفاده کنید. برای تهیه انواع کودهای داخلی و خارجی از فروشگاه دمبرگ با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
با رعایت نکات مذکور به راحتی قادر هستید در اواخر آذرماه یا اواسط دی ماه پیازها را در عمق 7 سانتی متری زمین بکارید و با آغاز سال نو از دیدن باغچه پرگل خود لذت ببرید.
انواع روش های کاشت گل نرگس
در این بخش قصد داریم به آموزش کاشت پیاز گل نرگس به سادگی آب خوردن بپردازیم که تنها با چند اقدام ساده شاهد گل های زیبا و شیپوری این گیاه زیبا و خوش عطر باشید. به طور کلی قادر هستید گل نرگس را در گلدان یا به طور مستقیم در باغچه بکارید. در زیر به طور مفصل به شرح هر یک از این موارد می پردازیم.
کاشت پیاز گل نرگس در گلدان
آیا چگونگی کاشت پیاز گل نرگس در گلدان را می دانید؟ پیش از کاشت بهتر است گلدان مناسبی را با عمق 18 سانتی متری برای گیاه انتخاب کنید؛ زیرا پیاز باید از به اندازه 5 سانتی متر از دیواره های گلدان فاصله داشته باشد. در این مرحله ته گلدان را کمی سفال شکسته یا سنگریزه بریزید که زهکشی مناسب فراهم شود. پیش از کاشت، انتهای پیازها را به مدت 2 ساعت در آب ولرم قرار دهید. سپس گلدان را با خاک مناسب پر کنید و پیاز را به دور مورب در آن بگذارید. در نهایت اطراف پیاز را با باقی مانده خاک بپوشانید.
در این مرحله گلدان را آبیاری کنید و آن را در محیط گرم و مقابل نور خورشید قرار دهید. پس از جوانه زنی و رشد ساقه ها، خاک گلدان را مرطوب نگه دارید و آن را هر دو هفته یکبار با کود تقویت کنید. پس از گلدهی، گلدان را از مقابل تابش نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. لازم به ذکر است دمبرگ با عرضه انواع گلدان و بستر کاشت مناسب از کاشت تا برداشت محصول در کنار مشتریان محترم است.
کاشت پیاز گل نرگس در زمین یا مزرعه
برای آنکه با چگونگی کاشت پیاز گل نرگس در زمین آشنا شوید، در این قسمت همراه ما باشید. این پیاز گل برخلاف گل لاله در سال گلدهی می کند. به همین دلیل افراد زیادی به کاشت آن در باغچه علاقه دارند. پیش از کاشت بهتر است خاک مناسبی را برای گیاه فراهم کنید. به این منظور باغچه را به خوبی شخم بزنید و زهکشی مناسبی را برای آن فراهم کنید. سپس برای از بین رفتن بیماری های درون پیاز، آن را درون محصول های سم کاپتان یا سم قارچ کش کاربندازیم غوطه ور کنید. در این مرحله عمق مناسبی را برای کاشت پیازها در باغچه انتخاب کنید و هر پیاز را درون یک حفره بکارید. در نهایت با آبیاری مناسب و نور کامل شاهد جوانه زنی پیازها خواهید بود.
مراحل کاشت پیاز گل نرگس
مراحل کاشت و پرورش گل نرگس در گلدان یا باغچه را در قسمت قبل به طور کامل شرح دادیم. فراموش نکنید که این پیاز نیز مانند سایر پیازها نسبت به آبیاری بیش از حد حساس است؛ زیبا آب بی اندازه باعث پوسیدگی پیاز و گندیدگی آن می شود. حتما برای کاشت این پیاز نکات زیر را درنظر بگیرید:
- انتخاب خاک مناسب با نوع پیاز؛
- ایجاد زهکشی مناسب برای باغچه یا گلدان؛
- از بین بردن بیماری های درون گیاه به کمک سموم نامبرده؛
- انتخاب محل کاشت دارای نور کافی؛
- ایجاد رطوبت کافی در طول فصل رشد پیاز؛
- کاشت پیاز در عمق مناسب با توجه به اندازه آن؛
- رعایت فاصله 4 الی 10 سانتی متری برای کاشت چند پیاز در کنار یکدیگر.
فراموش نکنید که گل نرگس برای حیوانات خانگی سمی است؛ بنابراین پس از کاشت دور زمین را حصار بکشید یا گلدان را دور از دسترس حیوانات قرار دهید.
پس از تمام شدن یک دوره پرورش گل نرگس در گلدان چه کار کنیم؟
اگر قصد دارید پس از پایان گلدهی پیازها از آن ها مجدد برای کاشت استفاده کنید، باید نکاتی را در نظر بگیرید. ابتدا اجازه دهید برگ های گیاه به طور طبیعی و کامل خشک شوند. سپس با آزاد کردن خاک گلدان، پیازها را به آرامی از درون گلدان جدا کنید. توجه داشته باشید که اگر پیازی نرم بود، آن را دور بیاندازید؛ زیرا پیاز فاسد شده است. در این مرحله به کمک قیچی باغبانی ریشه های پیازها را ببرید و آن را درون هوای آزاد بگذارید. با این کار پیازها به طور کامل خشک خواهند شد. البته هرگز پیازها را مقابل تابش نور خورشید قرار ندهید؛ در این صورت پیازها به راحتی از بین می روند. در نهایت با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله شرایط لازم برای نگهداری از پیازها را فراهم کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع محصولات کشاورزی و ابزارهای باغبانی و انواع پیاز گل مانند پیاز گل مریم با شماره های موجود در سایت دمبرگ تماس بگیرید. این مجموعه با عرضه بیش از 500 نوع از محصولات کشاورزی به صورت آنلاین در کنار مشتریان محترم است.
سلام ممنون
بهتر است در پایان مطلب سوال کنید :
ایا مطالب بالا را دقیقا مطالعه کردید؟
سلام
مطالب اموزنده و کاربردی بود.
درود وقت بخیر
سپاس از شمابابت مطالب بسیار خوبتون
فقط اگر همچون مواقعی در مورد خاک موردنیاز به زیان ساده تربگیدممنون میشم.واقعا چیزی از کاشت مثلا نرگس نمیدونیم که دنبال راهکار میگردیم.پس اگر بگید خاک مخصوصش باید خاک باقچه باشه یا خاک و برگ آماده یا کوکوپیت یا این دسته از خاکها خیلی بهتره.بعد از اینکه اسم خاکرو راهنمایی کردید لطفا بگید نیازه بجای آب اول از قارچ کش استفاده کنیم؟من دیشب چندتا پیاز خریرم که توی گلدان بکارم.
بازم ازتون سپاسگذارم.خداخیرو برکت و سلامتی و طول عمربده بهتون❤️💐🙏🙏🙏
سلام و ارادت بهتره خاک باغچه ای که کمی توش کود دامی اضافه شده باشه و نرم و سیاه رنگ باشه ازهمه بهتره. اگه اب اول قارچکش اضافه شود خیلی بهتره و ضدعفونی میکنه خاک رو
واقعا ازتون سپاسگذارم که علاوه بر مطالبتون بازهم جواب سوالات رو باحوصله و دقت میدید
خداخیرتون بده💐🫡
خواهش میکنم عزیزم