نحوه تکثیر و احیای گل آنتوریوم
گل آنتوریوم یا فلامینگو از جمله انواع گیاهان آپارتمانی است که محبوبیت بسیاری در میان گیاه دوستان دارد. این گیاه را با نام های انگلیسی laceleaf ، tailflower و Anthurium andreanum نیز می شناسند. آنتوریوم در خانواده شیپوری ها تقسیم بندی می شود و بومی مناطق گرمسیری و جنوب آمریکاست. اگر به کاشت، تکثیر و احیای گل آنتوریوم علاقه دارید، با ما در ادامه این متن همراه باشید. در متن پیش رو به روش های نگهداری صحیح از این گیاه می پردازیم.
گل آنتوریوم نماد چیست؟
گیاه آنتوریوم نماد مهمان نوازی، شادی و عشق است. به دلیل ظاهر قلبی شکل گلبرگ های آن، این گیاه اغلب با احساسات عاشقانه و صمیمیت مرتبط است. در برخی فرهنگ ها، آنتوریوم را به عنوان هدیه ای مناسب برای ابراز عشق و دوستی می دانند. همچنین به عنوان نشانه ای از گرما و خوش آمدگویی در دکوراسیون و مناسبت ها استفاده می شود.
انواع آنتوریوم
این گل در انواع و رنگ های مختلف در بازار وجود دارد که در ادامه نام آن ها را بیان می کنیم:
- آنتوریوم کریستال
- آنتوریم فلامینگو
- آنتوریوم رگال
- آنتوریوم واین
- آنتوریوم پیکتوم
- آنتوریوم کریستالینوم
- آنتوریوم مارتینی
- آنتوریوم کریستال بلو
روش های تکثیر گل آنتوریوم
با نگهداری از این گیاه زیبا در خانه دیر یا زود به تکثیر این گل زیبا تمایل پیدا خواهید کرد؛ از این رو قصد داریم شما را با روش های مختلف تکثیر آنتوریوم آشنا کنیم.
برای اطلاع از قیمت و خرید گل آنتوریوم قرمز کلیک کنید.
طرز قلمه زدن گل آنتوریوم
ساقه ای جوان از گیاه با حداقل 2 الی 3 بند انتخاب کنید. این ساقه باید ریشه های هوایی داشته باشد. سپس این ساقه ها را با استفاده از قیچی یا چاقوی تیز از گیاه اصلی جدا کرده و در گلدانی جداگانه بکارید. بهتر است از خاک های سبک با قابلیت زهکشی بالا و جذب رطوبت برای کاشت آنتوریوم استفاه شود. در نهایت با مرطوب نگه داشتن خاک گلدان در مدت رشد قلمه ها شاهد رشد گیاه خود خواهیدبود.
روش کاشت بذر آنتوریوم
اگر این روش را برای کاشت گل آنتوریوم انتخاب کرده اید، باید بگوییم که راه سختی پیش رو دارید. برای کاشت به این روش مراحل زیر را باید قدم به قدم انجام دهید:
- از ظرف های مسطح با عمق کم برای کاشت این گیاه استفاده کنید؛
- سپس ورمیکولیتی که به تازگی مرطوب شده را در ظروف کاشت بریزید؛
- بذرها را در عمق 1 اینچی خاک بکارید؛
- روی ظروف را با استفاده از پلاستیکی شفاف بپوشانید که رطوبت لازم برای این امر فراهم شود؛
- در قدم بعدی باید روی پلاستیک را سوراخ کنید و هر چند روز یک بار آن را بردارید؛
- با مشاهده جوانه زنی بذرها روکش پلاستیکی را از روی گیاه بردارید؛
- حال با رشد بذرها زمان انتقال آن ها به گلدان های جدید فرا رسیده است.
تکثیر آنتوریوم از طریق تقسیم ریشه و جدا کردن پاجوش
اگر به خوبی از این گیاه آنتوریوم نگهداری کرده باشید، به مرور زمان شاهد رویش پاجوش هایی در کنار گیاه اصلی و به اصطلاح مادر خواهید بود. تکثیر این گیاه به وسیله پاجوش ها بسیار آسان و ساده است. به این منظور باید با استفاده از یک چاقوی تیز یا قیچی ریشه گیاهچه را از توده ریشه ای اصلی جدا کنید. سپس آن را در گلدانی حاوی کمپوست بکارید. با تامین رطوبت موردنیاز، گیاه شما به زودی جوانه می زند.
تکثیر گل آنتوریوم با بذر
معمولا گیاه دوستانی که به کاشت گل آنتوریوم از ابتدا علاقه دارند، سراغ این روش می روند. در این روش باید بذر این گیاه را تهیه کرده و آن را در گلدانی با عمق کم بکارید. سپس گیاه را در محیطی با دمای 21 درجه سانتی گراد نگه داشته که بذرها جوانه بزنند. در نهایت بذرهای جوانه زده را به گلدانی بزرگتر انتقال داده و منتظر رشد آن می مانند. حدود 4 سال زمان لازم است که این بذرها به مرحله گلدهی برسند.
شرایط نگهداری و پرورش گل آنتوریوم
نگهداری گل آنتوریوم بسیار آسان است و تنها باید موارد زیر را برای این گیاه فراهم کنید.
نور: این گیاه از لحاظ نور، کم توقع است و نیاز نوری کمی دارد. اگر آنتوریوم را در مکانی با نور مستقیم نگه دارید، شاهد سوختن برگ ها و گل های این گیاه خواهید بود. از این رو گلدان حاوی آنتوریوم را پشت پنجره با نور غیر مستقیم قرار دهید.
دما: آنتوریوم هوای گرم و مرطوب را بیشتر می پسندد و نسبت به هوای سرد حساسیت زیادی از خود نشان می دهد. علاوه بر این هوای گرم و خشک نیز مانع از رشد گل های این گیاه می شود. بهترین دما برای رشد و احیای آنتوریوم دمای بین 15 تا 28 درجه سانتی گراد است.
آبیاری: سطح خاک این گیاه به خصوص در فصل های بهار و تابستان باید همیشه مرطوب باشد. در غیر این صورت خشکی منجر به از بین رفتن گیاه می شود. در زمستان مانند سایر گیاهان میزان آبیاری این گیاه نیز کاهش می یابد؛ در این فصل بهتر است که اجازه دهید سطح خاک بین هر دو نوبت آبیاری خشک شود.
کود: کودهای فراوانی برای رشد این گیاه با عنوان کودهای مخصوص آنتوریوم وجود دارند. البته برای تقویت این گیاه از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی نیز استفاده می شود. از این رو گیاه خود را در فصول بهار و تابستان هر دو هفته یک بار تغذیه کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کودها می توانید به صفحه خرید کود مراجعه نمایید.
رطوبت: به منظور تامین رطوبت مورد نیاز این گیاه از غبارپاشی آن دست نکشید. همچنین ایجاد جزیره در زیر گلدان بهترین روش برای مرطوب ماندن گیاه خواهد بود.
خاک: این گیاه ریشه های گوشتی دارد؛ از این رو خاک های سبک با زهکشی بالا بهترین گزینه برای کاشت گل آنتوریوم به شمار می آیند. ترکیب خاک برگ، خاک چوب و زغال برای این گیاه بسیار ایده آل است.
چنانچه قصد خرید کود مخصوص آنتوریوم پوکون هلند را داشته باشید می توانید آن را با قیمت مناسب از فروشگاه دمبرگ تهیه کنید.
مشکلات و بیماری های گل آنتوریوم
آنتوریوم یکی از گیاهان زیبای آپارتمانی است که محبوبیت فراوانی دارد. اگر از این گیاه در منزل نگهداری می کنید، با برخی مشکلات روبه رو خواهید شد. در ادامه به برخی از رایج ترین مشکلات در این گیاه می پردازیم.
از دست دادن گل دهی آنتوریوم
عوامل مختلفی مانند کمبود نور و آبیاری بیش از اندازه منجر به عدم گلدهی این گیاه می شود. به این منظور ابتدا باید شرایط را بررسی کرده و مشکل را پیدا کنید. در صورت کمبود نور گیاه را به مکانی با نور بیشتر و غیرمستقیم انتقال دهید. همچنین این گیاه در فصل زمستان به یک بار آبیاری در هفته نیاز دارد. این میزان آبددهی در تابستان با توجه به شرایط محیط افزایش می یابد. توجه داشته باشید که گیاه را به میزان مورد نیاز آبیاری کنید.
مشکل قارچی گیاه آنتوریوم
هر چه تمامی فاکتورهای نگهداری در کاشت گل آنتوریوم را به طور کامل رعایت کنید، همچنان نباید خطر حمله قارچ ها را دست کم بگیرید. اگر گیاه به بیماری قارچی مبتلا شود، ابتدا باید برگ های آلوده را از گیاه جدا کنید. در قدم بعدی بهتر است که به یک متخصص گیاه پزشکی مراجعه کنید. این فرد با توجه به نوع گیاه و شدت بیماری، سم قارچ کش مناسبی را به شما پیشنهاد می کند. توجه داشته باشید که در مواجهه با این مشکل باید کوددهی و غبارپاشی به گیاه متوقف شود.
رشد نکردن گیاه آنتوریوم
معمولا گیاه آنتوریوم در فصول پاییز و زمستان رشد کمتری دارد؛ بنابراین این مسئله در این فصول کاملا طبیعی خواهد بود. اما به منظور مقابله با این مشکل در فصول دیگر بهتر است که از کودهای مخصوص این گیاه استفاده کنید. کمبود مواد غذایی از مهم ترین عوامل توقف رشد در گیاهان به شمار می آید. البته عواملی چون نبود نور کافی، فرارسیدن زمان تعویض گلدان و آبیاری بیش از اندازه نیز در بروز این مشکل دخیل است.
سوراخ شدن برگ های آنتوریوم
با گذشت زمان ممکن است با برگ های سوراخ شده و سوختگی نوک برگ ها به صورت همزمان مواجه شوید. این دو عامل نشان دهنده وجود بیماری های باکتریایی در گیاه شما هستند. از این رو با استفاده از قارچکش های حاوی مس مبارزه با این بیماری ها برای شما آسان خواهد شد.
علت زرد شدن برگ های آنتوریوم
زرد شدن برگ ها نتیجه سرما و رطوبت بیش از اندازه در این گیاه است؛ از این رو برای رفع این مشکل بهتر است که گیاه را به مکانی گرمتر منتقل کنید. همچنین میزان آبیاری گیاه را نیز کاهش دهید. رطوبت بیش از اندازه و به خصوص باتلاقی شدن گیاه از عمده ترین دلایل مرگ این گیاه به شمار می آید. با توجه به این نکته در کاشت گل آنتوریوم و نگهداری از آن موفق خواهید بود.
سوختگی برگ و قهوه ای شدن آن ها
بسیاری از افراد این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید نگهداری می کنند. در صورتی که گل آنتوریوم را در این شرایط غبارپاشی کنید، شاهد ظهور لکه های سوختگی روی سطح برگ آن خواهید بود. به همین دلیل توصیه می کنیم که گیاه را در سایه غبارپاشی کنید. همچنین به منظور تامین رطوبت مورد نیاز ایجاد جزیره نیز گزینه خوبی خواهد بود. البته سوختگی نوک برگ های این گیاه ناشی از کمبود رطوبت یا استفاده از آب با املاح زیاد نیز است که در این مورد باید آنتوریوم خود را با استفاده از آب جوشیده سرد آبیاری کنید.
احیای گل آنتوریوم سرما زده
برخی اوقات به هر دلیلی گیاه شما بیرون از منزل و در هوای سرد می ماند. در این موارد معمولا آنتوریوم که گیاهی دوستدار هوای گرم است، دچار سرمازدگی می شود. شاید در اولین نگاه تصور شما این باشد که گیاه خود را از دست داده اید. اما اگر ساقه و شاخه های اصلی گیاه سبز و انعطاف پذیر باشند، گیاه قابلیت احیای دوباره را خواهد داشت. تنها باید شرایط ایده آل را برای گیاه فراهم کرده و صبور باشید. البته اگر ساقه های اصلی گیاه شما در مجاورت با سرما خشک و شکننده شوند، دیگر امیدی به بازگشت گیاه نیست.
خشک شدن برگ های گیاه آنتوریوم
در صورتی که با خشک شدن برگ های گیاه خود روبه رو شدید، نگران نباشید. تنها شرایط نگهداری نادرست منجر به بروز این مشکل شده است. در این مورد باید دما، رطوبت، آبیاری و نور محیط را بررسی کنید. با فراهم کردن شرایط ایده آل با توجه به نیازهای این گیاه، دیگر شاهد خشک شدن برگ ها نخواهید بود.
نکاتی برای نگهداری از گل آنتوریوم در منزل
زیبایی ظاهری مهم ترین مسائل در کاشت گل آنتوریوم به شمار می آید. به منظور حفظ زیبایی های گیاه خود به دو نکته زیر توجه داشته باشید:
- تمیز و براق کردن برگ ها: برگ های گیاه خود را با استفاده از دستمال مرطوب و آب ولرم تمیز کنید. این عمل به تنفس بهتر و بیشتر گیاه شما نیز کمک خواهد کرد.
- تعویض گلدان گیاه آنتوریوم: چنانچه با ریشه های بیرون زده از خاک در این گیاه مواجه شدید، باید فورا اقدام به تعویض گلدان کنید. البته بی حال بودن گیاه در صورتی که تمام شرایط نگهداری از آن فراهم باشد نیز از دیگر الزامات تعویض گلدان به حساب می آید.
فروشگاه اینترنتی دمبرگ این گیاه آپارتمانی زیبا را در رنگ و اندازه های مختلف عرضه می کند. تنها کافی است این محصول را از وب سایت دمبرگ سفارش دهید.
سخن پایانی
گل آنتوریوم با ظاهر زیبا و نگهداری آسان، یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای عاشقان گیاهان آپارتمانی است. اگرچه این گیاه به دقت و توجه در تامین شرایط خاصی مانند رطوبت، خاک مناسب و نور غیرمستقیم نیاز دارد، اما با رعایت این نکات، می توانید از طراوت و زیبایی آن در منزل خود لذت ببرید. در صورتی که با مشکلاتی مانند زرد شدن برگ ها یا کاهش گلدهی مواجه شدید، راهکارهای ساده ای مانند تنظیم دما، آبیاری و کوددهی مناسب می تواند به شما در احیای این گیاه کمک کند. با آگاهی و عشق به طبیعت، نگهداری و احیای آنتوریوم به تجربه ای لذت بخش تبدیل خواهد شد.
سوالات متداول
- چگونه گل آنتوریوم را قلمه بزنیم؟
برای قلمه زدن آنتوریوم، ساقه ای جوان با حداقل 2 الی 3 بند و ریشه های هوایی انتخاب کنید. ساقه را با یک چاقوی تیز جدا کرده و در گلدانی حاوی خاک سبک و زهکش دار بکارید. خاک را مرطوب نگه دارید تا قلمه ها رشد کنند.
- علت زرد شدن برگ های گل آنتوریوم چیست؟
زرد شدن برگ های آنتوریوم معمولا به دلیل سرما یا رطوبت بیش از حد رخ می دهد. برای رفع این مشکل گیاه را به مکانی گرم تر منتقل کرده و میزان آبیاری را کاهش دهید. همچنین از باتلاقی شدن خاک جلوگیری کنید.
- چه نوع خاکی برای گل آنتوریوم مناسب است؟
خاک های سبک با زهکشی بالا برای گل آنتوریوم ایده آل هستند. ترکیب خاک برگ، خاک چوب و زغال بهترین انتخاب برای کاشت این گیاه محسوب می شود.