معرفی بهترین سم برای از بین بردن علف های هرز
زمانی که فصل کاشت گیاهان فرا می رسد، کشاورزان علاوه بر مراقبت از گیاهان کاشته شده، باید علف های هرز را نیز از بین ببرند که خسارتی به محصولات آن ها وارد نشود. برای این کار باید اطلاعات کاملی از روش مبارزه با علف های هرز داشته باشند که آسیب های احتمالی را به حداقل برسانند. به طور کلی کنترل علف های هرز با روش های شیمیایی یا ارگانیک و دستی انجام می شود که پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با آن ها در ادامه ما را همراهی کنید.
علف های هرز به چند روش تقسیم می شوند؟
هر گیاهی که به طور ناخواسته در طبیعت می روید، علف هرز خوانده می شود. علف هرز در واقع نوعی از گیاهان موجود در طبیعت است که تغذیه دام ها و حیوانات را فراهم می کند؛ اما وجود این گیاهان برای کشاورزی و مزارع چندان جالب نیست. برای مثال بوته های گندم در مزرعه جو نوعی علف هرز تلقی شده که کشاورزان باید به دنبال راهی برای از بین بردن آن ها باشند. خرید سم مناسب برای ریشهکن کردن علفهای هرز یکی از روشهای مبارزه باا آنها است. برخی اوقات روش مبارزه با علف های هرز به صورت شیمیایی بوده و امکان دارد اثرات مواد مضر روی محصولات باقی بماند. به همین دلیل اغلب استفاده از سموم ارگانیک فواید بیشتری را برای کشاورزان دارد؛ اما این علف های هرز چند نوع هستند؟ در ادامه به روش های تقسیم این گیاهان می پردازیم.
- طبقه بندی بر اساس ظاهر: این گیاهان ممکن است به صورت باریک برگ یا برگ های پهن باشند.
- طبقه بندی براساس طول عمر: این علف ها طول عمری یکساله، دوساله، چندساله یا دائمی دارند.
- طبقه بندی براساس محل زندگی: برخی از این علف ها ممکن است به صورت آبزی، مرتعی یا جنگلی زندگی کنند. همچنین تعدادی از آن ها به زمین های شور علاقه دارند و زمین های سایه را ترجیح می دهند.
- طبقه بندی براساس نوع تکثیر: در صورت آشنایی با روش های تکثیر علف های هرز، به راحتی قادر به مبارزه با آن ها هستید. این علف ها ممکن است به وسیله بذر، ریزوم، غده یا پیاز ازدیاد یابند.
علف های هرز چگونه موجب خسارت می شوند؟
اگر در مزرعه خود گیاهی غیر از گیاه اصلی کاشته شده مشاهده کردید، به آن گیاه علف هرز می گویند و باید به دنبال کنترل آن باشید؛ زیرا این علف ها ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را به وجود آورند. به طور کلی ماهیت برخی از گیاهان مانند یولاف و پیچک صحرایی علفی است؛ اما برخی دیگر در شرایط خاصی به عنوان علف شناخته می شوند. وجود این گیاهان مزاحم، خساراتی را در پی دارد که در زیر شرح می دهیم:
- کمبود مواد غذایی و آب برای گیاه اصلی و جذب آن ها توسط علف های هرز؛
- افزایش بیماری ها و حمله آفات؛
- ترشح مواد سمی و مضر برای انسان و دام ها توسط برخی از علف های هرز؛
- افزایش هزینه ها.
برخی از علف های هرز، آفات و بیماری ها را به سمت خود جذب می کنند. در واقع در فصل بهار که گیاهان رشد خود را آغاز می کنند، این آفات روی جوانه ها می نشینند و به مرور با آلوده کردن گیاه، باعث توقف رشد آن ها می شوند. به این منظور کشاورزان باید به دنبال بهترین روش مبارزه با علف های هرز باشند. این روش ها ممکن است هزینه های کشاورزان را افزایش دهد؛ زیرا باید پیش از کاشت بذر و گیاه در مزرعه به کنترل علف های هرز پرداخت.
روش های پیشگیری از رویش علف های هرز
پیش از آنکه به دنبال روش مبارزه با علف های هرز باشید، بهتر است راهی برای پیشگیری از ظاهر شدن آن ها پیدا کنید. کشاورزان با توجه به امکانات منطقه جغرافیایی خود، به دنبال کم هزینه ترین و آسان ترین راه برای پیشگیری و کنترل علف های هرز هستند. به طور کلی روش های پیشگیری از علف های هرز به شرح زیر است:
- جلوگیری از کاشت بذوری ناخالص و آلوده به علف هرز؛
- کنترل ورود دام ها برای چرای باقی مانده گیاهان؛
- عدم استفاده از کودهای حیوانی حاوی بذور هضم نشده؛
- جلوگیری از انتقال ریزوم و ساقه های ریشه دهنده به مزارع توسط ادوات کشاورزی؛
- عدم استفاده از آب های آلوده برای آبیاری.
پیشنهاد می دهیم هنگام خرید بذر، بذوری را خریداری کنید که کاملا مرغوب بوده و درصد ناخالصی آن ها بسیار اندک باشد. پیش از کاشت بذور در مزرعه، به خوبی آن ها با سمومی مانند کاپتان و کاربندازیم ضدعفونی کنید. برای تهیه بذرهای مرغوب و دیگر ابزارهای کشاورزی با شماره های موجود در سایت فروشگاه اینترنتی دمبرگ تماس بگیرید.
روش ها و راه های مبارزه و کنترل علف های هرز
به طور کلی دو روش مبارزه با علف های هرز وجود دارد. در روش اول با استفاده از ابزارهای باغبانی و مکانیکی، از گسترش علف های هرز جلوگیری می شود. به این منظور کشاورزان به کمک شخم زدن زمین تا عمق 30 سانتی متری علف های هرز را از بین می برند؛ باقی مانده گیاهان را در زمین های کشاورزی آتش می زنند یا اینکه به کمک وجین کردن به نابودی علف های هرز بین بوته ها می پردازند. در روش دوم به کمک سموم کشاورزی و شیمیایی علف های هرز را نابود می کنند. در این روش از علف کش های پیش رویشی یا پس رویشی کمک می گیرند.
استفاده از علف کش ها در مبارزه با علف های هرز
در روش مبارزه با علف های هرز دو نوع سم علف کش وجود دارد. برای استفاده از علف کش های پس رویشی، پس از آنکه علف های هرز روییدند، از علف کش توفوردی جهت نابود کردن علف هرزهای پهن برگ داخل چمن یا باغچه می توان استفاده کرد و از علف کش گلایفوزیت جهت از بین بردن تمام پیاز یا ریزوم علف هرزها می توان از این محصولات استفاده کنید. علف کش های پیش رویشی مانند تریفلورالین نیز قبل از جوانه زدن این گیاهان ناخواسته برای از بین بردن علف های هرز به کار می روند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این علف کش ها و انتخاب بهترین محصول، با کارشناسان فروشگاه دمبرگ تماس حاصل کنید.
دسته بندی علف کش ها بر اساس زمان اثر گذاری
در روش مبارزه با علف های هرز، سه زمان بندی برای استفاده از علف کش ها وجود دارد که با توجه به نوع محصول و کاربرد هر یک به کار می روند. در ادامه به بررسی این علف کش ها می پردازیم.
- استفاده از علف کش پیش از کاشت: این علف کش ها مانند سم تری فلورالین رشد بذر علف های هرز را به تعویق می اندازند و تا زمانی که گیاهان اصلی به خوبی رشد کنند، به خاک زده می شوند. پیش از کاشت بذر یا نشا در زمین، این محصولات به کار می روند. اغلب این علف کش ها تاثیر بدی روی جوانه ها نمی گذارند و به نابودی علف های هرز کمک می کنند.
- استفاده از علف کش پیش از رویش: این محصولات پس از کاشت بذور و پیش از جوانه زنی آن ها به خاک زده می شوند و از رشد علف های هرز جلوگیری می کنند.
- استفاده از علف کش پس از رشد گیاه: برخی از این محصولات برای گیاهان دیگر ضرر دارند مانند علف کش ریشه سوز گلایفوزیت و تا ریشه علف هرز را بین می برد. برخی دیگر سموم تماسی می باشند و فقط برگهای علف هرز را ازبین می برند و باید به گونه ای پاشیده شوند که روی گیاه قرار گیرند مانند علف کش پاراکوات . نوع دیگری از این محصولات وجود دارد که در زمین چمن برای از بین بردن شبدرها یا پهن برگ ها به کار می روند؛ سموم بهچمن ها آسیبی نمی زند مانند توفوردی . برای تهیه انواع علف کش از فروشگاه اینترنتی دمبرگ، با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید. دمبرگ انواع محصولات کشاورزی و ابزارهای باغبانی را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به صورت پستی به سراسر کشور ارسال می کند.
جمع بندی
وجود علف هرز در مزارع و زمینهای کشاورزی یکی از دغدغههای کشاورزان است. در این مقاله به بررسی روش مبارزه با علف های هرز پرداختیم.شما میتوانید سموم مورد نیاز برای مبارزه و ریشهکن کردن انواع هرز را از فروشگاه اینترنتی دمرگ تهیه و ذر زمان مناسب در باغ یا زمین کشاورزی خود استفاده کنید.
با سلام، برای از بین بردن گلهای هرزه و آسیب نرساندن به چمنها چه چیزی رو تجویز میکنید؟ چون سرکه، نمک، به چمنها آسیب میرسانن. از راهنمیتان خیلی ممنون و سپاسگزار